All day φούρνος; Το "Le pain quotidien Athens" είναι το κάτι άλλο

Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα της παγκόσμιας αλυσίδας ολοήμερων φούρνων, που εκτός από εξαιρετικό ψωμί προσφέρει και γευστικές προτάσεις για πρωινό, brunch και γεύμα, είναι η after office στάση που αναζητάς.

LE PAIN QUODITIEN

Μετά από 22 χώρες και πάνω από 260 καταστήματα ανά τον κόσμο, το Le pain Quotidien ήρθε στην Αθήνα για να φέρει το ποιοτικό "καθημερινό ψωμί" (αυτό σημαίνει η επωνυμία του καταστήματος στα γαλλικά) του οραματιστή του, Alain Coumont, στα Ιλίσια. Η αίσθηση με το που μπαίνεις είναι αυτή της οικογενειακής θαλπωρής, τη νιώθεις στην ατμόσφαιρα και στα ζεστά γήινα χρώματα του μαγαζιού σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα προϊόντα από νωρίς το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο δημιουργός του εξάλλου τονίζει ότι το ψωμί είναι τρόπος ζωής, δηλαδή πολλά περισσότερα από απλό κομμάτι της διατροφής μας και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία απλώνεται σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Επί της ουσίας, το Le Pain Quotidien γεφυρώνει την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αναβιώνοντας αυτό ακριβώς που λείπει από τις μεγάλες πόλεις. 

LE PAIN QUODITIEN

Πώς ακριβώς το κάνει; Ξεκινώντας από το ζυμάρι, που φτιάχνεται από βιολογικό αλεσμένο αλεύρι, θαλασσινό αλάτι, νερό και προζύμι, ζυμώνεται υπομονετικά στο χέρι και ψήνεται σε πετρόστρωτες εστίες. Το αποτέλεσμα είναι χειροποίητα καρβέλια, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, τα οποία γίνονται η βάση για τις tartines, η Βέλγικη εκδοχή του ανοιχτού σάντουιτς, που είναι και από τα πιο αντιπροσωπευτικά γεύματα. Εδώ όμως, εκτός από ψωμί, κρουασάν, σάντουιτς και γλυκά εντοπίζουμε και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από επιλογές όπως βιολογικό καφέ, μια μικρή γκάμα επιλεγμένων κρασιών, διάφορα είδη σφολιάτας, σούπες, σαλάτες και διάφορα συσκευασμένα προϊόντα για να τα πάρεις μαζί σου. Ο νόστιμος καγιανάς τους με βιολογικά αυγά, που σερβίρεται με βιολογικό ψωμί, βιολογικό βούτυρο και ελιές, το croque monsieur με φρυγανισμένo προζυμένιο βιολογικό ψωμί, χοιρομέρι, γκούντα και σάλτσα ντομάτας, brioche με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής καθώς και προζυμένια flatbreads τα οποία συνοδεύουν τέλεια το απογευματινό - και όχι μόνο – κρασί. Είναι μερικά από όσα νόστιμα θα δοκιμάσετε. Αναζητήστε όμως επίσης τα γλυκά και τα πιάτα ημέρας τους, είναι μικρές φίνες εμπνεύσεις.

LE PAIN QUODITIEN

Το Le Pain Quotidien φέρνει κοντά τους επισκέπτες του, στη λογική του ότι η κοινότητα είναι αυτή που θρέφει, εμπνέει και τροφοδοτεί την ψυχή. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια κούπα ζεστό καφέ και θέα το πάρκο στην απέναντι μεριά, να δουλέψεις από εκεί ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις το πρωινό ή το μεσημεριανό σου ή να το έχεις ως σημείο συνάντησης με φίλους το απόγευμα μετά τη δουλειά για χαλαρό κρασί με κουβέντα και τα απαραίτητα συνοδευτικά για να χαλαρώσεις και να κλείσεις τη μέρα σου με χαμόγελο.

Ιοφώντος 31, Ιλίσια, 21 0725 8533, lepainquotidien.com/gr/el

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.