Beer Academy Home

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε φρέσκια απαστερίωτη μπύρα Beever και τρυφερό κότσι με πατάτες και ξινολάχανο στο εστιατόριο-εξέλιξη της γνωστής μπιραρίας.

Beer Academy Home

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε φρέσκια απαστερίωτη μπύρα Beever και τρυφερό κότσι με πατάτες και ξινολάχανο στο εστιατόριο-εξέλιξη της γνωστής μπιραρίας.

Beer Academy Home - εικόνα 1

Tα «Beer Academy» άνοιξαν πριν από χρόνια το δρόμο της γερμανικού στιλ μπιραρίας στην Ελλάδα. Το «Beer Academy Home» αποτελεί την εξέλιξή τους. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι κάνει delivery φαγητό και μπίρα. Έπειτα, εδώ βρίσκεις τη φρέσκια απαστερίωτη μπίρα τους Beever σε δύο εκδοχές: μια ωραία pils, πικρούτσικη και ξηρή, και μια πιο ελαφριά red ale, γλυκόπικρη και μια σταλιά καπνιστή. Στο πρώτο «Beer Academy Home» στην Καισαριανή προτιμώ την πλευρά με τα λιτά, βαριά μοναστηριακά τραπέζια, τα οποία ταιριάζουν πολύ με τα φωτιστικά-σωλήνες. Η φάση «γερμανικό χωριό», απέναντι, είναι υπερβολικά στιλιζαρισμένη για τα δικά μου γούστα. Μπροστά σε αυτό πρόκειται να στηθεί ο πάγκος της «αγοράς» με πολλά αξεσουάρ μπίρας. Τώρα, βέβαια, η δράση συγκεντρώνεται στην ταράτσα: ροκ μουσική, στιλ πιο ανάλαφρο παρά τη στιβαρή επίπλωση και νεολαία. Στα περισσότερα τραπέζια υπάρχουν οι περίφημοι γυάλινοι πύργοι (5, 3 και 2 lt) της Beever, οι οποίοι τη διατηρούν κρύα χάρη στη στήλη πάγου, κλεισμένη στο εσωτερικό τους. αληθινά εντυπωσιακό αυτό το σερβίρισμα. Όσο για το μενού, περιλαμβάνει τις γνωστές σπεσιαλιτέ του «Beer Academy». Το κότσι είναι τρυφερό, νόστιμο και συνοδεύεται από ωραίες τηγανητές πατάτες και σπιτικό ξινολάχανο. ωστόσο χάνει πόντους διότι η πέτσα του δεν έχει το αμαρτωλό κρακελάρισμα που πετυχαίνουν στο Μόναχο. Ολόφρεσκη η σαλάτα «Ιοκάστη», με σπανάκι, iceberg, ντοματίνια, παρμεζάνα κι ελαφριά γλυκόξινη σος, ενώ σούπερ είναι οι φρεσκοψημένοι κόμποι bretzel με χοντρό αλάτι. Μεγάλη πέραση έχει και η μπιρο-ποικιλία με λουκάνικα, πατατοσαλάτα, τηγανητά κρεμμύδια, jalapenos με τυρί, σνιτσελάκια και τυροκροκέτες (Εθν. Αντιστάσεως 4, Καισαριανή, 2107011108).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς λένε, αλήθεια, το brunch στα κρητικά;

Απαντήσεις δίνει ο Μιχάλης Χάσικος στο Go Brunch του Hyatt Regency Thessaloniki και στο εστιατόριο Αμβροσία, στις 18 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2025

Στη Μεταμόρφωση υπάρχει μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει φανατικό καρνιβορικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ρετρό: Τα εστιατόρια και οι σεφ που σημάδεψαν τα αθηναϊκά 90s

Η επανάσταση της ελληνικής κουζίνας, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα πρώτα αστέρια Michelin, οι ήρωες-γευσιπλάστες και όλα όσα έκαναν σημαντική τη δεκαετία του 1990 στα ευ τρώγειν δρώμενα.