Η "Dathènes" είναι η νέα craft lager μπύρα της πόλης

Με πλούσια γεύση, φρουτώδες άρωμα και λαμπερό ξανθό χρώμα, μια νέα craft lager μπύρα αργής ζυθοποίησης φαίνεται να έχει φτιαχτεί για τις πιο ηλιόλουστες μέρες του χρόνου.

Dathenes

Όταν ο ήλιος, η θάλασσα και η πόλη σε εμπνέουν να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό η επιλογή της νέας craft lager Dathènes (ντατέν) θα σε δικαιώσει. 

Απόλυτα ισορροπημένη, εκφραστική, με πλούσια γεύση, γλυκό φινίρισμα και επίγευση, προορίζεται για όσους θέλουν να "γευθούν" την Αθήνα και να γνωρίσουν το φως και τον χαρακτήρα της. "H Dathènes διαθέτει σταρένιο χρώμα, φυσαλίδες με διάρκεια και πλούσιο συνεκτικό αφρό. Αρωματικά ξεκινάει με βυνώδη αίσθηση, αρκετά έντονες βοτανικές και ανθικές εκφράσεις από τους λυκίσκους και νότες γκέιπφρουτ και ώριμου μάνγκο. Στο στόμα γεμάτη με πλούσια γεύση στην οποία τα δημητριακά δίνουν τη θέση τους στην όμορφη πικράδα του λυκίσκου προσφέροντας μια δροσιστική αίσθηση. Στο τελείωμά της αφήνει μια πικάντικη, καβουρδισμένη και βοτανική επίγευση", αναφέρει περιγράφοντας τα οργανοληπτικά της στοιχεία ο εξειδικευμένος σε κρασί, μπύρα και αποστάγματα Γιώργος Λούκας. 

Dathenes

Dathenes_Lifestyle_Photoshooting_Summer_2023

Όμως η πρώτη craft lager της πόλης ξεχωρίζει όχι μόνο για τη γεύση αλλά και το design της αφού διηγείται την ιστορία της με κάθε μία από τις 3 λωρίδες της ετικέτας της που συμβολίζουν τον ήλιο, τη θάλασσα και την πόλη αναδεικνύοντας την πηγή έμπνευσής της. Αναζητήστε και απολαύστε την στην παραλία, στη βεράντα ή βολτάροντας στην πόλη. 

dathenesbeer.com, FBIG

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.