Αυτό το καλοκαίρι μη ψάχνεις πολλά - Λίγος ήλιος, λίγο κρασί & ένα σουβλάκι από τον "Λάμπρο" αρκούν

Λάμπρος

Ας το παραδεχτούμε. Το σωστό, το παραδοσιακό, το τίμιο σουβλάκι δεν το βρίσκεις εύκολα πια. Πολλοί το "πειράζουν", άλλοι το κάνουν πιο "γκουρμέ", και κάποιοι –δυστυχώς– απλώς το χαλάνε.

Όμως υπάρχει ένα μέρος στην περιοχή του Π.Φαλήρου που κρατάει τις ίδιες συνταγές αναλλοίωτες από το 1981 που άνοιξε τις πόρτες του. Ένα μαγαζί που έχει ταΐσει γενιές και γενιές Παλαιοφαληριωτών – κι όχι μόνο. Ο "Λάμπρος" δεν είναι απλώς ένα ψητοπωλείο, είναι θεσμός και σημείο αναφοράς για εκείνους που ξέρουν από καλό και μερακλίδικο φαγητό. Είναι το μαγαζί που σου λένε "αν δεν έχεις φάει εκεί, δεν έχεις φάει καλό σουβλάκι”  - και αυτή είναι η αλήθεια.

Από το κοτόπουλο στα κάρβουνα με λεμονάκι, μέχρι το μπιφτέκι που πλάθεται στο χέρι, και την πατάτα που δεν έχει δει καταψύκτη ούτε σε φωτογραφία, όλα εδώ έχουν μείνει όπως πρέπει. Αυθεντικά, χορταστικά και μερακλίδικα.

Λάμπρος
Το κοτόπουλο σερβίρεται με αρκετό λεμόνι, όπως πρέπει! Βρες το στον χάρτη ή παράγγειλε online εδώ

Εδώ το σουβλάκι έχει ποιότητα και χαρακτήρα

Το να πεις απλώς "πάμε για ένα σουβλάκι” στο Φάληρο, δεν λέει πολλά. Γιατί όλοι ξέρουν πως αν εννοείς το καλό, το σωστό, το αυθεντικό, τότε μιλάς για τον "Λάμπρο".

Το κοτόπουλο ψήνεται στα κάρβουνα, ζουμερό και λεμονάτο όπως πρέπει. Το μπιφτέκι, με συνταγή που δεν έχει πειραχτεί δεκαετίες τώρα, πλάθεται στο χέρι με κρεμμύδι, μαϊντανό και σκόρδο. Και είναι "μπαμπάτσικο”, όχι λεπτό και τυποποιημένο.

Ο γύρος; Αργοψημένος, τραγανός και ζουμερός. Η πατάτα είναι κομμένη στο χέρι, φρέσκια, όπως παλιά. Η πίτα ψημένη τόσο όσο και τα λαχανικά, φρέσκα και τραγανά. Κι αν θες κάτι παραπάνω, υπάρχουν και τα "ψαγμένα": το κοντοσούβλι χοιρινό ή κοτόπουλο, καλοψημένο αλλά τρυφερό. Ταλαγάνι στη σχάρα, φέτα σε φύλλο με μέλι, και χειροποίητη "χτυπητή" με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης που βάζει κάτω τα περισσότερα μεζεδοπωλεία.

Λάμπρος
Εδώ το φαγητό δεν είναι πρόχειρο. Είναι μερακλίδικο. Και σερβίρεται όπως πρέπει, είτε στο μαγαζί, είτε στο σπίτι σου. Βρες το εδώ.

Γιατί όλοι μιλάνε για τον Λάμπρο;

Ο "Λάμπρος" δεν μπήκε στη ζωή της γειτονιάς χθες. Είναι εκεί από το 1981. Και όσο κι αν αλλάζει η Αθήνα, όσο κι αν γεμίζουμε καινούργια street food concepts, αυτό το μαγαζί παραμένει σημείο αναφοράς.

Πίσω από το όνομα κρύβονται δύο αδέρφια από την Πρέβεζα, που ήρθαν στην Αθήνα με μια ιδέα απλή αλλά δυνατή: να φτιάξουν ένα μέρος που θα σερβίρει τίμιο, χορταστικό φαγητό, χωρίς φανφάρες. Και τα κατάφεραν.

Ο κόκορας που βλέπεις στο σήμα δεν είναι απλώς διακοσμητικός. Είναι εμπνευσμένος από το ξακουστό τους κοτόπουλο, αλλά κυρίως από μια παλιά φωτογραφία από το χωριό τους — ένα γούρι, ένα σημάδι καταγωγής, μια υπενθύμιση για το πού ξεκίνησαν και ποια φιλοσοφία δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ.

Από τότε, το μαγαζί μεγάλωσε μαζί με τη γειτονιά. Και πέρασε στα χέρια των παιδιών τους, χωρίς να χάσει τίποτα από το χαρακτήρα του. 

Λάμπρος
Βρες το εδώ!

Καλοκαίρι στην πόλη ίσον μια στάση στον Λάμπρο

Αν το φετινό καλοκαίρι σε βρει στην Αθήνα, είτε full time είτε ανάμεσα σε εξορμήσεις – ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν χρειάζεται να ψάχνεις μακριά για καλό φαγητό. Μια στάση στον "Λάμπρο" αρκεί για να θυμηθείς τι σημαίνει αυθεντική γεύση.

Είτε για γρήγορο τυλιχτό στο χέρι μετά τη βόλτα, είτε για μεσημεριανό με την παρέα, είτε για βραδινό με μπυρίτσα μετά τη δουλειά, εδώ θα βρεις το μερακλίδικο φαγητό που ζητάει η ψυχούλα σου. Γιατί τελικά, καλοκαίρι στην πόλη δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι και εκείνο το κοτόπουλο με λεμονάκι που σε περιμένει στον "Λάμπρο".

Λάμπρος
Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, το φαγητό του "Λάμπρου" παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο. Και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεσαι πολλά όταν έχεις ζουμερό κοτόπουλο με λεμονάκι, πατάτες στο χέρι και αφράτη πίτα, ένα από τα πιο λαχταριστά combos.

More Info: 
Σουβλάκια Ο Λάμπρος
Νέστορος 21, Π. Φάληρο
Για να το βρεις στον χάρτη ή να παραγγείλεις online, πάτα εδώ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.