6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού

Είναι ιδανικά για να ρεμβάσετε, να χαλαρώσετε και –γιατί όχι;– να ρομαντζάρετε αυτό το Σάββατο 29/8, οπότε και ο αττικός ουρανός έχει κλεισμένο ραντεβού με την πανσέληνο.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού

Είναι ιδανικά για να ρεμβάσετε, να χαλαρώσετε και –γιατί όχι;– να ρομαντζάρετε αυτό το Σάββατο 29/8, οπότε και ο αττικός ουρανός έχει κλεισμένο ραντεβού με την πανσέληνο.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 1

«Cape Sounio»
Οι γεύσεις του Σάκη Τζανέτου δένουν δημιουργικά τα ελληνικά με τα διεθνή στοιχεία, ενώ το σκηνικό στο κομψό μπαλκόνι του «The Restaurant», με το ναό του Ποσειδώνα απέναντι, τα πεύκα και τον κόλπο με τα αγκυροβολημένα ιστιοφόρα, είναι πραγματικά μαγικό.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 2

«Βασίλαινας»
Με ελληνική σαρδέλα που γίνεται τεμπούρα, δροσερό καρπάτσιο καρπούζι και άλλες ιδιαίτερες νοστιμιές, η κουζίνα του Ρενάτο Μεκόλι είναι αυτό το καλοκαίρι στην καλύτερη φάση της και η πειραιώτικη ταράτσα στην οποία σερβίρεται φιλική και χαλαρωτική.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 3

«Couleur Locale»
Η περιποιημένη urban ταράτσα του all day χώρου στο Μοναστηράκι, με τα φυτά και το styling να θυμίζει Βαρκελώνη, προτείνει ποτό και τσιμπολόγημα με υπέροχη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και στις στέγες της ιστορικής γειτονιάς κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 4

«Premiere»
Δεν είναι μόνο που η ρομαντική βεράντα του εστιατόριου στην κορυφή του «Athenaeum InterContinental» καδράρει προνομιακά τον Παρθενώνα, είναι που η γαστρονομική πρόταση του Γάλλου σεφ Jean-Charles Metayer γίνεται όλο και πιο φινετσάτη.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 5

«La Suite Lounge»
Φεγγαράδα, στο γκρο πλαν Παρθενώνας και στο βάθος Σαρωνικός: από άποψη οπτικής το μπαλκόνι του εστιατορίου του ξενοδοχείου «St George Lycabettus» τα πάει περίφημα. Τη συνδυάζει δε με ένα ειδικό για τη βραδιά μενού (29 ευρώ) από τον Βασίλη Μήλιο.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 6

«Kuzina»
Το καλοκαιρινό μενού του Άρη Τσανακλίδη, που μιξάρει τα ελληνικά αρώματα με τις fusion αναμνήσεις του, έχει άλλη χάρη στη μικρή λευκοντυμένη ταράτσα του νεοκλασικού που βλέπει το φωτισμένο Θησείο, το Αστεροσκοπείο και, φυσικά, τον Παρθενώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.