Η Chicago – style Deep Dish pizza είναι το επόμενο & ανατρεπτικό pizza story σου

Γιορτάσαμε 30 χρόνια "l’artigiano" με μία πίτσα που φέρνει στην κυριολεξία τα πάνω κάτω.

Chicago – style Deep Dish pizza © Λεωνίδας Τούμπανος

Υπάρχει ένα love story στη καθημερινότητα σου που δεν είναι απλά μία ιστορία ή ένας γευστικός σταθμός αλλά κάτι πολύ περισσότερο καθώς δημιουργεί εκείνο το μωσαϊκό με τις δικές σου ιδιαίτερες & casual στιγμές.

Από ένα χαλαρό μεσημεριανό σουαρέ στο γραφείο μαζί με συναδέλφους, ένα movie night Παρασκευής παρέα με φίλους, μία οικογενειακή χειμερινή συνάντηση, ένα party Σαββάτου, ένα ραντεβού γιατί ο έρωτας πάντα περνά πρώτα από το στομάχι αλλά και μία μέρα που απαιτεί ένα κέρασμα comfort αλλά ταυτόχρονα και απολαυστικό.

Σε όλες αυτές τις στιγμές η pizza είναι εκείνη η γευστική επιλογή που τις κάνει διαφορετικές, εκείνο το love story που επί 30 χρόνια βρίσκεται στη πόρτα σου ή εσύ στη δική του δημιουργώντας αυτή την νόστιμη συνθήκη της "l’artigiano" που δικαίως και αγαπάς!

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για αυτό λοιπόν μία αγάπη που κρατάει τόσα χρόνια δεν θα μπορούσε να μην γιορτάζεται με τον πιο μοναδικό τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από την επετειακή Chicago – style Deep Dish pizza που βρίσκεται στο προσκήνιο και φέρνει τα πάνω κάτω για αρχή στο ταψί και έπειτα…στο πιάτο σου.

Μία ιστορία γεύσης που "ένοχα" σου κλείνει το μάτι

H Chicago - style Deep Dish pizza εκτός του ότι είναι όλο ανατροπή εξιστορεί από μόνη της ένα αφήγημα γεύσης που δελεάζει. Με μία προσωπικότητα αλλιώτικη και πληθωρική μακριά από την ναπολιτάνικη εκδοχή και εμπνευσμένη από την εμβληματική πίτσα που γεννήθηκε κάπου την δεκαετία του 40s σε μία γειτονιά του Σικάγο, φλερτάρει και με τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Με φανατικούς εραστές που την επιλέγουν ήδη πιστά & με ένα στυλ που σου κλείνει το μάτι επίμονα.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε αυτή την άκρως foodie εμπειρία τα πάντα είναι…αλλιώς!

Και ήταν πραγματικά αλλιώς. Κυριακή μεσημέρι σε ένα από τα καταστήματα της "l’artigiano" στην Ακρόπολη, δοκιμάσαμε την νεοφερμένη Chicago – style Deep Dish pizza την οποία κυκλοφόρησε για να γιορτάσει άκρως νόστιμα και ανατρεπτικά την επέτειο της.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μία πρόταση όχι σαν όλες τις άλλες. Ξεχνάς όσα ήξερες για την πίτσα μέχρι τώρα και ξεκινάς από την αρχή. Mία pizza με απόλυτο concept στην οποία το αμερικανικό food porn συναντά την ιταλική φινέτσα φέρνοντας στη πόρτα ή στο τραπέζι όλων μία νέα πρόταση που αποτελεί το επόμενο must food story σου. Μην ξεχνάς ότι προσφέρεται άκοπη για να διατηρηθούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να την απολαύσεις όπως ακριβώς της αξίζει και φυσικά ετοιμάζεται ακριβώς εκείνη την ώρα που πραγματοποιείς την παραγγελία σου με τους experts να παραμένουν πιστοί στην cook-to-order φιλοσοφία τους.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Φρέσκια, Λαχταριστή και Επετειακή και σε 3 μοναδικές γεύσεις η Chicago χτυπάει είτε το κουδούνι σου είτε σε ωθεί να την απολαύσεις σε ένα από τα καταστήματα της "l’artigiano" για να την δεις αλλιώς! Εμείς απολαύσαμε από τους pizza experts και τις 3 εκδοχές οι οποίες είναι των οχτώ (8) κομματιών ενώ παράλληλα μάθαμε γιατί αυτή η πίτσα αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το ζυμάρι μετατρέπεται περίτεχνα σε μία χειροποίητη ζύμη που θυμίζει τάρτα η οποία είναι πλούσια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Τα υλικά που χρησιμοποιούν, τοποθετούνται πάνω στη ζύμη αντίστροφα με το τυρί το οποίο σαν ποσότητα τριπλασιάζεται να βρίσκεται στη βάση ενώ η σάλτσα τομάτας on top.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με πρώτες ύλες φρέσκες, ποιοτικές από Έλληνες & Ιταλούς παραγωγούς να κάνουν αίσθηση, με μία ζύμη άκρως χειροποίητη αλλά και με μία εμφάνιση που δεν έχεις συνηθίσει, η γεύση έχει ένταση, διάρκεια και μεγάλο ενδιαφέρον.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Mix τυριών από γκούντα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, καπνιστό μπέικον όπως και pepperoni, λαχταριστές σάλτσες τομάτας αλλά και σάλτσες με κρέμα γάλακτος σε συνδυασμό με μυρωδικά που ταράζουν τις αισθήσεις η Chicago – style Deep Dish pizza δημιουργεί εκείνο το νέο βίωμα στην καθημερινή σου απόλαυση όπου και να βρίσκεσαι.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Margherita, Pepperoni ή Carbonara? Μην αναρωτιέσαι. Όλες είναι τάση, όλες είναι deep dish ταψιού και επιβάλλεται να τις δοκιμάσεις.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.