"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Wood restaurant 2024 © Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιάζοντας στο ποιοτικό κρέας, το "Wood" δονεί τις κρεατολαγνικές χορδές των βορείων προαστίων με προτάσεις που συνδυάζουν σύγχρονες με κλασικές τεχνικές ακολουθώντας παράλληλα τις διεθνείς τάσεις. Στην κουζίνα ο χορός της φλόγας δίνει τον γευστικό τόνο αρτύζοντας premium κοπές και κρέατα μακράς ωρίμανσης, έως και 65 ημερών, με φρέσκια προσέγγιση ενώ για την απόλυτη αρμονία στο αποτέλεσμα επιστρατεύονται σούβλες σε κάρβουνα, ξυλόφουρνοι, robata, ακόμα και αντικριστά, αναδεικνύοντας έτσι τη σύνδεση της παράδοσης με τη σύγχρονη μαγειρική. 

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον μοντέρνο χώρο του εστιατορίου η πέτρα και το ξύλο είναι κυρίαρχα στοιχεία ενώ οι θερινοί μήνες ενδείκνυνται για να απολαύσετε το γεύμα σας στη δροσερή κατάφυτη αυλή συνοδεύοντάς το είτε με ένα από τα μοναδικά signature cocktails, είτε με κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά της εκτενούς λίστας που συνεχώς ενημερώνουν. Δίπλα σε ένα tataki ελληνικής μοσχίδας και το εξαιρετικό τους ταρτάρ βοδινού φιλέτου αναζητήστε μια μπουράτα νεροβούβαλου Κερκίνης, μαζί με ντομάτες και δροσερά ντοματίνια "βελανίδια" συνεχίζοντας με τα μαέστρικα ψημένα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια τους και τυλιχτό αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτλού, που είναι και από τα καλύτερα της πόλης.

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για δυνατούς παίχτες προτείνουμε κοπές όπως το rib eye Ουρουγουάης, το black angus Ισπανίας 65 ημερών ωρίμανσης, η χυμώδης σπαλομπριζόλα και θηριώδης Tomahawk που "σπάει ταμεία" με κλασικά ή πιο "γκουρμέ" συνοδευτικά όπως πουρές φρέσκιας πατάτας, ψητά λαχανικά ή steak fries με σάλτσα παρμεζάνας και τρούφα και σάλτσες όπως αργεντίνικο τσιμιτσούρι, BBQ, bearnaise και pepper. Μια baked Alaska ή η τριλογία σοκολάτας με brownie φουντούκι και παγωτό σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε τη γευστική σας έξοδο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/11/2025

Αυτό το καλτσόνε είναι λόγος για να ανηφορίσεις ως τα Βριλήσσια

Ένα στιλάτο στέκι σε περιμένει στο outsider των ΒΠ, για ποιοτικές παρασκευές με ζύμη και ιταλική νοστιμιά.

Thanksgiving και Beaujolais Nouveau στο La Suite Lounge Rooftop

Ζήστε τη μεγαλύτερη γιορτή του γαλλικού κρασιού και το Thanksgiving με θέα την Ακρόπολη.

'Φλάρος': Ένας ελεβέ καφενές έρχεται στο Παγκράτι

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος ετοιμάζει ένα διαφορετικό καφενείο στην οδό Δαμάρεως.

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.