Ο Χρόνης Δαμαλάς και πάλι στο "Gaspar"

Επιμελείται εκ νέου, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του εστιατορίου Άρη Καλλιπολίτη, το μενού.

Ο Χρόνης Δαμαλάς και πάλι στο «Gaspar»

Ο με αξιόλογη πορεία στο ιαπωνικό/fusion τερέν της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής Χρόνης Δαμαλάς συνεργαζόταν για αρκετό καιρό με το ντιζαϊνάτο all-day "Gaspar" των αδερφών Πιτσιλή στο Νέο Ψυχικό. Τώρα, μετά από διάλειμμα τριών χρόνων, επέστρεψε και επιμελείται εκ νέου, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του εστιατορίου Άρη Καλλιπολίτη, το μενού, που έχει μεν μεσογειακή-διεθνής βάση, έχει όμως και το sushi "κομμάτι" του. Από τη μία λοιπόν έχεις παπαρδέλες με σκορπίνα, καπνιστή ντομάτα και αφρό λεμόνι-μαντζουράνα ή μια ταλιάτα, κι από την άλλη τατάκι μοσχαριού με σαλάτα καρότου, βερμιτσέλι και μαρμελάδα τσίλι, αλλά και νιγκίρι, σασίμι, ρολάκια και sushi combos. Όσο για τα γλυκά, τα υπογράφει πάντα ο Διονύσης Αλέρτας – κι αν ανησυχήσατε, το γνωστό beurre sale είναι πάντα παρόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.