Στο "The Zillers Pastry Bar" για ένα διαφορετικό dinner

Τι εννοείς fine dining αλλά με γλυκά, σεφ;

Στο 'The Zillers Pastry Bar' για ένα διαφορετικό dinner

Μέχρι και έναν χρόνο πριν, μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τις ξεχωριστές δημιουργίες του σημαντικού pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef Patissier της Χρονιάς για το 2022 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, μεταξύ άλλων) συνήθως στο φινάλε κάποιου δείπνου, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Όλα άλλαξαν όταν το "The Zillers Pastry Bar" έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, εισάγοντας νέα ήθη στη γευστική σκηνή, με τρόπο διαφορετικά νόστιμο. 

Το καινοτόμο σποτ όχι απλά άλλαξε την αντίληψη που έχει ο μέσος κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης για το τι υπηρετεί ένα καλό ζαχαροπλαστείο αλλά ουσιαστικά εισήγαγε το κόνσεπτ του 'εστιατορίου γλυκού', ενός διαφορετικού προορισμού που θα απευθύνεται σε κάθε έναν που αυτοσυστήνεται ως dessert lover αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί. 

Στο

Σε έναν μπουτίκ χώρο όπου συμπλέουν αρμονικά το μάρμαρο, το μωσαϊκό και οι σιδερένιες αψίδες μαζί με την αίσθηση της οικειότητας και τις έννοιες της γειτονιάς και του αληθινού gathering, το "The Zillers Pastry Bar" γεμίζει από νωρίς τη βιτρίνα μου με μοσχοβολιστά καλούδια και απολαυστικές προτάσεις, σε μία διαδικασία που τικάρει όλα τα κουτάκια μίας high end boulangerie και ικανοποιεί αρχικά το μάτι - προτού το κάνει με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις. 

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το χρονικό σύνορο όμως που κάνει το "The Zillers Pastry Bar" να ξεχωρίζει είναι το dinner, λειτουργώντας σαν ένα μέρος που τρως ένα μενού degustation με 'επιδόρπια', πολύ υψηλού όμως επιπέδου, όπως μαρτυρά άλλωστε -πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα- και η μαεστρική μετάβαση από το (ελαφρώς) αλμυρό στο απόλυτα γλυκό, με τρόπο φινετσάτο, πάντοτε υπό τη δημιουργική ματιά ενός κορυφαίας κλάσης ζαχαροπλάστη.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει όσο η σφολιάτα με λάδι-πέστο και σορμπέ ντομάτας παραδίδει τη σκυτάλη στο "Μοχίτο" και το τρίπτυχο κάστανο-πεκάν-φραγκοστάφυλο ακολουθείται από το μιλφέιγ με βανίλια και καραμέλα και το κουαρτέτο φουντούκι/ βανίλια/ καραμέλα/ τόνκα. Παράλληλα και συμπληρωματικά τρέχει και το a la carte μενού βραδινών γλυκών, με επιλογές σαν το Βaba με passion fruit, μάνγκο και ανανά ή το The Bag με τόνκα, σοκολάτα και φιστίκι.

Μενού γευσιγνωσίας δίχως pairing κρασιών δε γίνεται να υπάρξει, οπότε φρόντισε να ενημερωθείς για τα οινικά ταιριάσματα που έχει επιλέξει η ομάδα του "The Zillers Pastry Bar" και τα οποία μεγιστοποιούν την εμπειρία.

Στο

Στο

Αξίζει, προφανέστατα, να σημειωθεί πως τα πάντα εδώ ακολουθούν τις απόλυτες προσταγές της κορυφαίας ποιότητας, της εποχικότητας και των ολόφρεσκων υλικών.


Info

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα
Τηλ. 210 3241651
IG: @thezillers.pastrybar

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers Pastry Bar (Τhe)

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.