Δείπνο στο «Milos» του Λονδίνου

Ανήμερα της Παναγίας άνοιξε, στο πανέμορφο διατηρητέο στο No 1 της Regent Street St James’s του Λονδίνου, μόλις 300 μέτρα από το Piccadilly.

Δείπνο στο «Milos» του Λονδίνου

Ανήμερα της Παναγίας άνοιξε στο πανέμορφο διατηρητέο στο No 1 της Regent Street St James’s του Λονδίνου, μόλις 300 μέτρα από το Piccadilly, το εστιατόριο «Milos» που είχαμε προαναγγείλει στο «Travel» του καλοκαιριού. Ο χώρος είναι ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω με λευκό πεντελικό μάρμαρο, όμως το μάτι καρφώνεται αμέσως στην πανέμορφη θαλασσογραφία των ολόφρεσκων ψαριών που έρχονται κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από τις Βόρειες Θάλασσες. Από τα ωμά και καπνιστά του sashimi bar ενθουσιάστηκα με τον εκπληκτικό σκοτσέζικο σολομό balik, το βελούδινο τόνο blue fin και το λαβράκι Greek ceviche.

Δείπνο στο «Milos» του Λονδίνου - εικόνα 1
Fagri, lavraki, scorpina... με το φακό του Δημήτρη Αντωνόπουλου

Ακόμη και τα βλίτα, τα οποία έρχονται αεροπορικώς μαζί με τις ντομάτες από ορεινές καλλιέργειες της Κύπρου, έχουν μια μεστή, διαφορετική γεύση. Όσο για το ψάρι, αστεράτες τηγανητές ζαργάνες και μοναδικές baby γλωσσίτσες που γίνονται, μεταξύ άλλων, πολύ καλό fish ’n’ chips. Κορυφαίο πιάτο το «Foie gras de Mer»: μιλάμε για σοταρισμένο συκώτι πεσκανδρίτσας, αρπαγμένο εξωτερικά με μαεστρία και πασπαλισμένο με ανθό αλατιού, με την καρδιά του να λιώνει με σέξι φινέτσα στο στόμα έτσι που να σε κάνει να λες: «Τύφλα να ’χει το φουαγκρά!»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.