Μπίρα με αφρό ή χωρίς; Η σωστή απάντηση θα σας εκπλήξει!

Οι απόψεις διίστανται, αφού πολλοί αγαπούν την αεράτη αίσθηση που αφήνει ο αφρός στο στόμα όταν ρίχνουν την μπίρα τους από ψηλά στο ποτήρι, ενώ άλλοι την απολαμβάνουν μόνο όταν γεύονται όλες τις φυσαλίδες της σε κάθε γουλιά. Οι ειδικοί της κάθε πλευράς, λένε ότι μόνο μία απ' αυτές τις πρακτικές είναι σωστή – υπάρχει όμως σωστό και λάθος στην απόλαυση;

Heineken Campaign 2023

Με αφρό ή χωρίς; Ένα δίλλημα τόσο παλιό όσο κι η μπίρα η ίδια – και δεν είναι απλά θεωρητικό! Πολλοί δεν μπορούν να ευχαριστηθούν την παγωμένη αγάπη τους, αν δεν χαϊδεύει τον ουρανίσκο τους ο παχύς αφρός της, ενώ άλλοι την απολαμβάνουν μόνο όταν γεύονται όλες τις φυσαλίδες της ατόφιες, σε κάθε τους γουλιά, χωρίς ενδιάμεσους περισπασμούς. Ποιο είναι τελικά το καλύτερο;

Heineken Pexels

Οι ειδικοί του αφρού λένε ότι μόνο μία απ’ αυτές τις πρακτικές είναι σωστή: αυτή όπου το σερβίρισμα γίνεται από σχετική απόσταση και με αρκετά ζωηρό τρόπο, ώστε οι φυσαλίδες του ανθρακικού να απελευθερωθούν από το ξανθό σώμα της μπίρας και να δημιουργήσουν ένα πλούσια αφράτο αποτέλεσμα, που θα κάνει τη γουλιά μας ανάλαφρη και το ποτήρι μας μοσχομυριστό, γεμάτο από τα γλυκά αρώματα της βύνης.

Απ’ την άλλη, βέβαια, οι θιασώτες του ήρεμου σερβιρίσματος έχουν τη δική τους προσέγγιση: όταν η μπύρα χτυπά στο παγωμένο ποτήρι, γερμένο σε γωνία περίπου 45ο, με τρόπο ήπιο και χαλαρό, ο υγρός χρυσός που ξεχύνεται απ’ το μπουκάλι αναδεύεται με τρόπο τέτοιο μέσα στο ποτήρι μας, ώστε οι λεπτές γεύσεις που έχει για προίκα απ’ τα δημητριακά του, να ενσωματώνονται ακόμη πιο αρμονικά στο σώμα της μπίρας, και η λεπτή στρώση αφρού που προκύπτει, να λειτουργεί ως "καπάκι", σφραγίζοντας τα αρώματα στο ποτήρι, για να ξεδιπλωθούν σε κάθε μας γουλιά.

Heineken Pexels

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην απόλαυση δεν υπάρχει σωστό και λάθος, κι αυτό είναι κάτι που η Heineken το αποδεικνύει 150 χρόνια τώρα: είτε με πλούσιο αφρό, είτε χωρίς καθόλου σχεδόν, η αναζωογονητική δροσιά της είναι κάθε φορά ανεπανάληπτη – και κάθε φορά, ιδανική για την απόλαυση που θέλουμε τη δεδομένη στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που, εδώ κι 150 χρόνια, μας χαρίζει αξέχαστες στιγμές, με κάθε τρόπο...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.