Δείπνο στο «Milos» του Λονδίνου

Ανήμερα της Παναγίας άνοιξε, στο πανέμορφο διατηρητέο στο No 1 της Regent Street St James’s του Λονδίνου, μόλις 300 μέτρα από το Piccadilly.

Δείπνο στο «Milos» του Λονδίνου

Ανήμερα της Παναγίας άνοιξε στο πανέμορφο διατηρητέο στο No 1 της Regent Street St James’s του Λονδίνου, μόλις 300 μέτρα από το Piccadilly, το εστιατόριο «Milos» που είχαμε προαναγγείλει στο «Travel» του καλοκαιριού. Ο χώρος είναι ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω με λευκό πεντελικό μάρμαρο, όμως το μάτι καρφώνεται αμέσως στην πανέμορφη θαλασσογραφία των ολόφρεσκων ψαριών που έρχονται κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από τις Βόρειες Θάλασσες. Από τα ωμά και καπνιστά του sashimi bar ενθουσιάστηκα με τον εκπληκτικό σκοτσέζικο σολομό balik, το βελούδινο τόνο blue fin και το λαβράκι Greek ceviche.

Δείπνο στο «Milos» του Λονδίνου - εικόνα 1
Fagri, lavraki, scorpina... με το φακό του Δημήτρη Αντωνόπουλου

Ακόμη και τα βλίτα, τα οποία έρχονται αεροπορικώς μαζί με τις ντομάτες από ορεινές καλλιέργειες της Κύπρου, έχουν μια μεστή, διαφορετική γεύση. Όσο για το ψάρι, αστεράτες τηγανητές ζαργάνες και μοναδικές baby γλωσσίτσες που γίνονται, μεταξύ άλλων, πολύ καλό fish ’n’ chips. Κορυφαίο πιάτο το «Foie gras de Mer»: μιλάμε για σοταρισμένο συκώτι πεσκανδρίτσας, αρπαγμένο εξωτερικά με μαεστρία και πασπαλισμένο με ανθό αλατιού, με την καρδιά του να λιώνει με σέξι φινέτσα στο στόμα έτσι που να σε κάνει να λες: «Τύφλα να ’χει το φουαγκρά!»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.