"Savour the Stars" στο Sani Gourmet 2023

Κορυφαία ονόματα του διεθνούς γαστρονομικού τερέν φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει για μία ακόμα χρονιά το Sani Resort με κεντρικό θέμα «Savour the stars».

Chef Stephanie Le Quellec (1).png Γαστρονομία με τη φινέτσα της σεφ Chef Stephanie Le Quellec

Η φετινή επιστροφή του Sani Gourmet Festival σηματοδοτεί και την άφιξη διεθνούς κύρους σεφ στην Ελλάδα, βραβευμένων με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα προσφέρουν στους τυχερούς καλεσμένους του φεστιβάλ γεύσεις υψηλών προδιαγραφών. Από 7 Ιουλίου έως και 12 Αυγούστου οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ, Akira Back, Christian Le Squer, Stephanie Le Quellec αλλά και οι Hélène Darroze και Javier Torres που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνουν το γαστρονομικό ρεσιτάλ φέρνοντας και πάλι το Sani Resort στο προσκήνιο της υψηλής κουζίνας για 5 ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές.

Sani Gourmet 2023_Savour The Stars.png

Κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι το "Savour the Stars" και περιλαμβάνει μία ατζέντα 5 ξεχωριστών δείπνων που πραγματοποιούνται στα εστιατόρια "Elia" και "Water" του Sani Resort. Η A-list της haute cuisine θα δημιουργήσει ειδικά μενού γευσιγνωσίας από διαφορετικές κουζίνες (γαλλική, μοντέρνα, fusion), με έμπνευση εμβληματικά signature πιάτα συνοδευόμενα από επιλεγμένες λίστες κρασιών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Chef Akira Back
Ασιατική ελεγκάντσα από τον Chef Akira Back
Αkira Back
 Ο σεφ Αkira Back

Συγκεκριμένα, στις 7 Ioυλίου ο κορεάτικης καταγωγής Αkira Back, βραβευμένος με 1* Michelin celebrity chef-patron της ομώνυμης αλυσίδας εστιατορίων παγκοσμίως, δημιούργησε στο εστιατόριο "Elia" του Porto Sani, ενώ στις 22 Iουλίου η Hélène Darroze, η "Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στον Κόσμο για το 2015", με τρία εστιατόρια και συνολικά 6* Michelin, (το 3* The Connaught στο Λονδίνο, το 2* Hélène Darroze στο Παρίσι και το 1*Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία) θα πρωταγωνιστήσει επίσης στην κουζίνα του "Elia όπως και ο Christian Le Squer, (29/7) κάτοχος 3* Michelin, και Head Chef στο εστιατόριο "Le Cinq” του Four Seasons Hôtel George V στο Παρίσι. 

Christian Le Squer (2).jpg
Πιάτο του Christian Le Squer
Sani Gourmet 2023
Stephanie Le Quellec και Christian Le Squer

Στις 5 Αυγούστου H Γαλλίδα σεφ Stephanie Le Quellec του "La Scene” και του "MAM” στο Παρίσι κι επικεφαλής του εστιατορίου "Over Water” στο "Sani Asterias” επιστρέφει στο Sani Resort, στο εστιατόριο "Water”, με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας. Το εντυπωσιακό φινάλε θα γράψει στις 12 Aυγούστου στο εστιατόριο "Elia”, o Javier Torres, ένας εκ των αδερφών Torres και συνιδιοκτήτης, μαζί με τον αδερφό του Sergio, του ιδιότυπου τριάστερου "Cocina Hermanos Torres” στη Βαρκελώνη, γνωστού για την ανοιχτή κουζίνα και το βιώσιμο γαστρονομικό του concept. 

Sani Gourmet 2023
Πιάτο των αδερφών Torres (αριστερά) και της Hélène Darroze (δεξιά)
Sani Gourmet 2023
Οι Javier και Sergio Torres και η Hélène Darroze

Κρατήσεις: sgr@saniresort.gr
FB: SaniGourmet
#SaniGourmet #OnlyatSani
Sani Gourmet 2023

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2025

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τη ομάδα του chef pâtissier extraordinaire Γιώργου Πλατινού.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.

Οι ταβέρνες των Αθηνών

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.