Μπίρα κρύα ή κρύσταλλο; Δύο τρόποι, μία απόλαυση.

Σίγουρα ένα ποτήρι αγκαλιασμένο απ' τη δροσερή θαμπάδα της κατάψυξης, δίνει στη μπίρα μας την εικόνα του ποτού που θα σβήσει διαπαντός όλη την κούραση του καλοκαιρινού καύσωνα απ' το σώμα και το μυαλό μας. Μήπως, όμως, το ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνει την αγαπημένη μας ξανθιά να ξεδιπλώσει περισσότερη από τη σαγήνη της; Ιδού το δίλημμα…

Heineken Campaign 2023

Λίγα πράγματα μπορούν να μας ξεδιψάσουν από τον καλοκαιρινό καύσωνα με την εικόνα τους και μόνο, κι ακόμη λιγότερα απ’ αυτά μπορούν να το κάνουν το ίδιο αποτελεσματικά, όσο μια λαχταριστή μπίρα σε ένα ποτήρι αγκαλιασμένο από τη δροσερή θαμπάδα της κατάψυξης. Μήπως όμως το εντελώς παγωμένο ποτήρι απειλεί να παγώσει και τη γεύση της αγαπημένης μας μπίρας, "μουδιάζοντας" τα χαρακτηριστικά της; Τι γίνεται όμως όταν, απ' την άλλη, το ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου κάνει τη μπίρα μας να χάνει πιο γρήγορα της θερμοκρασία της, μειώνοντας τη διάρκεια της απόλαυσης;

Μπίρα Heineken 1

Η αλήθεια είναι πως το μυστικό της απόλαυσης βρίσκεται κάπου στη μέση: ούτε κατεψυγμένο, αλλά ούτε και ζεστό, το ποτήρι που θα υποδεχτεί την ξανθιά αγάπη μας θα πρέπει να είναι αρκετά δροσερό ώστε να αγκαλιάσει τη φρεσκάδα της μπίρας μας στη θαμπή αχλή του, χωρίς όμως να είναι παγωμένο τόσο, ώστε να στομώνει τη γεύση της και να κινδυνεύει να τη νερώσει από την απότομη απανθράκωση που θα προκαλέσει η επαφή με την υπερβολικά κρύα επιφάνεια.

Έτσι, είτε κρύο (έχοντας περάσει μία ωρίτσα στη συντήρηση του ψυγείο), είτε κρύσταλλο (μαζεύοντας παγωμένη δροσιά για όχι περισσότερο από 30 με 60 λεπτά στην κατάψυξη, ή με τη μέθοδο μαρτίνι, όπου αναδεύουμε πάγο και νερό στο ποτήρι για express παγωμένα αποτελέσματα), το ποτήρι μας θα ένα ιδανικό όχημα απόλαυσης. Αποδεικνύοντας ότι, όπως και με τη Heineken, έτσι και με το ποτήρι όπου θα την απολαύσουμε, δεν υπάρχει στ’ αλήθεια κανένα δίλλημα: υπάρχει μόνο η ιδανική απόλαυση.

Η απόλαυση που προσφέρει η αγαπημέη μας μπίρα εδώ και 150 χρόνια, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές, με κάθε τρόπο.

Μπίρα Heineken 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.