S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε"

Το Μαγαζάκι που Λέγαμε

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, απέναντι από τα τείχη του κάστρου, τιμάει την ελληνική κουζίνα όπως της αρμόζει ένα καλοστημένο εστιατόριο με το πιο περιπαικτικό όνομα. Ο λόγος για το περίφημο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε". 

Μια μονοκατοικία του 1920 ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο vp architectural studio σε μίνιμαλ διακόσμηση, ώστε να κινείται με άνεση ανάμεσα στην σπιτική ατμόσφαιρα και την αύρα σύγχρονης πόλης χωρίς ταυτόχρονα να χάνει τον cosy χαρακτήρα του.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Στο μεταίχμιο μεταξύ των δύο παραδόσεων, γνήσια ηπειρώτικα προϊόντα δένουν με υλικά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αποκαλύπτουν τον γερό δεσμό τους με την βαθιά νοστιμιά, από την πρώτη πιρουνιά. Απαραίτητη στάση, λοιπόν, για τους καλοφαγάδες επισκέπτες της Ηπείρου, που συρρέουν για τα λαχταριστά του πιάτα, όπως το ταπεραμεντόζο δικό τους "παστίτσιο" με παραδοσιακές μακαρούνες, κιμά προβατίνας, σάλτσα μορνέ και γραβιέρα αλλά και την ανοιχτή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο λαδιού, φέτα Δωδώνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, κρέμα από ρεικόμελο και παπαρουνόσπορο.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Τα σημαντικά δείγματα γαστρονομικής εξέλιξης του μενού της chef patron Μαρίας Κλήμη έρχεται να εμπλουτίσει ο γνωστός chef Αλέξανδρος  Χαραλαμπόπουλος με τέσσερα πιάτα σε μια ειδική κάρτα. Τέλος, οι περίπου 30 ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας αναδεικνύουν τις γεύσεις, ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Εθ. Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα, 694 818 7769, tomagazakipoulegameioannina.gr, FB: Το μαγαζάκι που λέγαμε Boutique Restaurant


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.