«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά

Η κρεατική πολυφωνία είναι αναμφισβήτητα το φόρτε του και τα νέα πιάτα που προστέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο μενού μπαίνουν δυναμικά στην κουβέντα.

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά

Η κρεατική πολυφωνία είναι αναμφισβήτητα το φόρτε του και τα νέα πιάτα που προστέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο μενού μπαίνουν δυναμικά στην κουβέντα.

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 1

Σκέψου μια κέντα με streetfood, κοψίδια κι ωμότητες, steaks και μαγειρευτά. Καλορυθμισμένο, σταθερό σε επιδόσεις, με προσεγμένες πρώτες ύλες και ψησίματα κι έναν κατάλογο φουλ κρεατικών αποχρώσεων με καλή σχέση-ποιότητας τιμής, το «Bar.b.q» έχει το εξής ατού: ένα μοντέλο δράσης στο κλίμα της εποχής, με ερεθίσματα για κάθε τύπου και προδιαγραφής κρεατοφάγο. Στην κρεατική αρχειοθήκη του θα βρεις από πιτάκια Καισαρείας μέχρι τορτίγιες γεμιστές με flank steak και από μπολονέζ με salciccia μέχρι μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, rib eye από Black Angus και tri-tip sirloin από το Κάνσας.

Τώρα που πήρε να χειμωνιάζει­ ο Νεκτάριος Δανιηλίδης θα σου φτιάξει και μοσχαρόσουπα, που αριβάρει στο τραπέζι κλεισμένη στο κόκκινο κατσαρολάκι της, με μάγουλα και ουρά που λιώνουν στο στόμα και στιλ κλασικό –κλασικότατο–, με ψιλοκομμένο καρότο, πατάτα και σέλινο, σήμα κατατεθέν κατευναστικής θαλπωρής (€ 7,80). Την καριέρα της μόλις ξεκίνησε και μια δικής του εκδοχής porchetta, με τρυφερή σάρκα και απαλά βοτανικά αρώματα (€ 8,20), όπως και μια παρτίδα μοσχαρίσια φιλετάκια που αποκτούν λίγο πιο αιχμηρό στιλ, με πρόβειο βούτυρο και χοντρό αλάτι (€ 78 το κιλό), τα οποία θα ικανοποιήσουν τους φαν του είδους. Εγώ, πάντως, θα στρέψω την προσοχή τους στην προβατίνα την ίδια, που αυτήν τη σεζόν έγινε burger. Αρχετυπικό πράγμα για τον Έλληνα, σε πάει στο ένστικτο.

Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, 2109319675.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 2

Carpaccio
Ιταλιάνικη αυτού ωμότητα μεν, με ελληνικό άρωμα δε: το λεπτοκομμένο μοσχάρι, αντί για παρμεζάνα, το σερβίρουν με «τυρί της τρύπας», ελαφρώς αλμυρή κρητική γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης με πολύ πλούσια γεύση (€ 13,90).

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 3

Μανιτάρια
Τρυφερό mix από πορτομπέλο, πλευρώτους και brown beech (καφετιά shimeji) με σάλτσα honey-miso, τη γλυκύτητα της οποίας κοντράρει ωραία λίγη gorgonzola dolce, σε ένα σύνολο πληθωρικό, που ευτυχώς δεν γίνεται υπερβολικό (€ 9,20).

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 4

Βurger
Ναι. Αλλά burger με μπιφτέκι προβατίνας. Burger... αύτοχθον. Με το ωραίο παστράμι του Σαρήμπογια από τη Δράμα και κυμινάτο αϊολί για συνοδεία, ζουμερό, γενναιόδωρο σε γεύση, πρωτότυπο, cool-παραδοσιακό (€10,90).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
29/10/2025

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.