
Αν βρεθείς στον Πειραιά και δεν περάσεις από τη "Στάνη του Κουντούρα" για παγωτό, χάνεις όλη την ουσία. Ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της πόλης, το οποίο αντιστέκεται στο χρόνο παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και ενενήντα χρόνια, συνεχίζει να φτιάχνει το εμβληματικό του καϊμάκι με βάση τη συνταγή που έφερε από τη Σμύρνη ο Στέλιος Κουντούρας το 1922. Πλούσιο, μαστιχωτό και με άρωμα αυθεντικότητας, φτιάχνεται με σαλέπι από τη Φλώρινα και γάλα από φάρμα του Καρπενησίου.

Πέρα από το καϊμάκι, η "Στάνη του Κουντούρα" σερβίρει 2 είδη παρφέ (βανίλια, σοκολάτα), γιαούρτι, σοκολάτα, φυστίκι, φράουλα, tiramisu, cheesecake, pasta flora, σορμπέ λεμόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ μάνγκο, πάντα με έμφαση στα αγνά υλικά και την παραδοσιακή παρασκευή. Απόλαυσε όμως και τις μοναδικές γεύσεις χωρίς ζάχαρη και τύψεις όπως το παραδοσιακό καϊμάκι, δροσερό γιαούρτι, πλούσια σοκολάτα υγείας.

Το παγωτό σερβίρεται σκέτο ή παρέα με πολίτικα γλυκά που του ταιριάζουν μοναδικά, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά , καταϊφι με αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο , αλλά και σιροπιαστά Βυρηττού με φιστίκι Αιγίνης και φρέσκο βούτυρο, το σύνολο των οποίων φτιάχνεται στο εργαστήριο του καταστήματος, ακριβώς όπως παλιά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικά γλυκά all time classic, όπως η πάστα αμυγδάλου ή η σοκολατίνα ποντικάκι, που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια όπως ακριβώς και το ρετρό σκηνικό: μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες και ψυγεία εποχής. Αν δεν μπορείς να πας, υπάρχει και delivery (08.30-23.30) σε Πειραιά και γύρω περιοχές. Αλλά, αλήθεια, αυτό το παγωτό αξίζει μια βόλτα μέχρι τη "Στάνη του Κουντούρα".
Δραγάτση 10, Πειραιάς, 2104174235