«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά

Η κρεατική πολυφωνία είναι αναμφισβήτητα το φόρτε του και τα νέα πιάτα που προστέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο μενού μπαίνουν δυναμικά στην κουβέντα.

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά

Η κρεατική πολυφωνία είναι αναμφισβήτητα το φόρτε του και τα νέα πιάτα που προστέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο μενού μπαίνουν δυναμικά στην κουβέντα.

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 1

Σκέψου μια κέντα με streetfood, κοψίδια κι ωμότητες, steaks και μαγειρευτά. Καλορυθμισμένο, σταθερό σε επιδόσεις, με προσεγμένες πρώτες ύλες και ψησίματα κι έναν κατάλογο φουλ κρεατικών αποχρώσεων με καλή σχέση-ποιότητας τιμής, το «Bar.b.q» έχει το εξής ατού: ένα μοντέλο δράσης στο κλίμα της εποχής, με ερεθίσματα για κάθε τύπου και προδιαγραφής κρεατοφάγο. Στην κρεατική αρχειοθήκη του θα βρεις από πιτάκια Καισαρείας μέχρι τορτίγιες γεμιστές με flank steak και από μπολονέζ με salciccia μέχρι μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, rib eye από Black Angus και tri-tip sirloin από το Κάνσας.

Τώρα που πήρε να χειμωνιάζει­ ο Νεκτάριος Δανιηλίδης θα σου φτιάξει και μοσχαρόσουπα, που αριβάρει στο τραπέζι κλεισμένη στο κόκκινο κατσαρολάκι της, με μάγουλα και ουρά που λιώνουν στο στόμα και στιλ κλασικό –κλασικότατο–, με ψιλοκομμένο καρότο, πατάτα και σέλινο, σήμα κατατεθέν κατευναστικής θαλπωρής (€ 7,80). Την καριέρα της μόλις ξεκίνησε και μια δικής του εκδοχής porchetta, με τρυφερή σάρκα και απαλά βοτανικά αρώματα (€ 8,20), όπως και μια παρτίδα μοσχαρίσια φιλετάκια που αποκτούν λίγο πιο αιχμηρό στιλ, με πρόβειο βούτυρο και χοντρό αλάτι (€ 78 το κιλό), τα οποία θα ικανοποιήσουν τους φαν του είδους. Εγώ, πάντως, θα στρέψω την προσοχή τους στην προβατίνα την ίδια, που αυτήν τη σεζόν έγινε burger. Αρχετυπικό πράγμα για τον Έλληνα, σε πάει στο ένστικτο.

Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, 2109319675.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 2

Carpaccio
Ιταλιάνικη αυτού ωμότητα μεν, με ελληνικό άρωμα δε: το λεπτοκομμένο μοσχάρι, αντί για παρμεζάνα, το σερβίρουν με «τυρί της τρύπας», ελαφρώς αλμυρή κρητική γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης με πολύ πλούσια γεύση (€ 13,90).

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 3

Μανιτάρια
Τρυφερό mix από πορτομπέλο, πλευρώτους και brown beech (καφετιά shimeji) με σάλτσα honey-miso, τη γλυκύτητα της οποίας κοντράρει ωραία λίγη gorgonzola dolce, σε ένα σύνολο πληθωρικό, που ευτυχώς δεν γίνεται υπερβολικό (€ 9,20).

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 4

Βurger
Ναι. Αλλά burger με μπιφτέκι προβατίνας. Burger... αύτοχθον. Με το ωραίο παστράμι του Σαρήμπογια από τη Δράμα και κυμινάτο αϊολί για συνοδεία, ζουμερό, γενναιόδωρο σε γεύση, πρωτότυπο, cool-παραδοσιακό (€10,90).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.