«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό

Το εστιατόριο του Nobu παίζει με ωραιότατους νεωτερισμούς που το κάνουν «πρέπει» στην αθηναϊκή ριβιέρα.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό

Το εστιατόριο του Nobu παίζει με ωραιότατους νεωτερισμούς που το κάνουν «πρέπει» στην αθηναϊκή ριβιέρα.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 1

Είναι μαγεία να ρεμβάζεις­ από τη βεράντα του «Matsuhisa» καθώς ο ήλιος χάνεται στα νερά. το καλοκαίρι είναι η πιο δυνατή περίοδός του από άποψη θέας και ατμόσφαιρας. Οι σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου και Τόνι Βρατσάνος (επικεφαλής sushi chef) ανανεώνουν κάθε σεζόν το μενού με δημιουργίες που φιλοδοξούν να καθιερωθούν μεταξύ των πιο εμβληματικών του εστιατορίου.

Ανάμεσά τους γράφει ωραία ένα άψογα ψημένο καλαμπόκι με ελαφρά πικάντικη σάλτσα βουτύρου με τσίλι και shiso. Η σύνθεση των υλικών στην Umami salad είναι ξεχωριστή, με μελιτζάνα αλαβάστρινης τρυφερότητας, ντομάτα, σπαράγγια, καπνιστό χέλι, κρέμα κατσικίσιου τυριού και baby ρόκα, που δίνει σέξι πιπεράδα. το σύνολο πασπαλίζεται με την πεμπτουσία του umami, τα bonito flakes, και περιχύνεται με ένα ντρέσινγκ με βάση το ζωμό dashi. Η φινετσάτη, μαστιχωτή υφή του καλαμαριού δέχεται πάνω της τη γλυκιά νοστιμάδα της unagi sauce (mirin, sake, soya και ζάχαρη) με λίγο τριμμένο φύκι nori.

Στο γήπεδο του sushi, τώρα, αφού υπογραμμίσουμε ότι το ρύζι, το τύλιγμα και η ποιότητα των πρώτων υλών οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα, σας προτείνω να ζητήσετε τις σπέσιαλ προτάσεις του σεφ. Για μας ετοίμασε δύο nigiri, ένα με το ρύζι ενισχυμένο με τριμμένο σουσάμι και μυρωδάτο shiso συν ραφινάτη σαρδέλα­, μαριναρισμένη σε αλάτι και ξίδι, με φρέσκο κρεμμυδάκι και τζίν­τζερ, κι ένα «του κουτιού», με το ρύζι φορμαρισμένο ορθογώνια συν μαριναρισμένο σκουμπρί και ατού του τη χαρακτηριστική γοητευτική ψυχρότητα της γεύσης του μπλε ψαριού.

Όσο για τα γλυκά, ενθουσιάστηκα τόσο με τον απρόσμενο συνδυασμό πικάντικου και δροσιστικού, τριζάτου σορμπέ από πράσινο μήλο και wasabi με παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά όσο και με τη μους πικρής σοκολάτας με «χιόνι» λευκής σοκολάτας και ωραιότατο, ασυνήθιστο και μυρωδάτο παγωτό beurre noisette.

Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510

My top 3 dishes

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 2

Σαρδέλες su miso
Το αέρινα μαριναρισμένο ψάρι έχει μια εξαιρετική γευστική ελαφράδα και συνδυάζεται απρόσμενα με γλυκιά γιαπωνέζικη μουστάρδα και δυνατό umami από πάστα miso δουλεμένη με ξίδι.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 3

Tuna yuke
Πολύ καλός τόνος αγγιγμένος από γήινο, βαθύ –καθόλου σαν κολόνια– άρωμα τρούφας, απαλότητα σαρκωμένων μανιταριών, ασυνήθιστο συνταίριασμα με γλυκιά σάλτσα αχλαδιού και δυναμικό τραγάνισμα κλωστών πιπεριάς.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 4

Pork belly anticucho
Φανταστικοί κύβοι πανσέτας, τραγανοί και μελωμένοι^ ντελικάτη, βρόμικη ντοματο-ριγανίσια νοστιμάδα περουβιανού anticucho με μοσχοβολιστό αφρό κορίανδρου και λάιμ.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.

Παραθαλάσσια απόδραση στη 'Χήρα', το μεζεδοπωλείο-έκπληξη στη Λούτσα

Προορισμός ιδανικός για μονοήμερη εκδρομή και στάση για ψάρι και κρασί με θέα θάλασσα.

Για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο στη Bottega Da Marco

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου, την Πέμπτη 10 Ιουλίου.