Το κουβέρ τιμή δεν έχει...

Είναι αλήθεια ότι μετά την ανακοίνωση της αγορανομικής διάταξης που καταργεί το κουβέρ στα εστιατόρια και τα κέντρα αναψυχής και...

Το κουβέρ τιμή δεν έχει...

Είναι αλήθεια ότι μετά την ανακοίνωση της αγορανομικής διάταξης που καταργεί το κουβέρ στα εστιατόρια και τα κέντρα αναψυχής και διασκεδάσεως, επί του θέματος επικρατεί μπάχαλο. Το κουβέρ ατύπως συνεχίζει, εν πολλοίς, να χρεώνεται (προσωπικώς έχω ακούσει live πολλές διαμαρτυρίες πελατών), τα blogs βρίθουν από ευτράπελα και διασκεδαστικές ιστορίες, και είναι ώρα να σκεφτούμε μερικές πλευρές του θέματος. Είναι αλήθεια ότι πολλοί είχαν μετατρέψει το κουβέρ σ' ένα κρυφό μέσον κερδοσκοπίας, χρεώνοντας 3,50 ευρώ το άτομο για δύο ψωμιά της πυρκαγιάς κι ένα πατέ ελιάς κονσέρβα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, και με την προϋπόθεση ότι το χρηματικό ποσόν που εξασφάλιζε το κουβέρ δεν μετακυλίεται στον τελικό λογαριασμό με άλλους τρόπους, η κατάργησή του αποτελεί εξυγίανση. Υπάρχουν όμως και εστιατόρια τα οποία με αυτήν ή και λίγο μεγαλύτερη χρέωση στο κουβέρ προσέφεραν αρκετά γαστρονομικά έξτρα στον καταναλωτή που τώρα κινδυνεύουν να χαθούν: μεγάλη ποικιλία ψωμιών, άφθονες και ψαγμένες ορεκτικές μπουκιές (amuse bouche), κάποιοι μάλιστα έβαζαν στο παιχνίδι κι ένα μικρό pre-dessert πριν από το σερβίρισμα των επιδορπίων. Μην αντιδράτε, λοιπόν, με λαϊκιστική ευκολία· εκτιμήστε το είδος των προσφερόμενων υπηρεσιών και πράξτε ανάλογα με τα σήματα που σας στέλνουν η καρδιά και το μυαλό σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.