
Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος μελέτησε ιαπωνικά στη Siountri School με σκοπό να πάει στο Τόκιο και να μάθει την τέχνη του σούσι. Αφού πέρασε το χοσομάκι τεστ, το κατσουραμούκι τεστ, το σασίμι τεστ και άλλες εξετάσεις ψαρικού μινιμαλισμού, επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει το δικό του sushi bar στην οδό Σκούφου.

Το άρτι αφιχθέν διακοσμημένο με ξύλο και οριγκάμι «Sushimou» έχει μόλις έντεκα σκαμπό γύρω από την μπάρα του και σερβίρει μόνο ιαπωνικό σούσι, οπότε μην περιμένετε δυτικότροπα rolls τύπου California. Θα σας φτιάξει όμως σούπα miso, hoshomaki, temaki don, madai και nigiri χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά ψάρια και θαλασσινά (σαφρίδι, σουπιά, μπαρμπούνι, κολιό, σκουμπρί κ.ά.), ενώ θα σας σερβίρει τσάι matcha και ιαπωνικά ουίσκι. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.
Σκούφου 6, Πλάκα, 2114078457.