«Zurbarán»: Το καινούργιο… κλασικό

Το νέο εστιατόριο και μπαρ του Κολωνακίου έχει αστικό χαρακτήρα, διεθνή κουζίνα που αποδίδει το κλασικό με σύγχρονους κώδικες και ανάλογη προσέγγιση στα κοκτέιλ.

«Zurbarán»: Το καινούργιο… κλασικό

Το νέο εστιατόριο και μπαρ του Κολωνακίου έχει αστικό χαρακτήρα, διεθνή κουζίνα που αποδίδει το κλασικό με σύγχρονους κώδικες και ανάλογη προσέγγιση στα κοκτέιλ.

«Zurbarán»: Το καινούργιο… κλασικό - εικόνα 1

To ντεκόρ του «Zurbarán», που ανοίγει την Τετάρτη 8/3 στο χώρο που στέγαζε παλιότερα το Starbucks της Πατριάρχου Ιωακείμ, υπογράφουν δύο αρχιτέκτονες που έχουν στη σχεδιαστική τους αρχειοθήκη μερικά από τα πιο καλόγουστα εστιατορικά περιβάλλοντα της πόλης. Η Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας θέλησαν να συνδέσουν το καινούργιο μπαρ και εστιατόριο του Κολωνακίου με την γειτονιά του, εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση με μια ιστορική περιοχή «εν κινήσει» και παντρεύοντας στοιχεία του αστικού της μύθου με στοιχεία του μέλλοντός της. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος με αστική φινέτσα εντοπισμένος στο σήμερα, όπου το πράσινο μάρμαρο Τήνου και η δρυς συναντούν το πελεκητό μπετόν· το αίθριο που θα δείτε στο βάθος έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτων τοπίου Έλλη Παγκάλου.

«Zurbarán»: Το καινούργιο… κλασικό - εικόνα 2

Η γοητεία του κλασικού επανέρχεται και στο κομμάτι του φαγητού. Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης πατάει στα «καθιερωμένα» της διεθνούς κουζίνας, βλέποντάς τα με σύγχρονη ματιά. Στον πρώτο κατάλογο του «Zurbarán» βρίσκει κανείς από μια κις λορέν με σπανάκι, ένα καμαμπέρ με κομπόστα από ντομάτα, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού, μια εκδοχή αθηναϊκής σαλάτας με μάγουλα σφυρίδας, λαχανικά κονφί και ξύδι Xeres που βάζει και λίγη Ελλάδα στο παιχνίδι, μέχρι καρμπονάρα, γλώσσα Meunier, σνίτσελ, ταλιάτα ή πάπια κονφί. To ψωμί και τα γλυκά επιμελείται o Μπάμπης Ζιντίλης, ο ελληνικός συναντά το διεθνή αμπελώνα στη λίστα κρασιών, bar leader έχει αναλάβει o Μπέντζαμιν Καρανικόλας, ενώ υπάρχει και κάρτα με σνακ όπου θα βρείτε, ανάμεσα σε άλλα, bao, πίτες naan, και mini tacos. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Zurbaran

Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.