
Ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, design και πολύ καλές τιμές στο νέο all day spot της Νέας Φιλοθέης.

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στη Νέα Φιλοθέη, κι είναι μονίμως γεμάτο. Το μεσημέρι το βρήκα πιο ήσυχο. Κι είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω καλύτερα το… ιπτάμενο σαλονάκι που έστησε η αρχιτεκτονική ομάδα Sotovikis πάνω από την είσοδο, το ντιζαϊνάτο «μοντάζ» των επίπλων και το chef’s table, που παίζει όμορφα μεταξύ της πριβέ αίσθησης και των λειτουργικών αναγκών της κουζίνας (βλ. μεταλλικά ψυγεία). Όλα αυτά τσιμπολογώντας μια πολύ δροσερή σαλάτα με τραγανά φασολάκια, ελιές και φέτα και βαθιά νόστιμα, με ρουστίκ τόνους, φρέσκα τορτελίνια με γέμιση αγκινάρας και κόκκινη σάλτσα. Μοιραστήκαμε επίσης μια λεπτή πίτσα με μοτσαρέλα buffala και ντοματίνια κονφί που γλυκίζουν ευχάριστα και μια ωραιότατη ταλιάτα, σωστά ψημένη, πασπαλισμένη με ελάχιστο δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Μόνο το καρπάτσιο βρήκα κάπως παραφορτωμένο σε λάδι/λεμόνι. Λιτές, ανάλαφρες και καλοεκτελεσμένες είναι εν γένει οι εναλλασσόμενες μεσογειακές προτάσεις της κουζίνας - η οποία, ανοιχτή και πλαισιωμένη με λευκό τουβλάκι, έχει κάτι από Μανχάταν (αν και στο Μανχάταν δύσκολα θα διασταυρωθείς με μια πανακότα με ξινομυζήθρα). Το πιο ωραίο όλων πάντως μ’ αυτό το «Σπίτι» είναι ότι η αισθητική και οι μεσογειακές γεύσεις συγκατοικούν με πραγματικά λογικές τιμές. Η ταλιάτα π.χ., το ακριβότερο πιάτο του μεσημεριανού μενού, κάνει € 14, με τα περισσότερα να κυμαίνονται γύρω στα € 10-12. Φανταστική σχέση ποιότητας-τιμής. Άντε να δούμε κι άλλα ανάλογα.
Λεωφ. Καποδιστρίου 42, Νέα Φιλοθέη, 2106850950. Τιμή: € 21-24.