Χρήστος

Τριάντα χρόνια παράδοση στο Χαλάνδρι, με σήμα κατατεθέν το μπιφτέκι του, την άνεση και μια ρουστίκ αρχοντιά που ο κόσμος πάντα αναζητά, πέρα από μόδες.

Χρήστος

Διαχρονική ελληνικότητα

Τριάντα χρόνια παράδοση στο Χαλάνδρι, με σήμα κατατεθέν το μπιφτέκι του, την άνεση και μια ρουστίκ αρχοντιά που ο κόσμος πάντα αναζητά, πέρα από μόδες.

Χρήστος - εικόνα 1

Κυριακή μεσημέρι στου «Χρήστου» και στα οπωσδήποτε το μεγάλο μπιφτέκι με την ψιλοκομμένη, καλής ποιότητας ντομάτα να το σκεπάζει γιορτινά. Κρέας σφριγηλό στο πλάσιμο, ούτε παχύ ούτε στεγνό, νόστιμο προπάντων. Είναι μια εικόνα τόσο οικεία και αγαπητή. Οι πιο παλιοί ήξεραν την πρώτη τοποθεσία στην Κηφισίας, ύστερα έγινε η μεταφορά στην Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκουμε τον «Χρήστο» στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Εδώ υπάρχει και το προνόμιο του άπλετου χώρου. Τεράστιος ο καλοκαιρινός χώρος (και με παιδική χαρά), εντυπωσιακές οι δύο μεγάλες αίθουσες για το χειμώνα, σε στυλ μεσαιωνικό με έξυπνους φωτισμούς. Όσο για το πάρκινγκ, 200 θέσεων εδάφους και όχι υπεδάφους, σκέτη ευλογία για την Αθήνα του σήμερα. Ο κατάλογος ελληνικότατος, με ατέλειωτες επιλογές από ορεκτικά. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται σε βάρος της ποιότητας. Στου «Χρήστου» καταφέρνουν με συνέπεια να κρατούν το επίπεδο όπως σε μια μικρή κουζίνα, παρά τη μεγάλη κατανάλωση. Πρόκειται για το είδος του εστιατόριου-ταβέρνας, στο οποίο θα πάμε και τους φιλοξενούμενούς μας αλλοδαπούς για να πάρουν μια σωστή ιδέα για την κλασική ελληνική κουζίνα.

Αν έχετε καιρό να πάτε, συστήνουμε κάποια από τα highlights του καταλόγου, όπως το μπιφτέκι φυσικά, τους «ντολμάδες του Χρήστου» με κόκκινη σάλτσα, την πιπερόπιτα (δεν καίει) με πέντε είδη πιπεριάς, τον μπακαλιάρο. Σύντομα μπαίνουν στο παιχνίδι και τα χειμερινά πιάτα, όπως π.χ. χοιρινό με σέλινο και στιφάδο μοσχάρι.

Οι δύο χειμωνιάτικες αίθουσες προσφέρουν και μία επιπλέον δυνατότητα: στη μία το φαγητό συνοδεύεται με ζωντανή μουσική από Τετάρτη έως Παρασκευή - εννοείται μουσική χαμηλών τόνων, δηλαδή έντεχνες και λαϊκές μπαλάντες από ένα όντως καλλίφωνο ντουέτο, με συνοδεία κιθάρας. Έτσι διαλέγετε πώς θέλετε να απολαύσετε το γεύμα σας, «χωρίς» ή «μετά μουσικής». Εις υγείαν, και από δικό τους βαρελίσιο κρασί.

Χάρης Καλογερόπουλος
hkalogeropoulos@athinorama.gr
INFO

Χρήστος, Δουκίσσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι, 2106840698. Και μεσημέρι, Κλειστά Δευτ. Τιμή: € 14-16.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Διακοπές 2025: Τα εστιατόρια και οι σεφ του καλοκαιριού

Ένα γευστικό ταξίδι στις γωνιές της Ελλάδας, εκεί όπου το φαγητό γίνεται εμπειρία που θες να ζήσεις ξανά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/06/2025

Στιάδι: Γεύσεις με ταυτότητα στη σκιά του Κάστρου

Στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο του Κάστρου στη Σίφνο, το "Στιάδι" σε προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη θαλασσινή αύρα με τη μοντέρνα ψαροφαγία.

To νέο μενού γευσιγνωσίας του Sense βγάζει "Ρίζες στο Χρόνο"

Η φρέσκια πρόταση του βραβευμένου Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου είναι μια ωδή στις γεύσεις που μας καθόρισαν και στις αφηγήσεις που περνούν από γενιά σε γενιά.

Τι γεύση μας αφήνει το πιο χοτ ουζερί της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Έχει μια γοητεία αδιαπραγμάτευτη αυτό το ουζερί κι η γλύκα του δικαιολογεί τις όλο και μεγαλύτερες πιένες που γνωρίζει, στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του.

To Smash ‘n’ Bun πάει Pere Ubu

Τα δημοφιλή burgers του Κολωνακίου σερβίρονται απόψε στα ΝΠ, με μουσική υπόκρουση από την Κλαούντια Μάτολα.

Θα σωθεί η pub - και γιατί μας αφορά;

Η απάτη των λονδρέζικων pubs και τι μας λέει για τις δικές μας ταβέρνες.

"Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά" είναι ολοκαίνουργιο αλλά ήδη κλασικό

Στον Πειραιά άνοιξε πρόσφατα "Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά", ένα σουβλατζίδικο που τιμά τη γεύση και την ιστορία του πιο αγαπημένου ελληνικού street food.