Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά

Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά

Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά - εικόνα 1

Μπαίνοντας στον πλακόστρωτο κήπο του «Che Cocina y Barra Sudamericana», θα σε προϋπαντήσει στα δεξιά μια τεράστια τοιχογραφία με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κάλο και στα αριστερά ένα χαλαρό tiki bar-εστιατόριο ντυμένο στα μπαμπού – και ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Στα ενδότερα του all-day χώρου του Τζίμη Αποστόλου (βλ. παλιότερα τα «Viva Zappata», «Τora Tora Tora», «Pin up» και «Tony Bonanno», και πιο πρόσφατα το «Aρλεκίνος») και του Ιωσήφ Καπετανάκη, ο οποίος μόλις έκανε πρεμιέρα σε ένα ανακαινισμένο πειραιώτικο νεοκλασικό που είναι βαμμένο σε εκείνο το σκούρο ροζ που το λένε «Santa Fe», σε περιμένει ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο σκηνικό με λατινοαμερικάνικους παλμούς.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά - εικόνα 2

Για τις επιδόσεις της κουζίνας του «Che» θα σας γράψουμε μόλις τη δοκιμάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι τα μοντέρνας λογικής tacos και chimichangas, το μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το μυλοκόπι σε μπανανόφυλλα, η πικάνια με περουβιανές πατάτες και τα υπόλοιπα πιάτα του σεφ Δημήτρη Φέτση κυκλοφορούν στο… στοιχείο τους, ανάμεσα σε ταπετσαρίες με πράσινες φυλλωσιές, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, περουβιανά υφάσματα, ανεμιστήρες οροφής, πλεκτά φωτιστικά και δερμάτινους καναπέδες. Όσο για τα κοκτέιλ –με ανάλογες αναφορές–τα έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιλιππίδης. (Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.