Πίτσα αλά Μποτρίνι

Η καναδική εκδοχή που επικράτησε ανά τον πλανήτη μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών και της πιο άμεσης επιρροής τους, θέλει την...

Πίτσα αλά Μποτρίνι

Η καναδική εκδοχή που επικράτησε ανά τον πλανήτη μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών και της πιο άμεσης επιρροής τους, θέλει την πίτσα με ζύμη πληθωρική, υπερμεγέθη και βαρυφορτωμένη. Η αυθεντική ιταλική πίτσα, όμως, σε κερδίζει με την εκφραστικότητα και την απλότητα που διακρίνει τη Μεσόγειο: με λεπτή βάση και φίνα υλικά. Ένας καλός pizzaiolo μπορεί να κάνει θαύματα έχοντας στο «οπλοστάσιό» του μόνο ντομάτα, μοτσαρέλα και καλό ελαιόλαδο. Επιστρέφοντας στη... βάση, λοιπόν, ο βραβευμένος με «Χρυσό Σκούφο» για τη δημιουργικότητα και τη φινέτσα των συνταγών του Έκτορας Μποτρίνι δημιούργησε για τη «La Pasteria» έξι είδη πίτσας με γνώμονα την ιταλική παράδοση (και, φυσικά, συστατικά όπως προσούτο, μανιτάρια, άγρια ρόκα, πεπερόνι, χωρίς να παραλείψει και μια ελληνική παραλλαγή με ελιές, φέτα, κάππαρη και κρεμμύδι). «Το πιάτο δεν λέει ψέματα», μας είχε πει πριν από λίγο καιρό. Και σε κάτι τόσο άμεσο, όντως δεν μπορεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στη Σαλαμίνα υπάρχει ένα ουζερί που αξίζει την προσοχή σου

Ό,τι πρέπει για μια νόστιμη απόδραση σε ένα off Broadway νησί.

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

"Μαραμπού": Η φιλοσοφία του αληθινού παγωτού

Όταν το όνειρο για παγωτό γίνεται πραγματικότητα.

Στο Solo Gelato τρώμε παγωτό με μεράκι από γενιά σε γενιά

Στην τζελατερία που βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου, το παγωτό είναι οικογενειακή υπόθεση.

"Georgios Galifianakis": Στον "βασιλιά της κρέμας" ξέρουν και από έξοχο παγωτό

Στα ζαχαροπλαστεία "Georgios Galifianakis" με μακρά ιστορία στην δημιουργία σιροπιαστών και άλλων γλυκών καταφέρνουν να φτιάχνουν, εδώ και δεκαετίες, παγωτό που λιώνει όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην καρδιά.

Oggi: Ένα παγωτό σαν ιταλικό φιλί στο Σύνταγμα

Ένας μικρός ναός του gelato που μετατρέπεται σε έναν καθημερινό φόρο τιμής στην τεχνική, την εποχικότητα και την αφοσίωση με ιταλικό DNA και αθηναϊκή ψυχή.