Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου

Tις συνταγές από το καλοκαιρινό μπιστρό τους, που ντεμπουτάρισε φέτος στην Αντίπαρο, φέρνουν για ένα δεκαήμερο στο Παλαιό Φάληρο η Βάννα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης.

Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου

Σπιντάτο καλοκαίρι πέρασαν η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης μαγειρεύοντας στο καινούργιο κυκλαδίτικο μπιστρό τους, το «Kalokeri», που μιξάροντας φρέσκια ματιά, ωραία ντόπια υλικά, ποικίλες αιγαιοπελαγίτικες αναφορές εκτιμήθηκε δεόντως και από το ελληνικό και από το ξένο κοινό στο κεντρικό σοκάκι της Αντιπάρου. Τώρα που επιστρέφουν στο φαληριώτικο «σπίτι» τους, τις «Μαγικές Κατσαρόλες», το μπαρμπούνι ταρτάρ, τα ψητά σύκα που γεμίζονται με τυρομάλαμα και τυλίγονται σε προσούτο, τη λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης γεμιστή με γραβιέρα Τήνου, την αξιώτικη κατσικομακαρονάδα και το κοντοσούβλι με σφυρίδα στη σχάρα με μπριάμ stir fried τα φέρνουν μαζί τους: όλα τα θερινά χιτ, κι είναι δεκάδες, σας δίνουν ραντεβού από τις 30/9 και για ένα δεκαήμερο στο Φάληρο.

Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
31/10/2025

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.