H taqueria της αυλής

Στο αλά χασιέντα σκηνικό του πολυχώρου «The Sowl» της Ηρακλειδών το κεμπάπ γίνεται μπουρίτo και η ταλιάτα κλείνεται σε τάκο.

H taqueria της αυλής

Στο αλά χασιέντα σκηνικό του πολυχώρου «The Sowl» της Ηρακλειδών το κεμπάπ γίνεται μπουρίτo και η ταλιάτα κλείνεται σε τάκο.

H taqueria της αυλής - εικόνα 1

Viva Mexico? Viva Mexico. Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τα τελευταία χρόνια ισχυρό ρεύμα. Πέραν του ότι η σκηνή του ίδιου του Μεξικού εξελίσσεται φλερτάροντας σοβαρά (και) με το fine dining, η λαϊκή κουλτούρα ταιριάζει γάντι σε μία από τις πιο ισχυρές παγκόσμιες τάσεις: το μοντέρνο «φαγητό δρόμου». Γκουρμέ food trucks κι εστιατόρια σε διάφορα σημεία του κόσμου βρίσκουν στις παραδόσεις του άφθονα στοιχεία να αντλήσουν, με αποτέλεσμα μερικά απροσδόκητα, πολυπολιτισμικά samplings. Ένα αντισυμβατικό μπέργκερ με μόλε λ.χ. Ή ένα τάκο με παστράμι.

Εδώ που είμαστε και λίγο Ανατολίτες έχουμε μπουρίτο με κεμπάπ. Φιγουράρει ανάμεσα στις –εμβόλιμες στο Νew Latino μενού του Μάνου Ευσταθίου– γεύσεις της taqueria που στήθηκε σε ένα από τα δωμάτια της σκεπαστής αυλής του «Sowl» στο Θησείο. Μοιάζει λίγο με καντίνα (αν υποθέσουμε ότι η εν λόγω καντίνα έχει ξύλινα παραθυρόφυλλα σπιτιού), ταιριαστή με τη ζεστή, αλά χασιέντα αισθητική του χώρου με τα μπαλκόνια με τις γενναιόδωρες φυλλωσιές, τα φωτιστικά-καλάθια, τα κρόσσια στους τοίχους και τα πλεκτά μαξιλάρια. Για το μπουρίτο με το καβούρι και το ταχίνι, τις φαχίτας με καπνιστή μελιτζάνα, το τάκο με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι­ και πουρέ πατάτας με γουασάμπι και μπαστουνάκια ρέβας, και όχι μόνο (υπάρχουν 12 επιλογές, από € 4 έως € 9,60), μπορείς να επιλέξεις την οδό των μαχαιροπίρουνων, μπορείς όμως και να αφήσεις τις κομψότητες και να τα πιάσεις με το χέρι.

Εξάλλου, άνετα λειτουργούν ως fingerfood δίπλα στα λατινοαμερικάνικων αναφορών κοκτέιλ του μπαρ, όπως εκείνο το καινούργιο, φρουτώδες, με ωραίες οξύτητες, καυτερούσικο «Lagrima de Peru» με Pisco αρωματισμένο με πιπεριά jalapeno, αγαύη, χυμό λάιμ, bitter ροδάκινου και Angostura, από τα must-try της λίστας που υπογράφουν οι Σπύρος Κερκύρας, Αναστάσιος Τσάμης και Πέτρος Μυτιληναίος.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ

Taco με μοσχαρίσια ταλιάτα

H taqueria της αυλής - εικόνα 2

Η ταλιάτα από Black Angus έρχεται σωστά ψημένη, με σος πιπεριάς aji amarillο, ντοματίνια κι ένα είδος σαλάτας coleslaw, με καρότο και λάχανο να κοντράρουν την αισθητή κάψα της σάλτσας. Δυνατή περίπτωση τάκο, νόστιμο και όμορφα ισορροπημένο. (€ 5,6)

Burrito kebab

H taqueria της αυλής - εικόνα 3

Το ρολάκι γεμίζεται με ένα κρεατένιο, ζουμερό κεμπάπ από Black Angus με γραμμένη γεύση, συνοδεύεται από salsa verde και φύτρες παντζαριού. Επιπλέον είναι κομμένο στα τρία και το πιάνεις άνετα με το χέρι. (€ 8)

Taco με χοιρινό

H taqueria της αυλής - εικόνα 4

Αυτό το μιξάζ έχει λεπτοκομμένη χοιρινή πανσέτα, ανανά και σάλτσα jalapeno. Το ίδιο το χοιρινό είναι λίγο πιο αδύναμο γευστικά, αλλά το σύνολο έχει επίσης ωραία στοιχεία κι είναι δροσερό, σχετικά ελαφρύ, με φρουτώδη-ελαφρά πικάντικη, ευχάριστη γεύση. (€ 4,2)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

27/10/2025

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.