Το καλοκαίρι του «Νοlita»

Όχι μόνο θα πιάσει πόστο δίπλα στην πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis», αλλά θα μας συστήσει και το «Nolita Corfu» στην Κέρκυρα.

Το καλοκαίρι του «Νοlita»

Όχι μόνο θα πιάσει πόστο δίπλα στην πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis» αλλά θα μας συστήσει και το «Nolita Corfu» στην Κέρκυρα.

Το καλοκαίρι του «Νοlita» - εικόνα 1
Η πειραγμένη cacio e pepe του«Νolita» έκλεψε τις εντυπώσεις

Το χειμώνα που μας πέρασε το κηφισιώτικο «Νolita» έκανε μεγάλη είσοδο τόσο αισθητικά –με το ντεκόρ που υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή– όσο και γευστικά, με τον Γιάννη Λιόκα να παρουσιάζει μια ιταλική κουζίνα σύγχρονη, ανάλαφρη και φινετσάτη. Τώρα ετοιμάζεται για μια δυναμική θερινή σεζόν. Αυτόν τον Μάιο όχι μόνο θα πιάσει πόστο δίπλα στην εντυπωσιακή πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis», όπου θα σερβίρει κάθε βράδυ τις πίτσες με την εξαιρετικά αφράτη και τραγανή ζύμη και τις θερινές του εμπνεύσεις, με το μπαρ να σιγοντάρει με κοκτέιλ, αλλά θα παρουσιάσει και τη νησιώτικη εκδοχή του. Στο «Nolita Corfu», το οποίο στεγάζεται σε ένα βενετσιάνικο κτίριο στην Πλατεία Δημαρχείου της Κέρκυρας, ο σεφ θα κρατήσει το ίδιο ύφος, εμπλουτίζοντάς το μενού με αναφορές/στοιχεία της τοπικής κουζίνας. Να πούμε, τέλος, ότι εδώ και λίγο καιρό τα γλυκά έχει αναλάβει ο Διονύσης Αλέρτας.

Το καλοκαίρι του «Νοlita» - εικόνα 2
O chef Γιάννης Λιόκας (αριστερά) και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Poseidon Ocean View: Μεσσηνιακή γη, κοσμοπολίτικη αύρα

Στην καρδιά της παραλιακής Ναυαρίνου, το "Poseidon Ocean View" επαναπροσδιορίζει τη γεύση με σύγχρονη ματιά και ελληνική ψυχή, μέσα από το δημιουργικό μενού του βραβευμένου σεφ Δημήτριου Πυλιώτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2025

Στα Περιβολάκια, για ένα από τα πιο μερακλίδικα κεμπάπ της Αθήνας

Στη λιγότερo φασαριόζικη πλευρά του Γκαζιού, τρεις μάστορες της γεύσης επανεφευρίσκουν το σπιρτόζικο street food και την έννοια του μεζέ.

Χρήστο Σιδηρόπουλε, πώς είναι να κάνεις fine dining στη Σύμη;

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ του εστιατορίου Agora, στο boutique ξενοδοχείο The Old Markets, γύρω από το τολμηρό εγχείρημα της υψηλής γαστρονομίας σε έναν απροσδόκητο προορισμό.

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.