«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 1

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος μελέτησε ιαπωνικά στη Siountri School με σκοπό να πάει στο Τόκιο και να μάθει την τέχνη του σούσι. Αφού πέρασε το χοσομάκι τεστ, το κατσουραμούκι τεστ, το σασίμι τεστ και άλλες εξετάσεις ψαρικού μινιμαλισμού, επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει το δικό του sushi bar στην οδό Σκούφου.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 2

Το άρτι αφιχθέν διακοσμημένο με ξύλο και οριγκάμι «Sushimou» έχει μόλις έντεκα σκαμπό γύρω από την μπάρα του και σερβίρει μόνο ιαπωνικό σούσι, οπότε μην περιμένετε δυτικότροπα rolls τύπου California. Θα σας φτιάξει όμως σούπα miso, hoshomaki, temaki don, madai και nigiri χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά ψάρια και θαλασσινά (σαφρίδι, σουπιά, μπαρμπούνι, κολιό, σκουμπρί κ.ά.), ενώ θα σας σερβίρει τσάι matcha και ιαπωνικά ουίσκι. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Σκούφου 6, Πλάκα, 2114078457.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.