"Mexha": Γιορτές με αύρα μεξικάνικης fiesta

Mexha

Το "Mexha" είναι ο λόγος που ερχόμαστε στο Μαρούσι κάθε φορά που θέλουμε να χαρούμε μεξικάνικες νοστιμιές και πολύ καλά κοκτέιλ στον όμορφο χώρο του δημοφιλούς αυτού gastrobar που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Στο απολύτως ινσταγκραμικό και fun ποπ περιβάλλον που αγαπά το fusion, το "Mexha" μας έχει μυήσει σε μια μεξικάνικη κουζίνα που αγαπά το fusion, δεν μένει στα κλασικά και κάνει σοβαρή προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Φέτος, κάνοντας ακόμη πιο ταξιδιάρικα και αλέγκρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μας, ο δημιουργικός σεφ του μαγαζιού Μιχάλης Παπαγεωργίου προτείνει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν των γιορτών, προσκαλώντας μας να περάσουμε τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου σε ατμόσφαιρα μεξικάνικης fiesta. 

Mexha

Έτσι, το ξεχωριστό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€ 65 κατ’άτομο) ξεκινά με τραγανή κροκέτα που κρύβει στην καρδιά της υπέροχο chili con carne, πικάντικη σούπα κολοκύθας με λάδι τσίλι αλλά και μια πλούσια πράσινη σαλάτα  με σύκο, καρύδια και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού. Ακολουθούν υπέροχα tacos με μελωμένο χταπόδι και μάνγκο chutney, και η γευστική πανδαισία κορυφώνεται με  σιγομαγειρεμένο χοιρινό mixiote με λαχανικά και τυρί, καθώς και εξωτικές γαρίδες με αβοκάντο, λάιμ, λαχανικά και άγριο ρύζι, λίγο πριν το γλυκό φινάλε με κρέμα catalana και φρούτα του δάσους. 

Mexha

Εξαιρετικές προτάσεις επιφυλάσσει βεβαίως και το μενού για την Παραμονή της  Πρωτοχρονιάς (€ 70 κατ’άτομο), όπου θα ξεκινήσουμε με μεξικάνικα flautas με μοσχάρι barbacoa, βελουτέ σούπα καλαμποκιού με αρωματικά κρουτόν και πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Ενδιάμεσα θα χαρούμε tostadas μοσχαριού μαγειρεμένου σε μπίρα IPA και αμέσως μετά θα περάσουμε στο βαρύ πυροβολικό της βραδιάς που θα είναι η υπέροχη παέγια θαλασσινών και η τραγανή porchetta με πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους θα μας γλυκάνει δροσερά και πρωτότυπα. 

Και τις δύο βραδιές, στο "Mexha" θα μας υποδεχτούν εορταστικά με σπέσιαλ χριστουγεννιάτικη Margarita και Sangria roja. Επιπλέον, την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει live με την Αναστασία Βελισσαρίου, ενώ οι Scarlet Nights feat. Rossy Blue θα φροντίσουν ώστε η τελευταία βραδιά του χρόνου να μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. 

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 2160017188

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.