Στο "The Zillers Pastry Bar" για ένα διαφορετικό dinner

Τι εννοείς fine dining αλλά με γλυκά, σεφ;

Στο 'The Zillers Pastry Bar' για ένα διαφορετικό dinner

Μέχρι και έναν χρόνο πριν, μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τις ξεχωριστές δημιουργίες του σημαντικού pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef Patissier της Χρονιάς για το 2022 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, μεταξύ άλλων) συνήθως στο φινάλε κάποιου δείπνου, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Όλα άλλαξαν όταν το "The Zillers Pastry Bar" έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, εισάγοντας νέα ήθη στη γευστική σκηνή, με τρόπο διαφορετικά νόστιμο. 

Το καινοτόμο σποτ όχι απλά άλλαξε την αντίληψη που έχει ο μέσος κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης για το τι υπηρετεί ένα καλό ζαχαροπλαστείο αλλά ουσιαστικά εισήγαγε το κόνσεπτ του 'εστιατορίου γλυκού', ενός διαφορετικού προορισμού που θα απευθύνεται σε κάθε έναν που αυτοσυστήνεται ως dessert lover αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί. 

Στο

Σε έναν μπουτίκ χώρο όπου συμπλέουν αρμονικά το μάρμαρο, το μωσαϊκό και οι σιδερένιες αψίδες μαζί με την αίσθηση της οικειότητας και τις έννοιες της γειτονιάς και του αληθινού gathering, το "The Zillers Pastry Bar" γεμίζει από νωρίς τη βιτρίνα μου με μοσχοβολιστά καλούδια και απολαυστικές προτάσεις, σε μία διαδικασία που τικάρει όλα τα κουτάκια μίας high end boulangerie και ικανοποιεί αρχικά το μάτι - προτού το κάνει με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις. 

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το χρονικό σύνορο όμως που κάνει το "The Zillers Pastry Bar" να ξεχωρίζει είναι το dinner, λειτουργώντας σαν ένα μέρος που τρως ένα μενού degustation με 'επιδόρπια', πολύ υψηλού όμως επιπέδου, όπως μαρτυρά άλλωστε -πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα- και η μαεστρική μετάβαση από το (ελαφρώς) αλμυρό στο απόλυτα γλυκό, με τρόπο φινετσάτο, πάντοτε υπό τη δημιουργική ματιά ενός κορυφαίας κλάσης ζαχαροπλάστη.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει όσο η σφολιάτα με λάδι-πέστο και σορμπέ ντομάτας παραδίδει τη σκυτάλη στο "Μοχίτο" και το τρίπτυχο κάστανο-πεκάν-φραγκοστάφυλο ακολουθείται από το μιλφέιγ με βανίλια και καραμέλα και το κουαρτέτο φουντούκι/ βανίλια/ καραμέλα/ τόνκα. Παράλληλα και συμπληρωματικά τρέχει και το a la carte μενού βραδινών γλυκών, με επιλογές σαν το Βaba με passion fruit, μάνγκο και ανανά ή το The Bag με τόνκα, σοκολάτα και φιστίκι.

Μενού γευσιγνωσίας δίχως pairing κρασιών δε γίνεται να υπάρξει, οπότε φρόντισε να ενημερωθείς για τα οινικά ταιριάσματα που έχει επιλέξει η ομάδα του "The Zillers Pastry Bar" και τα οποία μεγιστοποιούν την εμπειρία.

Στο

Στο

Αξίζει, προφανέστατα, να σημειωθεί πως τα πάντα εδώ ακολουθούν τις απόλυτες προσταγές της κορυφαίας ποιότητας, της εποχικότητας και των ολόφρεσκων υλικών.


Info

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα
Τηλ. 210 3241651
IG: @thezillers.pastrybar

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers Pastry Bar (Τhe)

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.