"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

kedros1

Ο σεφ Γιάννης Παρίκος, ο οποίος έχει τιμηθεί πολλές φορές με Χρυσό Σκούφο από το αθηνόραμα, άνοιξε πριν περίπου δύο χρόνια το εστιατόριο "Kedros" στην Πάρο. Το πρότζεκτ του ήταν τόσο επιτυχημένο που αποφάσισε να το φέρει και στον κλεινόν άστυ, σε ένα σποτ που μπορεί να μην έχει κέδρους, όμως πλέον κρατά μέσα του κάτι από την όμορφη διάθεση του καλοκαιριού. Το "Kedros Athens”, μέσα στο πράσινο και με γουστόζικο ντιζάιν που φέρνει κάτι από Κυκλάδες, έχει γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης στη Λυκόβρυση για τις απανταχού παρέες, που θέλουν να απολαύσουν νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. 

kedros

Μιλώντας για αυτό, στο "Kedros Athens” θα βρεις έναν πλούσιο κατάλογο, τόσο με μεζέδες όσο και πιάτα προορισμένα για μοιρασιές. Εδώ, το παραδοσιακό συνδυάζεται με το μοντέρνο, κι έτσι έχουμε ορεκτικά όπως η ρεγκοσαλάτα με μαντζουράνα και πικάντικο σουσάμι, τυροκαυτέρη με το αραβικό μίγμα μπαχαρικών zaatar και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης. Από το τραπέζι δεν θα λείπει σίγουρα και μια ωραία φρεσκοκομμένη σαλάτα, όπως η κυκλαδίτικη με ντοματίνια φέτα ή αυτή με τα παντζάρια και το μαλακό κατσικίσιο τυρί.

kedros

Ύστερα, η φιλοσοφία του μενού χωρίζεται σε πιάτα με κρέας ή ψάρι και χορτοφαγικά. Το κοκκινιστό μοσχαράκι γάλακτος απογειώνεται χάρη στο καπνιστό μετσοβόνε, ενώ το πολίτικο κεμπάπ σβήνει την υπέροχη μεστή του γεύση στην ελαφράδα του συνδυασμού αβοκάντο-γιαούρτι. Ιδιαίτερη προσθήκη ο καβουρμάς με το μελάτο αβγό. Από γεύσεις της θάλασσας θα βρείτε γαύρο μαρινάτο, μπακαλιάρο ιδανικά τηγανισμένο σε κουρκούτι και γαρίδες σαγανάκι με κρασοτύρι. Άχαστα είναι επίσης και τα σταθερά φαβορί, όπως οι κολοκυθοκεφτέδες,  η φάβα που συνοδεύεται με χόρτα τσιαγαριαστά και σουρωτό Πάρου, τα ψητά ντολμαδάκια γιαλαντζί αλλά και τα παραδοσιακά πιτάκια. Τον γλυκό επίλογο γράφουν ιδανικά η πορτοκαλόπιτα με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών αλλά και ο πολίτικος μπακλαβάς.

kedros

Σημειώστε ότι στο "Kedros Athens” ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πεδίο του κρασιού, με την κάρτα να περιλαμβάνει εκλεκτά ροζέ, λευκά και κόκκινα που τιμούν κυρίως τον ελληνικό αμπελώνα -τον οποίο θα τιμήσετε κι εσείς τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με τους αγαπημένους σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/11/2025

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

"Casa Nicola": Για dolce vita στο Μαρούσι

Φέρνει τη γεύση και την αισθητική της Ιταλίας στο Μαρούσι μέσα από το μενού του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.

'Ydoron': Για μπριζόλες τόνου και θαλασσινές κοπές στην Ερμού

Το εστιατόριο 'Ydoron' φέρνει ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ με focus τις κοπές ψαριού και την ξηρά ωρίμανση στην καρδιά της Αθήνας.

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Αυτό το καλτσόνε είναι λόγος για να ανηφορίσεις ως τα Βριλήσσια

Ένα στιλάτο στέκι σε περιμένει στο outsider των ΒΠ, για ποιοτικές παρασκευές με ζύμη και ιταλική νοστιμιά.