Oι Έλληνες σεφ πάνε Βόσπορο

Πριν από μερικά χρόνια, απολαύσαμε την ειρηνική και νόστιμη εισβολή τούρκικων ρεστοράν και ντελικατέσεν («Tike», «Gulluoglu» κ.ά.) στην Αθήνα. Έψηνα...

Oι Έλληνες σεφ πάνε Βόσπορο

Πριν από μερικά χρόνια, απολαύσαμε την ειρηνική και νόστιμη εισβολή τούρκικων ρεστοράν και ντελικατέσεν («Tike», «Gulluoglu» κ.ά.) στην Αθήνα. Έψηνα τότε Έλληνες παράγοντες να αντεπιτεθούμε εξίσου φιλικά, αλλά δεν έγινε τίποτε. Πρόσφατα όμως, έμαθα μετά μεγάλης μου χαράς ότι ο Λευτέρης Λαζάρου ψάχνει εντατικά να βρει τον κατάλληλο χώρο στον Βόσπορο για ν' ανοίξει «Βαρούλκο» στην Πόλη! Προηγήθηκε το φετινό σουξέ στον πολυχώρο «Reina» όπου στο καλοκαιρινό πολίτικο «Βαρούλκο» ο Λαζάρου παρουσίασε μεγάλα διαχρονικά χιτ της κουζίνας του –καλαμάρι με πέστο σε τηγανητό πατατάκι, σούπα με μελάνι σουπιάς, κριθαράκι με γαρίδες και γλυκό κρασί– που κατέκτησαν τους Τούρκους καλοφαγάδες. Αλλά και ο Χριστόφορος Πέσκιας έδρασε και δρα ως σύμβουλος στο εστιατόριο «Topaz» της Πόλης. «Είναι πολύ εγκάρδιοι οι Τούρκοι μαζί μας. μου έλεγαν συνέχεια ότι, με την αποχώρηση των Ελλήνων, το επίπεδο στην Πόλη έπεσε», διαπίστωσε ο Λευτέρης Λαζάρου σε μια συζήτησή μας, πιστεύοντας ότι η ελληνική εστίαση έχει μέλλον εκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.