Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι

Ελάχιστες ελληνικές μπύρες έχουν την ιστορία -και πολύ περισσότερο, το legacy- της ΑΛΦΑ. Από το 1961 -με μια ανάπαυλα τριάντα ετών- αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού και έναν άξιο πρεσβευτή της ντόπιας ζυθοποιίας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο χρόνος δεν την άλλαξε. Αντιθέτως, η γεύση της παραμένει μοναδική και αναλλοίωτη και μαζί με τις πάντοτε συγκινητικές καμπάνιες της δημιουργεί διαρκώς νέους φίλους, κρατώντας πιστούς τους παλιούς.  

Παράλληλα, μεριμνά και εμπλουτίζει τη γευστική της γκάμα, με προτάσεις που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της. Αυτό συμβαίνει και τώρα, με το λανσάρισμα της νέας μπύρας ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι

νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι 2

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς μία lager με την ποιότητα της ΑΛΦΑ μπορεί να γίνει ακόμη πιο ιδιαίτερη και να αναβαθμίσει τη γεύση και το γενικότερο προφίλ της, οι απαντήσεις έρχονται απευθείας από τις αλυκές Μεσολογγίου. Από εκεί ακριβώς καταφθάνει το θαλασσινό αλάτι που εμπλουτίζει τον χαρακτήρα της ΑΛΦΑ.

'Έτσι, η δροσιστική και ευκολόπιοτη lager με 5% αλκοόλ, ενσωματώνει ένα αναπάντεχο γευστικό update, όταν η αυθεντική αίσθηση, το 100% ελληνικό κριθάρι και οι αρωματικοί λυκίσκοι συναντούν μια μικρή ποσότητα ανεπεξέργαστου θαλασσινού αλατιού από τις αλυκές Μεσολογγίου. Το τελευταίο, ακριβώς όπως συμβαίνει και στο φαγητό, προσδίδει εκείνες τις νότες νοστιμιάς που κάνουν τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα. 

Και μιας και μιλήσαμε -ή πιο ορθά, γράψαμε- για φαγητό, οφείλεις να γνωρίζεις πως η νέα μπύρα ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι στέκεται άψογα δίπλα σε όλα εκείνα τα πιάτα με τα οποία πάει αγκαζέ ο ζύθος. Και είναι πολλά, συνήθως αυθεντικά και συνδεδεμένα με τις μνήμες της καθημερινότητάς μας. Ακριβώς όπως και η ΑΛΦΑ δηλαδή. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
15/09/2025

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.