Το Athens Street Food Festival επιστρέφει νοστιμότερο από ποτέ στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. - Τι ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

festival

O Μάιος δεν είναι απλά ο μήνας που φέρνει για τα καλά την άνοιξη στην Αθήνα, αλλά και η στιγμή που οι περισσότεροι foodies της πόλης περιμένουν με μάλλον την ίδια ανυπομονησία όσο μια γιορτή. Και αυτό εξαιτίας του Athens Street Food Festival, που επιστρέφει και φέτος στο γνωστό του spot και εξασφαλίζει το πιο νόστιμο, ετήσιο ραντεβού με το ‘φαγητό του δρόμου’ στις πιο πρωτότυπες εκδοχές του.

Έτσι λοιπόν, τα τρία πρώτα τριήμερα του Μάϊου (2-3-4, 9-10-11, 16-17-18 Μαϊου) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, οι foodies θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν street γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου, με συνταγές που δημιουργούνται αποκλειστικά για το φεστιβάλ και δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού.

Δεκάδες pop-up μαγαζιά με καταξιωμένους αλλά και νέους chefs, θα προτείνουν τη δική τους μοναδική ιδέα για το ποιο είναι το καλύτερο street food με ιδέες από Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αργεντινή, Μεξικό, Μαλδίβες, Αιθιοπία, Βιετνάμ, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη που ακόμα και αν δεν μπορείς να επισκεφτείς, θα μπορέσεις να γευτείς! Φυσικά, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε vegan/vegetarian επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και αν είσαι κρεατοφάγος.

Το φεστιβάλ που έχτισε ένα trend

Πίσω στο 2016, όταν το ζουμερό φεστιβάλ ξεκίνησε τη διαδρομή του, η σκηνή του φαγητού του δρόμου δε βρισκόταν σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που τη συναντάμε σήμερα. Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν τελείως αλλάξει, το Street Food Festival αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης και σίγουρα καθιερώνει τα street food trends για την υπόλοιπη χρονιά, μέχρι να έρθει η επόμενη διοργάνωση στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Πάνω από 100.000 foodies αναμένονται να επισκεφτούν το φεστιβάλ και φέτος για να δοκιμάσουν τις πολλές αποκλειστικότητες του, αλλά και να ζήσουν την υπέροχη ατμόσφαιρα του που δεν μπορεί να αντιγραφεί.

Πώς μεταφράζονται επί του πρακτέου όλα τα παραπάνω; Μα ασφαλώς με ενεργοποίηση των σιελογόνων αδένων και στιβαρό βύθισμα δοντιών σε λαχταριστά burgers, απολαυστική πίτσα, ζουμερά παγωτά, αλέγρα τάκος, viral γλυκά και πλήθος άλλων γεύσεων για να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Μερικές από τις λιχουδιές που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε είναι το βασιλικό καβούρι Αλάσκας και μαδημένο μπλε καβούρι από το Libertine Drinkery, τον Ταϊλανδέζικο "γύρο” από το Tuk Tuk, το viral Ιαπωνικό cotton cheesecake, το pork dog γουρνοπούλας (η απάντηση της Καλαμάτας στο hot dog), το Dubai chocolate γλυκό καμινάδα, το "tacos" κοκορέτσι από ροδίτικη λαδόπιτα και πολλά άλλα εξίσου λαχταριστά.

Φυσικά, το Athens Street Food Festival σημαίνει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα και έτσι κάθε μέρα τη μουσική θα αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ στις 21:00 θα ξεκινάει μεγάλο πάρτι με γνωστούς DJs.


Info:

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00 / Φέτος τα Σάββατα και τις Κυριακές θα πωλούνται εισιτήρια για 2 ξεχωριστά slots: 12.00-18.00 και 18.00 –00.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: 3,5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων online στo more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more.
Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/11/2025

Αυτό το καλτσόνε είναι λόγος για να ανηφορίσεις ως τα Βριλήσσια

Ένα στιλάτο στέκι σε περιμένει στο outsider των ΒΠ, για ποιοτικές παρασκευές με ζύμη και ιταλική νοστιμιά.

Thanksgiving και Beaujolais Nouveau στο La Suite Lounge Rooftop

Ζήστε τη μεγαλύτερη γιορτή του γαλλικού κρασιού και το Thanksgiving με θέα την Ακρόπολη.

'Φλάρος': Ένας ελεβέ καφενές έρχεται στο Παγκράτι

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος ετοιμάζει ένα διαφορετικό καφενείο στην οδό Δαμάρεως.

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.