Ένα «Ακροβόλι» στη Βούλα

Σ’ αυτό το εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα στα νότια προάστια δύο σεφ παίζουν σε θαλασσινό ταμπλό.

Ένα «Ακροβόλι» στη Βούλα

Σ’ αυτό το εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα στα νότια προάστια δύο σεφ παίζουν σε θαλασσινό ταμπλό.

Ένα «Ακροβόλι» στη Βούλα - εικόνα 1

Από το μολυβένιο βαρίδι που τοποθετείται κοντά στα αγκίστρια της πετονιάς δανείζεται το όνομά του το καινούργιο –θαλασσινής κατεύθυνσης– εστιατόριο της Βούλας. Η χαρακτηριστική πέτρα του παλιού κτιρίου που στεγάζει το «Ακροβόλι» έχει συνδυαστεί με ξύλο, λευκό και πετρόλ χρώμα, κομψά φωτιστικά, κατασκευές από μπουκαλοθήκες και ράφια σαν λευκή κορδέλα στο χώρο του μπαρ, όπου θα σερβίρονται όστρακα, αβγοτάραχο, ταρτάρ και μίνι μπέργκερ, συνοδευόμενα είτε από κρασί, είτε από βότκα ή κάποιο ουίσκι. Όσο για το μενού με την υπογραφή του Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, που είναι και συνιδιοκτήτης, και του επί χρόνια συνεργάτη του Μίλτου Γιάννου (αμφότερους τους βρίσκαμε νωρίτερα στην κουζίνα του «Θαλασσινού» στις Τζιτζιφιές), περιλαμβάνει από πολίτικη λακέρδα και τσίρο με λάδι άνηθου, χτένι ψητό με μουστάρδα και αβγά χελιδονόψαρου, μύδια αχνιστά ή καραβιδόψιχα με σος ταρτάρ, μέχρι παπαρδέλες με θαλασσινά, τραχανότο με καραβίδες, καθώς επίσης και φρέσκο ψάρι. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφθούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.