Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Sense Restaurant

Mια ανάσα από την επιβλητική φιγούρα του Παρθενώνα που τραβά το βλέμμα πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, το ντιζαϊνάτο εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", επιφυλάσσει στους επισκέπτες του για μια ακόμα χρονιά εορταστικές γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

SENSE

Η έμπειρη μαγειρική πέννα του σεφ αναδομεί την εγχώρια γαστρονομική κληρονομιά εστιάζοντας με ζέση στην αναβίωση των ελληνικών παραδόσεων, τις οποίες συστήνει υπό το πρίσμα της καλοφαγικής κουλτούρας. Στην κομψή σάλα του βραβευμένου πόστου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο σεφ θα ετοιμάσει προκαθορισμένα μενού για δείπνο αλλά και μεσημεριανό, εκ των οποίων μάλιστα τα δεύτερα θα έχουν τη στόφα των οικογενειακών γευμάτων, πάντα με τη συνοδεία DJ sets που αναλαμβάνουν να ενισχύσουν τη γιορτινή διάθεση. 

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Με την Ακρόπολη λοιπόν σε ανοιχτό πλάνο, στο φετινό ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα λάμψουν πιάτα με ευρηματικές διεθνείς πινελιές όπως η εικονική κολοκύθα με κρέμα κολοκύθας με beurre noisette, καπνιστό χέλι και ψητό πράσο, οι καραβίδες με γουακάμε, τερίνα σελινόριζας με σάλτσα βουτύρου, χαβιάρι και μπρίκ, το χριστόψαρο με χτένι, χόρτα τσιγαρέλι με και πατάτα παγιασόν και το σιγοψημένο αρνί με καπνιστή κρέμα από μεδούλι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο μενού θα πρωταγωνιστήσουν σπεσιαλιτέ όπως το εκμαυλιστικό πιάτο με μοσχάρι και ορτύκι, μελιτζάνα, ντομάτα κομφί και καπνιστή κρέμα από μεδούλι με το φινάλε να υπογράφει η σοκολάτα με μακαντέμια και ουίσκι. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το γευστικό στυλ έχει τους ίδιου εκφραστικούς τόνους αλλά με πιο οικείες νότες όπως οι χορτοκεφτέδες με ξινό τραχανά, το φύλλο κρούστας με μους τυριών και θυμαρίσιο μέλι, το αγκιναράτο αρνί με σάλτσα ψητού και το μαριναρισμένο ψητό χοιρινό με πουρέ λεμονάτης πατάτας. Θα σας γλυκάνουν με μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα και φυσικά κουραμπιέδες και μελομακάρονα. 

Τιμή κατ’ άτομο | Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 190€, Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 260€, Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά: 75€, 210 9200240, senserestaurants.com
 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!