"Η Στάνη του Κουντούρα": Ένα παγωτό με ιστορία 90 χρόνων στον Πειραιά

Ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της πόλης, το οποίο αντιστέκεται στο χρόνο παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και ενενήντα χρόνια, συνεχίζει να φτιάχνει το εμβληματικό του καϊμάκι.

Στάνη Κουντούρα

Αν βρεθείς στον Πειραιά και δεν περάσεις από τη "Στάνη του Κουντούρα" για παγωτό, χάνεις όλη την ουσία. Ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της πόλης, το οποίο αντιστέκεται στο χρόνο παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και ενενήντα χρόνια, συνεχίζει να φτιάχνει το εμβληματικό του καϊμάκι με βάση τη συνταγή που έφερε από τη Σμύρνη ο Στέλιος Κουντούρας το 1922. Πλούσιο, μαστιχωτό και με άρωμα αυθεντικότητας, φτιάχνεται με σαλέπι από τη Φλώρινα και γάλα από φάρμα του Καρπενησίου.

Στάνη Κουντούρα

Πέρα από το καϊμάκι, η "Στάνη του Κουντούρα" σερβίρει 2 είδη παρφέ (βανίλια, σοκολάτα), γιαούρτι, σοκολάτα, φυστίκι, φράουλα, tiramisu, cheesecake, pasta flora, σορμπέ λεμόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ μάνγκο, πάντα με έμφαση στα αγνά υλικά και την παραδοσιακή παρασκευή. Απόλαυσε όμως και τις μοναδικές γεύσεις χωρίς ζάχαρη και τύψεις όπως το παραδοσιακό καϊμάκι, δροσερό γιαούρτι, πλούσια σοκολάτα υγείας.

Στάνη Κουντούρα

Το παγωτό σερβίρεται σκέτο ή παρέα με πολίτικα γλυκά που του ταιριάζουν μοναδικά, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά , καταϊφι με αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο , αλλά και σιροπιαστά Βυρηττού με φιστίκι Αιγίνης και φρέσκο βούτυρο, το σύνολο των οποίων φτιάχνεται στο εργαστήριο του καταστήματος, ακριβώς όπως παλιά.

Στάνη Κουντούρα

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικά γλυκά all time classic, όπως η πάστα αμυγδάλου ή η σοκολατίνα ποντικάκι, που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια όπως ακριβώς και το ρετρό σκηνικό: μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες και ψυγεία εποχής. Αν δεν μπορείς να πας, υπάρχει και delivery (08.30-23.30) σε Πειραιά και γύρω περιοχές. Αλλά, αλήθεια, αυτό το παγωτό αξίζει μια βόλτα μέχρι τη "Στάνη του Κουντούρα".

Δραγάτση 10, Πειραιάς, 2104174235

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.