All day φούρνος; Το "Le pain quotidien Athens" είναι το κάτι άλλο

Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα της παγκόσμιας αλυσίδας ολοήμερων φούρνων, που εκτός από εξαιρετικό ψωμί προσφέρει και γευστικές προτάσεις για πρωινό, brunch και γεύμα, είναι η after office στάση που αναζητάς.

LE PAIN QUODITIEN

Μετά από 22 χώρες και πάνω από 260 καταστήματα ανά τον κόσμο, το Le pain Quotidien ήρθε στην Αθήνα για να φέρει το ποιοτικό "καθημερινό ψωμί" (αυτό σημαίνει η επωνυμία του καταστήματος στα γαλλικά) του οραματιστή του, Alain Coumont, στα Ιλίσια. Η αίσθηση με το που μπαίνεις είναι αυτή της οικογενειακής θαλπωρής, τη νιώθεις στην ατμόσφαιρα και στα ζεστά γήινα χρώματα του μαγαζιού σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα προϊόντα από νωρίς το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο δημιουργός του εξάλλου τονίζει ότι το ψωμί είναι τρόπος ζωής, δηλαδή πολλά περισσότερα από απλό κομμάτι της διατροφής μας και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία απλώνεται σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Επί της ουσίας, το Le Pain Quotidien γεφυρώνει την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αναβιώνοντας αυτό ακριβώς που λείπει από τις μεγάλες πόλεις. 

LE PAIN QUODITIEN

Πώς ακριβώς το κάνει; Ξεκινώντας από το ζυμάρι, που φτιάχνεται από βιολογικό αλεσμένο αλεύρι, θαλασσινό αλάτι, νερό και προζύμι, ζυμώνεται υπομονετικά στο χέρι και ψήνεται σε πετρόστρωτες εστίες. Το αποτέλεσμα είναι χειροποίητα καρβέλια, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, τα οποία γίνονται η βάση για τις tartines, η Βέλγικη εκδοχή του ανοιχτού σάντουιτς, που είναι και από τα πιο αντιπροσωπευτικά γεύματα. Εδώ όμως, εκτός από ψωμί, κρουασάν, σάντουιτς και γλυκά εντοπίζουμε και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από επιλογές όπως βιολογικό καφέ, μια μικρή γκάμα επιλεγμένων κρασιών, διάφορα είδη σφολιάτας, σούπες, σαλάτες και διάφορα συσκευασμένα προϊόντα για να τα πάρεις μαζί σου. Ο νόστιμος καγιανάς τους με βιολογικά αυγά, που σερβίρεται με βιολογικό ψωμί, βιολογικό βούτυρο και ελιές, το croque monsieur με φρυγανισμένo προζυμένιο βιολογικό ψωμί, χοιρομέρι, γκούντα και σάλτσα ντομάτας, brioche με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής καθώς και προζυμένια flatbreads τα οποία συνοδεύουν τέλεια το απογευματινό - και όχι μόνο – κρασί. Είναι μερικά από όσα νόστιμα θα δοκιμάσετε. Αναζητήστε όμως επίσης τα γλυκά και τα πιάτα ημέρας τους, είναι μικρές φίνες εμπνεύσεις.

LE PAIN QUODITIEN

Το Le Pain Quotidien φέρνει κοντά τους επισκέπτες του, στη λογική του ότι η κοινότητα είναι αυτή που θρέφει, εμπνέει και τροφοδοτεί την ψυχή. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια κούπα ζεστό καφέ και θέα το πάρκο στην απέναντι μεριά, να δουλέψεις από εκεί ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις το πρωινό ή το μεσημεριανό σου ή να το έχεις ως σημείο συνάντησης με φίλους το απόγευμα μετά τη δουλειά για χαλαρό κρασί με κουβέντα και τα απαραίτητα συνοδευτικά για να χαλαρώσεις και να κλείσεις τη μέρα σου με χαμόγελο.

Ιοφώντος 31, Ιλίσια, 21 0725 8533, lepainquotidien.com/gr/el

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.