«Materia Prima»: Καινούργιο wine bar και κάβα στην οδό Φαλήρου

Ένας οινόφιλος χώρος ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό του Κουκακίου.

«Materia Prima»: Καινούργιο wine bar και κάβα στην οδό Φαλήρου

Ένας νέος οινόφιλος χώρος ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό του Κουκακίου. Σχετικά μικρό, σε γκρι και μπεζ, με βασικό υλικό το ξύλο, χειροποίητα τραπέζια και φωτιστικά, το wine bar «Materia Prima» του Μιχάλη Παπατσίμπα θα σας προτείνει να συνδυάσετε κάποιο ποτήρι ή φιάλη από τη λίστα του, η οποία θα αλλάζει κάθε εβδομάδα και αριθμεί γύρω στις 30 ετικέτες. Ή να διαλέξετε από την κάβα του, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της σάλας και φτάνει στις 300 ετικέτες, συνδυάζοντας ελληνικό και ξένο αμπελώνα, και από όπου μπορείτε να ψωνίσετε και για το σπίτι. Θα τα συνοδεύσετε με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, τσιαμπάτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, καρπάτσιο και άλλα ανάλογα. Και αν έχετε διάθεση για μελέτη, μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποιο βιβλίο από τα ράφια της οινικής του βιβλιοθήκης. (Φαλήρου 68, Κουκάκι, 2109245935)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/01/2026

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σούσι α λα ελληνικά στο 'Φίτα'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας μας συστήνεται ξανά

Ποιος δεν έχει να μοιραστεί μια υπέροχη ιστορία με θέα την Ακρόπολη και το ζωντανό αθηναϊκό κέντρο από τα τραπέζια και τη μπάρα του;

Λονδίνο à la grecque: Η Premier League της ελληνικής γεύσης

Το Λονδίνο δεν σταμάτησε στιγμή να τρώει ελληνικά τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως το κάνει καλύτερα από ποτέ. Φροντίζουν γι’ αυτό εστιατόρια και σεφ σαν αυτούς που ακολουθούν στις παρακάτω γραμμές.

Botrini’s: Τι παίζει φέτος σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο Έκτορας Μποτρίνι γυρίζει σελίδα στο αθηναϊκό του εστιατόριο έχοντας πλέον δίπλα του τον ταλαντούχο σεφ Ηλία Ντούκα. Αναθεωρημένες εμβληματικές σπεσιαλιτέ και ολοκαίνουργιες που συναρπάζουν.

AbraOvata: Τα Σαββατοκύριακα τρώμε ράμεν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Κάθε ΣΚ, το γοητευτικό εστιατόριο στο προνομιακό location των νοτίων προαστίων, σερβίρει 'σούπα' με τη δική του φιλοσοφία.

Το νέο Artisanal είναι ο ορισμός του fine comfort

Ο βραβευμένος σεφ (και εστιάτορας, πια) Γιάννης Παρίκος επανασυστήνει στο κοινό το αγαπημένο σποτ των ΒΠ, με μια κουζίνα βαθιάς νοστιμιάς και αυτοπεποίθησης.