«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 1

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος μελέτησε ιαπωνικά στη Siountri School με σκοπό να πάει στο Τόκιο και να μάθει την τέχνη του σούσι. Αφού πέρασε το χοσομάκι τεστ, το κατσουραμούκι τεστ, το σασίμι τεστ και άλλες εξετάσεις ψαρικού μινιμαλισμού, επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει το δικό του sushi bar στην οδό Σκούφου.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 2

Το άρτι αφιχθέν διακοσμημένο με ξύλο και οριγκάμι «Sushimou» έχει μόλις έντεκα σκαμπό γύρω από την μπάρα του και σερβίρει μόνο ιαπωνικό σούσι, οπότε μην περιμένετε δυτικότροπα rolls τύπου California. Θα σας φτιάξει όμως σούπα miso, hoshomaki, temaki don, madai και nigiri χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά ψάρια και θαλασσινά (σαφρίδι, σουπιά, μπαρμπούνι, κολιό, σκουμπρί κ.ά.), ενώ θα σας σερβίρει τσάι matcha και ιαπωνικά ουίσκι. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Σκούφου 6, Πλάκα, 2114078457.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/12/2025

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.