S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε"

Το Μαγαζάκι που Λέγαμε

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, απέναντι από τα τείχη του κάστρου, τιμάει την ελληνική κουζίνα όπως της αρμόζει ένα καλοστημένο εστιατόριο με το πιο περιπαικτικό όνομα. Ο λόγος για το περίφημο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε". 

Μια μονοκατοικία του 1920 ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο vp architectural studio σε μίνιμαλ διακόσμηση, ώστε να κινείται με άνεση ανάμεσα στην σπιτική ατμόσφαιρα και την αύρα σύγχρονης πόλης χωρίς ταυτόχρονα να χάνει τον cosy χαρακτήρα του.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Στο μεταίχμιο μεταξύ των δύο παραδόσεων, γνήσια ηπειρώτικα προϊόντα δένουν με υλικά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αποκαλύπτουν τον γερό δεσμό τους με την βαθιά νοστιμιά, από την πρώτη πιρουνιά. Απαραίτητη στάση, λοιπόν, για τους καλοφαγάδες επισκέπτες της Ηπείρου, που συρρέουν για τα λαχταριστά του πιάτα, όπως το ταπεραμεντόζο δικό τους "παστίτσιο" με παραδοσιακές μακαρούνες, κιμά προβατίνας, σάλτσα μορνέ και γραβιέρα αλλά και την ανοιχτή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο λαδιού, φέτα Δωδώνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, κρέμα από ρεικόμελο και παπαρουνόσπορο.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Τα σημαντικά δείγματα γαστρονομικής εξέλιξης του μενού της chef patron Μαρίας Κλήμη έρχεται να εμπλουτίσει ο γνωστός chef Αλέξανδρος  Χαραλαμπόπουλος με τέσσερα πιάτα σε μια ειδική κάρτα. Τέλος, οι περίπου 30 ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας αναδεικνύουν τις γεύσεις, ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Εθ. Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα, 694 818 7769, tomagazakipoulegameioannina.gr, FB: Το μαγαζάκι που λέγαμε Boutique Restaurant


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.