Στο "The Zillers Pastry Bar" για ένα διαφορετικό dinner

Τι εννοείς fine dining αλλά με γλυκά, σεφ;

Στο 'The Zillers Pastry Bar' για ένα διαφορετικό dinner

Μέχρι και έναν χρόνο πριν, μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τις ξεχωριστές δημιουργίες του σημαντικού pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef Patissier της Χρονιάς για το 2022 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, μεταξύ άλλων) συνήθως στο φινάλε κάποιου δείπνου, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Όλα άλλαξαν όταν το "The Zillers Pastry Bar" έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, εισάγοντας νέα ήθη στη γευστική σκηνή, με τρόπο διαφορετικά νόστιμο. 

Το καινοτόμο σποτ όχι απλά άλλαξε την αντίληψη που έχει ο μέσος κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης για το τι υπηρετεί ένα καλό ζαχαροπλαστείο αλλά ουσιαστικά εισήγαγε το κόνσεπτ του 'εστιατορίου γλυκού', ενός διαφορετικού προορισμού που θα απευθύνεται σε κάθε έναν που αυτοσυστήνεται ως dessert lover αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί. 

Στο

Σε έναν μπουτίκ χώρο όπου συμπλέουν αρμονικά το μάρμαρο, το μωσαϊκό και οι σιδερένιες αψίδες μαζί με την αίσθηση της οικειότητας και τις έννοιες της γειτονιάς και του αληθινού gathering, το "The Zillers Pastry Bar" γεμίζει από νωρίς τη βιτρίνα μου με μοσχοβολιστά καλούδια και απολαυστικές προτάσεις, σε μία διαδικασία που τικάρει όλα τα κουτάκια μίας high end boulangerie και ικανοποιεί αρχικά το μάτι - προτού το κάνει με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις. 

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το χρονικό σύνορο όμως που κάνει το "The Zillers Pastry Bar" να ξεχωρίζει είναι το dinner, λειτουργώντας σαν ένα μέρος που τρως ένα μενού degustation με 'επιδόρπια', πολύ υψηλού όμως επιπέδου, όπως μαρτυρά άλλωστε -πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα- και η μαεστρική μετάβαση από το (ελαφρώς) αλμυρό στο απόλυτα γλυκό, με τρόπο φινετσάτο, πάντοτε υπό τη δημιουργική ματιά ενός κορυφαίας κλάσης ζαχαροπλάστη.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει όσο η σφολιάτα με λάδι-πέστο και σορμπέ ντομάτας παραδίδει τη σκυτάλη στο "Μοχίτο" και το τρίπτυχο κάστανο-πεκάν-φραγκοστάφυλο ακολουθείται από το μιλφέιγ με βανίλια και καραμέλα και το κουαρτέτο φουντούκι/ βανίλια/ καραμέλα/ τόνκα. Παράλληλα και συμπληρωματικά τρέχει και το a la carte μενού βραδινών γλυκών, με επιλογές σαν το Βaba με passion fruit, μάνγκο και ανανά ή το The Bag με τόνκα, σοκολάτα και φιστίκι.

Μενού γευσιγνωσίας δίχως pairing κρασιών δε γίνεται να υπάρξει, οπότε φρόντισε να ενημερωθείς για τα οινικά ταιριάσματα που έχει επιλέξει η ομάδα του "The Zillers Pastry Bar" και τα οποία μεγιστοποιούν την εμπειρία.

Στο

Στο

Αξίζει, προφανέστατα, να σημειωθεί πως τα πάντα εδώ ακολουθούν τις απόλυτες προσταγές της κορυφαίας ποιότητας, της εποχικότητας και των ολόφρεσκων υλικών.


Info

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα
Τηλ. 210 3241651
IG: @thezillers.pastrybar

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers Pastry Bar (Τhe)

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.