Σπίτι Neat Eat & Cafe

Ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, design και πολύ καλές τιμές στο νέο all day spot της Νέας Φιλοθέης.

Σπίτι Neat Eat & Cafe

Ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, design και πολύ καλές τιμές στο νέο all day spot της Νέας Φιλοθέης.

Σπίτι Neat Eat & Cafe - εικόνα 1

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στη Νέα Φιλοθέη, κι είναι μονίμως γεμάτο. Το μεσημέρι το βρήκα πιο ήσυχο. Κι είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω καλύτερα το… ιπτάμενο σαλονάκι που έστησε η αρχιτεκτονική ομάδα Sotovikis πάνω από την είσοδο, το ντιζαϊνάτο «μοντάζ» των επίπλων και το chef’s table, που παίζει όμορφα μεταξύ της πριβέ αίσθησης και των λειτουργικών αναγκών της κουζίνας (βλ. μεταλλικά ψυγεία). Όλα αυτά τσιμπολογώντας μια πολύ δροσερή σαλάτα με τραγανά φασολάκια, ελιές και φέτα και βαθιά νόστιμα, με ρουστίκ τόνους, φρέσκα τορτελίνια με γέμιση αγκινάρας και κόκκινη σάλτσα. Μοιραστήκαμε επίσης μια λεπτή πίτσα με μοτσαρέλα buffala και ντοματίνια κονφί που γλυκίζουν ευχάριστα και μια ωραιότατη ταλιάτα, σωστά ψημένη, πασπαλισμένη με ελάχιστο δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Μόνο το καρπάτσιο βρήκα κάπως παραφορτωμένο σε λάδι/λεμόνι. Λιτές, ανάλαφρες και καλοεκτελεσμένες είναι εν γένει οι εναλλασσόμενες μεσογειακές προτάσεις της κουζίνας - η οποία, ανοιχτή και πλαισιωμένη με λευκό τουβλάκι, έχει κάτι από Μανχάταν (αν και στο Μανχάταν δύσκολα θα διασταυρωθείς με μια πανακότα με ξινομυζήθρα). Το πιο ωραίο όλων πάντως μ’ αυτό το «Σπίτι» είναι ότι η αισθητική και οι μεσογειακές γεύσεις συγκατοικούν με πραγματικά λογικές τιμές. Η ταλιάτα π.χ., το ακριβότερο πιάτο του μεσημεριανού μενού, κάνει € 14, με τα περισσότερα να κυμαίνονται γύρω στα € 10-12. Φανταστική σχέση ποιότητας-τιμής. Άντε να δούμε κι άλλα ανάλογα.

Λεωφ. Καποδιστρίου 42, Νέα Φιλοθέη, 2106850950. Τιμή: € 21-24.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα κορυφαία εστιατόρια της Πελοποννήσου

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της περιοχής, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2025

Γιατί σχηματίζονται ουρές στο Olivia’s Brother του Χολαργού;

Πώς τo brunch spot και μικρό αδερφάκι του Juicy Grill κατάφερε να μην αδειάζει ποτέ και να χτίσει ένα μύθο στη γειτονιά του.

Ρετρό: Πώς έμαθε να τρώει σούσι η Αθήνα

Μία ματιά στο πώς ξεκίνησε να απολαμβάνει το "ωμό ψάρι με ρύζι" το κοινό της εστιατορικής πρωτεύουσας και πού βρισκόμαστε σήμερα.

Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο παίζει σε street food στην πόλη σε περιμένει αυτό το ΠΣΚ.

Τα καλύτερα μπριζολάδικα του κόσμου για το 2025 - ένα αθηναϊκό ανάμεσά τους

Το Champions League της καρνιβορικής τελειότητας, το World's 101 Best Steak Restaurants, κατέληξε στους φετινούς νικητές - αναλυτικά η λίστα.

Γιάννη Παρίκο, τι θα τρώμε στον Κέδρο, στη Λυκόβρυση;

Ο βραβευμένος σεφ ανοίγει σε λίγες ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στα ΒΠ. Μιλά για όσα ετοιμάζει στο 'α'.

Anther. Ένα εστιατόριο ανθίζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το καινούριο εστιατόριο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης ξανακαλεί στην περιοχή το κοινό που την ανακάλυψε.