Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Sense Restaurant

Mια ανάσα από την επιβλητική φιγούρα του Παρθενώνα που τραβά το βλέμμα πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, το ντιζαϊνάτο εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", επιφυλάσσει στους επισκέπτες του για μια ακόμα χρονιά εορταστικές γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

SENSE

Η έμπειρη μαγειρική πέννα του σεφ αναδομεί την εγχώρια γαστρονομική κληρονομιά εστιάζοντας με ζέση στην αναβίωση των ελληνικών παραδόσεων, τις οποίες συστήνει υπό το πρίσμα της καλοφαγικής κουλτούρας. Στην κομψή σάλα του βραβευμένου πόστου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο σεφ θα ετοιμάσει προκαθορισμένα μενού για δείπνο αλλά και μεσημεριανό, εκ των οποίων μάλιστα τα δεύτερα θα έχουν τη στόφα των οικογενειακών γευμάτων, πάντα με τη συνοδεία DJ sets που αναλαμβάνουν να ενισχύσουν τη γιορτινή διάθεση. 

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Με την Ακρόπολη λοιπόν σε ανοιχτό πλάνο, στο φετινό ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα λάμψουν πιάτα με ευρηματικές διεθνείς πινελιές όπως η εικονική κολοκύθα με κρέμα κολοκύθας με beurre noisette, καπνιστό χέλι και ψητό πράσο, οι καραβίδες με γουακάμε, τερίνα σελινόριζας με σάλτσα βουτύρου, χαβιάρι και μπρίκ, το χριστόψαρο με χτένι, χόρτα τσιγαρέλι με και πατάτα παγιασόν και το σιγοψημένο αρνί με καπνιστή κρέμα από μεδούλι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο μενού θα πρωταγωνιστήσουν σπεσιαλιτέ όπως το εκμαυλιστικό πιάτο με μοσχάρι και ορτύκι, μελιτζάνα, ντομάτα κομφί και καπνιστή κρέμα από μεδούλι με το φινάλε να υπογράφει η σοκολάτα με μακαντέμια και ουίσκι. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το γευστικό στυλ έχει τους ίδιου εκφραστικούς τόνους αλλά με πιο οικείες νότες όπως οι χορτοκεφτέδες με ξινό τραχανά, το φύλλο κρούστας με μους τυριών και θυμαρίσιο μέλι, το αγκιναράτο αρνί με σάλτσα ψητού και το μαριναρισμένο ψητό χοιρινό με πουρέ λεμονάτης πατάτας. Θα σας γλυκάνουν με μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα και φυσικά κουραμπιέδες και μελομακάρονα. 

Τιμή κατ’ άτομο | Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 190€, Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 260€, Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά: 75€, 210 9200240, senserestaurants.com
 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.