6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού

Είναι ιδανικά για να ρεμβάσετε, να χαλαρώσετε και –γιατί όχι;– να ρομαντζάρετε αυτό το Σάββατο 29/8, οπότε και ο αττικός ουρανός έχει κλεισμένο ραντεβού με την πανσέληνο.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού

Είναι ιδανικά για να ρεμβάσετε, να χαλαρώσετε και –γιατί όχι;– να ρομαντζάρετε αυτό το Σάββατο 29/8, οπότε και ο αττικός ουρανός έχει κλεισμένο ραντεβού με την πανσέληνο.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 1

«Cape Sounio»
Οι γεύσεις του Σάκη Τζανέτου δένουν δημιουργικά τα ελληνικά με τα διεθνή στοιχεία, ενώ το σκηνικό στο κομψό μπαλκόνι του «The Restaurant», με το ναό του Ποσειδώνα απέναντι, τα πεύκα και τον κόλπο με τα αγκυροβολημένα ιστιοφόρα, είναι πραγματικά μαγικό.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 2

«Βασίλαινας»
Με ελληνική σαρδέλα που γίνεται τεμπούρα, δροσερό καρπάτσιο καρπούζι και άλλες ιδιαίτερες νοστιμιές, η κουζίνα του Ρενάτο Μεκόλι είναι αυτό το καλοκαίρι στην καλύτερη φάση της και η πειραιώτικη ταράτσα στην οποία σερβίρεται φιλική και χαλαρωτική.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 3

«Couleur Locale»
Η περιποιημένη urban ταράτσα του all day χώρου στο Μοναστηράκι, με τα φυτά και το styling να θυμίζει Βαρκελώνη, προτείνει ποτό και τσιμπολόγημα με υπέροχη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και στις στέγες της ιστορικής γειτονιάς κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 4

«Premiere»
Δεν είναι μόνο που η ρομαντική βεράντα του εστιατόριου στην κορυφή του «Athenaeum InterContinental» καδράρει προνομιακά τον Παρθενώνα, είναι που η γαστρονομική πρόταση του Γάλλου σεφ Jean-Charles Metayer γίνεται όλο και πιο φινετσάτη.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 5

«La Suite Lounge»
Φεγγαράδα, στο γκρο πλαν Παρθενώνας και στο βάθος Σαρωνικός: από άποψη οπτικής το μπαλκόνι του εστιατορίου του ξενοδοχείου «St George Lycabettus» τα πάει περίφημα. Τη συνδυάζει δε με ένα ειδικό για τη βραδιά μενού (29 ευρώ) από τον Βασίλη Μήλιο.

6 στάσεις στο δρόμο του γεμάτου φεγγαριού - εικόνα 6

«Kuzina»
Το καλοκαιρινό μενού του Άρη Τσανακλίδη, που μιξάρει τα ελληνικά αρώματα με τις fusion αναμνήσεις του, έχει άλλη χάρη στη μικρή λευκοντυμένη ταράτσα του νεοκλασικού που βλέπει το φωτισμένο Θησείο, το Αστεροσκοπείο και, φυσικά, τον Παρθενώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.