Ελλάς

Πηγαίνω συχνά για να χαρώ τον πολυέλαιο με τα πολύχρωμα καφάσια μπίρας, να πατήσω το παμπάλαιο κεραμικό πλακάκι, να χαζέψω τη ρουστίκ δύναμη της τοιχογραφίας με τις ελιές...

Ελλάς

Πηγαίνω συχνά για να χαρώ τον πολυέλαιο με τα πολύχρωμα καφάσια μπίρας, να πατήσω το παμπάλαιο κεραμικό πλακάκι, να χαζέψω τη ρουστίκ δύναμη της τοιχογραφίας με τις ελιές...

Ελλάς - εικόνα 1

Μου αρέσει πολύ το νέο πρόσωπο του «Ελλάς», του ιστορικού καφενείου (από το 1928) στο Παγκράτι. Πηγαίνω συχνά για να χαρώ τον πολυέλαιο με τα πολύχρωμα καφάσια μπίρας, να πατήσω το παμπάλαιο κεραμικό πλακάκι, να χαζέψω τη ρουστίκ δύναμη της τοιχογραφίας με τις ελιές. Ζηλεύω μόνο που δεν έχω πάει ακόμη με πολυάριθμη παρέα, για να καθίσουμε στο τραπέζι με τις ντοματί «αριθμημένες» καρέκλες. Το «Ελλάς» είναι πλέον ζυθοπωλείο, με καμιά 45αριά μπίρες – από ελληνικές μέχρι τις φοβερές Duvel και την Inedit, την μπίρα με την υπογραφή του Ferran Adria. Μου αρέσει η ντοματοσαλάτα εδώ, έχει γεύση και ουσία. Το χταπόδι είναι σέρτικα ψημένο και το γαρδουμπάκι τους δυνατό. Ξεχωρίζω τη βιολογική παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, κουκουνάρι και σταφίδα αλλά και μια εξελιγμένη εκδοχή της θεσσαλονικιάς πάπρικας με ξινομυζήθρα. Τα κεφτεδάκια της Ρηνούλας, από κιμά Black Angus, έχουν ασυνήθιστη νοστιμιά. Πρώτης τάξεως μεζές είναι και τα αβγά μάτια, σε μια φωλιά από τραγανό πατατάκι και πικάντικο λουκάνικο τσορίθο γύρω τους. Επίσης, προτείνω να δοκιμάσετε παραπούλια σε ξινό φρικασέ με ψητό πλοκάμι χταποδιού ή βουβαλίσιο καβουρμά. τα πανσετάκια, πάλι, δεν ήταν ψημένα με προσοχή κι έτσι βάρυναν. Στα «πρέπει», τέλος, το ολόφρεσκο προφιτερόλ με πικρή σοκολάτα και η γλυκόξινη lemon pie με την «υγρή» μαρέγκα. (Πλατεία Πλαστήρα 8, 2107562565)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.