Το παγωτό "Τζίφρης" μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που θα μας απογειώσει.

Τζίφρης

Καλοκαίρι σημαίνει ζέστη, βόλτες και μία ανάγκη που επιστρέφει κάθε χρόνο: κάτι δροσιστικό, αυθεντικό και απολαυστικό. Μία από τις αγαπημένες μας επιλογές που πληροί όλα τα κριτήρια είναι το παγωτό "Τζίφρης": η πρώτη ύλη, το φρέσκο γάλα από την Αμφιλοχία, είναι η βάση πίσω από την πλούσια υφή και τη βαθιά γεύση. Κάθε ένα από τα παγωτά φτιάχνεται με φροντίδα και αγνά υλικά και φτάνει από τον παραγωγό, κατευθείαν στο χωνάκι μας, χωρίς καμία ενδιάμεση αλλοίωση.

Πίσω από το όνομα βρίσκεται ο Κώστας Δασκαλάκης, γνωστός στην περιοχή ως "Τζίφρης", ο οποίος ξεκίνησε από την παραγωγή γιαουρτιού στον Στάνο και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να χτίσει μία μικρή, σύγχρονη ομάδα γαλακτοκομικών. Το γάλα συλλέγεται καθημερινά από κτηνοτρόφους από την Αμφιλοχία και την Πρέβεζα και φτάνει στο εργαστήριο, όπου μετατρέπεται άμεσα σε παγωτό, κρέμα ή γιαούρτι, χωρίς μεσάζοντες και μαζική επεξεργασία. 

Τζίφρης

Στον "Τζίφρη" βρίσκουμε τις αγαπημένες γεύσεις κρεμώδους παγωτού που αγαπήσαμε από την παιδική μας ηλικία: σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, φυστίκι και καϊμάκι - και, ευτυχώς για εμάς, μπορούμε να τις συνδυάσουμε και σε μεγάλη συσκευασία για το σπίτι. Αλλά, εκτός από παγωτό, βρίσκουμε κρέμα σε ποικιλία γεύσεων (δοκιμάστε την τιραμισού και το μπισκότο και θα μας θυμηθείτε), γιαούρτι, αγελαδινό και πρόβειο, που συνδυάζει διατροφική αξία και νοστιμιά, και τυριά που θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Φέτος, το νέο λανσάρισμα του παγωτοπροφιτερόλ έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς θαυμαστές: φρέσκα σου, γεμισμένα επιτόπου με κρέμα Τζίφρης και συνοδευόμενα από παγωτό της επιλογής μας. Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο!

Τζίφρης

Αν αναζητά κανείς ένα παγωτό που να θυμίζει τις παιδικές διακοπές μας, όταν μετρούσαμε τα παγωτά μας και τα μπάνια μας στη θάλασσα, με φρεσκάδα, χαρακτήρα και γεύση που "γράφει", το "Τζίφρης" είναι μία από τις πιο αξιόλογες και απολαυστικές προτάσεις του φετινού καλοκαιριού. 

Υμηττού 60, Παγκράτι, Τηλ: 210 7231625, https://www.galaktokomika-tzifris.gr, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.