Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στα ροζ

Ο "Dianthos" έρχεται από τη Νάουσα κι είναι σίγουρα η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.

Dianthos

Μεταξύ των αμέτρητων ετικετών ροζέ κρασιού, κατά την πρόσφατη περιπλάνηση σε μια κάβα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον μία, της οποίας το όνομα παρέπεμπε σε λουλούδι. Το κρασί λεγόταν "Dianthos" και ψάχνοντας ανακάλυψα πως, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι το λουλούδι που δημιούργησε ο Δίας, αντάξιο του κρίνου, του λουλουδιού της γυναίκας του, Ήρας. Βλέποντας ότι το κρασί έφερε την υπογραφή της Οινοποιίας Μπουτάρη δε χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να με πείσει να το αγοράσω.

Dianthos

Στο σπίτι, σερβίροντάς το, πήρα λίγο χρόνο να παρατηρήσω το χρώμα του‧ ζωντανό ροζέ προς σομόν, όπως άλλωστε όφειλε, ως ροζέ από Ξινόμαυρο 100%. Mε μια μικρή ανακίνηση του ποτηριού, αυτό που φθάνει πρώτο στη μύτη είναι η έντονη φρεσκάδα, την οποία συμπληρώνει ένα μπουκέτο από ώριμη φράουλα, κόκκινα φρούτα, αλλά κι εξωτικά όπως lychee. Nότες από τριαντάφυλλο κι εσπεριδοειδή, αλλά και μια διακριτική φυτικότητα ξεπροβάλλουν στο βάθος.

Dianthos

Η πρώτη γουλιά γεμίζει το στόμα με νότες από φράουλα, άνθη πορτοκαλιάς, βύσσινο κι ώριμη τομάτα. Η οξύτητα παιχνιδιάρικη, χαρίζει δροσιά και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φρουτώδη επίγευση. Αν έπρεπε να συνδυάσουμε το κρασί αυτό με φαγητό, τότε θα επιλέγαμε ιδανικά ασιατική κουζίνα, σολομό, γαρίδες, όστρακα και άλλα φρούτα της θάλασσας, ενώ θα ταίριαζε και με πίτσα, γαλοπούλα, φρέσκιες σαλάτες και λαχανικά.

Dianthos

Ο "Dianthos" του 2022 επιλέχθηκε από τρία διαφορετικά αμπελοτόπια, εκφράζοντας απόλυτα το terroir από το οποίο προέρχεται. Έτσι, έχουμε ένα κρασί με τα αρώματα και τις τανίνες να ισορροπούν άψογα με την οξύτητα. Τίποτα λιγότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς από την Οινοποιία Μπουτάρη, με ιστορία από το 1879 που συνεχίζεται έως σήμερα, με οίνους που μας συντροφεύουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Dianthos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.