Little Tokyo στο Κολωνάκι

Ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός. Με τόσα καλά γιαπωνέζικα εστιατόρια που ανοίγουν ή ανανεώνονται σ’ έναν κύκλο μόλις 200 μέτρων,...

Little Tokyo στο Κολωνάκι

Ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός. Με τόσα καλά γιαπωνέζικα εστιατόρια που ανοίγουν ή ανανεώνονται σ’ έναν κύκλο μόλις 200 μέτρων, η Αθήνα φαίνεται να συντονίζεται με τα vibes των δυτικών μητροπόλεων σε μια γευστική –και όχι μόνο– τάση που τα υψηλά της στάνταρ έχουν μπει παγκοσμίως από το «Nobu». Tο «Kiku» που είναι πλέον συμφερόντων Απόστολου Τραστέλη («Σπονδή», «Hytra» κ.λπ.) ξανανοίγει αυτές τις ημέρες με διευρυμένη κουζίνα (γνωστά πιάτα του «Kiku» αλλά και του «Sea You Up» στο «Sani» της Χαλκιδικής), ενώ το μυκονιάτικο «Coo» θα καταλάβει το χώρο του «Frame» στο «St. George Lycabettus». Προσθέστε τώρα και το ήδη υπάρχον και πετυχημένο «Freud Oriental» κι έχουμε ξαφνικά στο Κολωνάκι ένα μικρό Τόκιο, χωρίς να υπολογίζουμε άλλα δημοφιλή μαγαζιά της περιοχής που σερβίρουν, μεταξύ άλλων, σούσι και απωανατολίτικες σπεσιαλιτέ («Central», «Ράτκα» κ.λπ.) ή κάποια everyday γιαπωνέζικα του ευρύτερου κέντρου. Το ερώτημα πλανιέται: «Μήπως είναι πολλά για την πόλη τόσα μαγαζιά του είδους;» Κοντός ψαλμός αλληλούια. Πάντως, ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, πράγμα που μόνο καλό μπορεί να είναι για τους Αθηναίους. Εν μέσω κρίσης, πάντως, χαίρεσαι με τέτοιο δυναμισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.