"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Wood restaurant 2024 © Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιάζοντας στο ποιοτικό κρέας, το "Wood" δονεί τις κρεατολαγνικές χορδές των βορείων προαστίων με προτάσεις που συνδυάζουν σύγχρονες με κλασικές τεχνικές ακολουθώντας παράλληλα τις διεθνείς τάσεις. Στην κουζίνα ο χορός της φλόγας δίνει τον γευστικό τόνο αρτύζοντας premium κοπές και κρέατα μακράς ωρίμανσης, έως και 65 ημερών, με φρέσκια προσέγγιση ενώ για την απόλυτη αρμονία στο αποτέλεσμα επιστρατεύονται σούβλες σε κάρβουνα, ξυλόφουρνοι, robata, ακόμα και αντικριστά, αναδεικνύοντας έτσι τη σύνδεση της παράδοσης με τη σύγχρονη μαγειρική. 

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον μοντέρνο χώρο του εστιατορίου η πέτρα και το ξύλο είναι κυρίαρχα στοιχεία ενώ οι θερινοί μήνες ενδείκνυνται για να απολαύσετε το γεύμα σας στη δροσερή κατάφυτη αυλή συνοδεύοντάς το είτε με ένα από τα μοναδικά signature cocktails, είτε με κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά της εκτενούς λίστας που συνεχώς ενημερώνουν. Δίπλα σε ένα tataki ελληνικής μοσχίδας και το εξαιρετικό τους ταρτάρ βοδινού φιλέτου αναζητήστε μια μπουράτα νεροβούβαλου Κερκίνης, μαζί με ντομάτες και δροσερά ντοματίνια "βελανίδια" συνεχίζοντας με τα μαέστρικα ψημένα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια τους και τυλιχτό αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτλού, που είναι και από τα καλύτερα της πόλης.

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για δυνατούς παίχτες προτείνουμε κοπές όπως το rib eye Ουρουγουάης, το black angus Ισπανίας 65 ημερών ωρίμανσης, η χυμώδης σπαλομπριζόλα και θηριώδης Tomahawk που "σπάει ταμεία" με κλασικά ή πιο "γκουρμέ" συνοδευτικά όπως πουρές φρέσκιας πατάτας, ψητά λαχανικά ή steak fries με σάλτσα παρμεζάνας και τρούφα και σάλτσες όπως αργεντίνικο τσιμιτσούρι, BBQ, bearnaise και pepper. Μια baked Alaska ή η τριλογία σοκολάτας με brownie φουντούκι και παγωτό σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε τη γευστική σας έξοδο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.