Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι

Ελάχιστες ελληνικές μπύρες έχουν την ιστορία -και πολύ περισσότερο, το legacy- της ΑΛΦΑ. Από το 1961 -με μια ανάπαυλα τριάντα ετών- αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού και έναν άξιο πρεσβευτή της ντόπιας ζυθοποιίας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο χρόνος δεν την άλλαξε. Αντιθέτως, η γεύση της παραμένει μοναδική και αναλλοίωτη και μαζί με τις πάντοτε συγκινητικές καμπάνιες της δημιουργεί διαρκώς νέους φίλους, κρατώντας πιστούς τους παλιούς.  

Παράλληλα, μεριμνά και εμπλουτίζει τη γευστική της γκάμα, με προτάσεις που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της. Αυτό συμβαίνει και τώρα, με το λανσάρισμα της νέας μπύρας ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι

νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι 2

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς μία lager με την ποιότητα της ΑΛΦΑ μπορεί να γίνει ακόμη πιο ιδιαίτερη και να αναβαθμίσει τη γεύση και το γενικότερο προφίλ της, οι απαντήσεις έρχονται απευθείας από τις αλυκές Μεσολογγίου. Από εκεί ακριβώς καταφθάνει το θαλασσινό αλάτι που εμπλουτίζει τον χαρακτήρα της ΑΛΦΑ.

'Έτσι, η δροσιστική και ευκολόπιοτη lager με 5% αλκοόλ, ενσωματώνει ένα αναπάντεχο γευστικό update, όταν η αυθεντική αίσθηση, το 100% ελληνικό κριθάρι και οι αρωματικοί λυκίσκοι συναντούν μια μικρή ποσότητα ανεπεξέργαστου θαλασσινού αλατιού από τις αλυκές Μεσολογγίου. Το τελευταίο, ακριβώς όπως συμβαίνει και στο φαγητό, προσδίδει εκείνες τις νότες νοστιμιάς που κάνουν τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα. 

Και μιας και μιλήσαμε -ή πιο ορθά, γράψαμε- για φαγητό, οφείλεις να γνωρίζεις πως η νέα μπύρα ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι στέκεται άψογα δίπλα σε όλα εκείνα τα πιάτα με τα οποία πάει αγκαζέ ο ζύθος. Και είναι πολλά, συνήθως αυθεντικά και συνδεδεμένα με τις μνήμες της καθημερινότητάς μας. Ακριβώς όπως και η ΑΛΦΑ δηλαδή. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/11/2025

Αυτό το καλτσόνε είναι λόγος για να ανηφορίσεις ως τα Βριλήσσια

Ένα στιλάτο στέκι σε περιμένει στο outsider των ΒΠ, για ποιοτικές παρασκευές με ζύμη και ιταλική νοστιμιά.

Thanksgiving και Beaujolais Nouveau στο La Suite Lounge Rooftop

Ζήστε τη μεγαλύτερη γιορτή του γαλλικού κρασιού και το Thanksgiving με θέα την Ακρόπολη.

'Φλάρος': Ένας ελεβέ καφενές έρχεται στο Παγκράτι

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος ετοιμάζει ένα διαφορετικό καφενείο στην οδό Δαμάρεως.

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.