
Με όραμά της την αποθέωση του ασυναγώνιστου δίδυμου "τσίπουρο και εκλεκτός μεζές", η ανήσυχη ομάδα πίσω από τα "Ρωμανάκια" και το "Figo Pasta-bar" δημιούργησε στην Αγία Παρασκευή ένα αυθεντικό σποτ - φόρος τίμης στο εθνικό μας απόσταγμα. Το βολιώτικο τσιπουράδικο "Στις 5 Γύρες" ήταν μια από τις πιο αναγκαίες και ανεπιτήδευτες εστιατορικές αφίξεις του 2024, κι έτσι η Ναταλία Δραγούμη το επισκέφτηκε για μια απολαυστική βραδιά κατανυκτικής τσιπουροποσίας με θαλασσινές γεύσεις και παρεΐστικη διάθεση.
Η τελετουργία της τσιπουροκατάστασης είναι γνωστή: κάθε "γύρα" έρχεται με τρία τυχαία πιάτα από την κουζίνα. Όχι ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις ελεύθερα από το εκλεκτικό μενού στο οποίο πρωταγωνιστούν μεζέδες με φαντασία και αυθεντική ελληνικότητα που αναδεικνύουν όλα τα καλά που έχει να προσφέρει η θάλασσα και συνοδεύουν ιδανικά τα πολλά σφηνάκια τσίπουρου.


Ο chef Κώστας Ρωμανάκης έχει δημιουργήσει μια κάρτα με βασική έμπνευση το Πήλιο, αλλά και αναφορές από διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας και τις ιδιαίτερες κουζίνες τους, που ποντάρει στην καλή σχέση ποιότητας - τιμής και θα σε κάνει να επιστρέψεις "Στις 5 γύρες" ξανά και ξανά. Στις 4 γύρες της παρέας μάλιστα, ακολουθεί η πέμπτη κέρασμένη. Στη "μέση" μπαίνουν φρέσκιες σαλάτες, ψαρικά και θαλασσινά, μαγειρευτά και οι απαραίτητες αλοιφές. Στα must-try η signature αλοιφή "Στις 5 γύρες" με λιαστή ντομάτα και καπνιστό ψάρι, ψαροκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, τα χειροποίητα ντολμαδάκια αλλά και το κριθαρότο με χταπόδι, ανάμεσα σε πολλά ακόμη highligts.

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα χειροποίητα γλυκά του όπως ο σοκολατένιος πειρασμός, η παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα ή το cheesecake και σημειώστε κάτι πολύ σημαντικό: κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ οι "5 Γύρες" φιλοξενούν ζωντανή ορχήστρα που στήνει κανονικό γλέντι, όπως μας αποκάλυψε και η Ναταλία Δραγούμη.