Σύναξη... ελληνικών αποσταγμάτων

«Ελληνικό Απόσταγμα 2017» στο Ζάππειο: τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και ηδύποτα, όλα επώνυμα, εμφιαλωμένα κι έτοιμα για δοκιμή σε έναν ιστορικό χώρο που λειτουργούσε από το 1905 ως καφενείο κι έχει υψώσει, ομολογουμένως, πολλά ποτήρια.

Σύναξη... ελληνικών αποσταγμάτων

«Ελληνικό Απόσταγμα 2017»: τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και ηδύποτα, όλα επώνυμα, εμφιαλωμένα κι έτοιμα για δοκιμή σε έναν ιστορικό χώρο που λειτουργούσε από το 1905 ως καφενείο κι έχει υψώσει, ομολογουμένως, πολλά ποτήρια.

Σύναξη... ελληνικών αποσταγμάτων - εικόνα 1

Τι θα λέγατε για ένα premium ούζο τριπλής απόσταξης; Ένα τσίπουρο παλαιωμένο σε δρύινα γαλλικά και αμερικανικά βαρέλια; ΄Ένα απόσταγμα φραγκόσυκου; Τα ελληνικά τυποποιημένα αποστάγματα εξελίσσονται με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια κι η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2017» έχει στόχο να αποτυπώσει αυτή την πρόοδο ανοίγοντας αυτή την Κυριακή 22/1 στην Αίγλη Ζαππείου, από τη 1 έως και τις 8 μ.μ., μια μεγάλη βεντάλια ούζων, τσίπουρων, αποσταγμάτων σταφυλής και άλλων φρούτων, μπράντι και ηδύποτων προς δοκιμή. Ταυτόχρονα, έξι μεζεδοπωλεία και εστιατόρια με ενημερωμένες λίστες, τα «Αιόλου 68», «Κόλλιας», «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», «Ε/Γ Ταξιδεύοντας», «Ψαράδες» και «Ψάριστον», καθένα με το δικό του χαρακτήρα, θα προσφέρουν δωρεάν εδέσματα στους επισκέπτες.

Η φετινή εκδήλωση πλαισιώνεται από την ομιλία του Πάυλου Λουκάτου, Χημικού Οινολόγου, PhD στα αποστάγματα, «Απόσταξης και Αποσταγμάτων Αποκάλυψις: από το Α έως το Ω σε 30 λεπτά» στις 4 μ.μ., καθώς επίσης και από μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στις 6 μ.μ. με θέμα «Υπάρχει θέση για το ούζο και το τσίπουρο στο σύγχρονο εστιατόριο;» με τη συμμέτοχή του σεφ Αλέξανδρου Τσιωτίνη (εστιατόριο «CTC»), των Γρηγόρη Χέλμη και Ανδρέα Διακοδημήτρη, συνιδιοκτητών του μοντέρνου concept τσιπουράδικου ονόματι «MεΖεν» στο Βόλο και στην Λάρισα, και του βραβευμένου Έλληνα οινοχόου Νικόλα Γιαννόπουλου και με συντονίστρια τη δημοσιογράφο γεύσης Νίκη Μηταρέα. Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει € 8 (φοιτητικό € 5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

27/10/2025

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.