Το Athens Street Food Festival επιστρέφει νοστιμότερο από ποτέ στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. - Τι ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

festival

O Μάιος δεν είναι απλά ο μήνας που φέρνει για τα καλά την άνοιξη στην Αθήνα, αλλά και η στιγμή που οι περισσότεροι foodies της πόλης περιμένουν με μάλλον την ίδια ανυπομονησία όσο μια γιορτή. Και αυτό εξαιτίας του Athens Street Food Festival, που επιστρέφει και φέτος στο γνωστό του spot και εξασφαλίζει το πιο νόστιμο, ετήσιο ραντεβού με το ‘φαγητό του δρόμου’ στις πιο πρωτότυπες εκδοχές του.

Έτσι λοιπόν, τα τρία πρώτα τριήμερα του Μάϊου (2-3-4, 9-10-11, 16-17-18 Μαϊου) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, οι foodies θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν street γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου, με συνταγές που δημιουργούνται αποκλειστικά για το φεστιβάλ και δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού.

Δεκάδες pop-up μαγαζιά με καταξιωμένους αλλά και νέους chefs, θα προτείνουν τη δική τους μοναδική ιδέα για το ποιο είναι το καλύτερο street food με ιδέες από Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αργεντινή, Μεξικό, Μαλδίβες, Αιθιοπία, Βιετνάμ, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη που ακόμα και αν δεν μπορείς να επισκεφτείς, θα μπορέσεις να γευτείς! Φυσικά, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε vegan/vegetarian επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και αν είσαι κρεατοφάγος.

Το φεστιβάλ που έχτισε ένα trend

Πίσω στο 2016, όταν το ζουμερό φεστιβάλ ξεκίνησε τη διαδρομή του, η σκηνή του φαγητού του δρόμου δε βρισκόταν σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που τη συναντάμε σήμερα. Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν τελείως αλλάξει, το Street Food Festival αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης και σίγουρα καθιερώνει τα street food trends για την υπόλοιπη χρονιά, μέχρι να έρθει η επόμενη διοργάνωση στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Πάνω από 100.000 foodies αναμένονται να επισκεφτούν το φεστιβάλ και φέτος για να δοκιμάσουν τις πολλές αποκλειστικότητες του, αλλά και να ζήσουν την υπέροχη ατμόσφαιρα του που δεν μπορεί να αντιγραφεί.

Πώς μεταφράζονται επί του πρακτέου όλα τα παραπάνω; Μα ασφαλώς με ενεργοποίηση των σιελογόνων αδένων και στιβαρό βύθισμα δοντιών σε λαχταριστά burgers, απολαυστική πίτσα, ζουμερά παγωτά, αλέγρα τάκος, viral γλυκά και πλήθος άλλων γεύσεων για να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Μερικές από τις λιχουδιές που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε είναι το βασιλικό καβούρι Αλάσκας και μαδημένο μπλε καβούρι από το Libertine Drinkery, τον Ταϊλανδέζικο "γύρο” από το Tuk Tuk, το viral Ιαπωνικό cotton cheesecake, το pork dog γουρνοπούλας (η απάντηση της Καλαμάτας στο hot dog), το Dubai chocolate γλυκό καμινάδα, το "tacos" κοκορέτσι από ροδίτικη λαδόπιτα και πολλά άλλα εξίσου λαχταριστά.

Φυσικά, το Athens Street Food Festival σημαίνει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα και έτσι κάθε μέρα τη μουσική θα αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ στις 21:00 θα ξεκινάει μεγάλο πάρτι με γνωστούς DJs.


Info:

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00 / Φέτος τα Σάββατα και τις Κυριακές θα πωλούνται εισιτήρια για 2 ξεχωριστά slots: 12.00-18.00 και 18.00 –00.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: 3,5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων online στo more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more.
Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.