Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στα ροζ

Ο "Dianthos" έρχεται από τη Νάουσα κι είναι σίγουρα η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.

Dianthos

Μεταξύ των αμέτρητων ετικετών ροζέ κρασιού, κατά την πρόσφατη περιπλάνηση σε μια κάβα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον μία, της οποίας το όνομα παρέπεμπε σε λουλούδι. Το κρασί λεγόταν "Dianthos" και ψάχνοντας ανακάλυψα πως, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι το λουλούδι που δημιούργησε ο Δίας, αντάξιο του κρίνου, του λουλουδιού της γυναίκας του, Ήρας. Βλέποντας ότι το κρασί έφερε την υπογραφή της Οινοποιίας Μπουτάρη δε χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να με πείσει να το αγοράσω.

Dianthos

Στο σπίτι, σερβίροντάς το, πήρα λίγο χρόνο να παρατηρήσω το χρώμα του‧ ζωντανό ροζέ προς σομόν, όπως άλλωστε όφειλε, ως ροζέ από Ξινόμαυρο 100%. Mε μια μικρή ανακίνηση του ποτηριού, αυτό που φθάνει πρώτο στη μύτη είναι η έντονη φρεσκάδα, την οποία συμπληρώνει ένα μπουκέτο από ώριμη φράουλα, κόκκινα φρούτα, αλλά κι εξωτικά όπως lychee. Nότες από τριαντάφυλλο κι εσπεριδοειδή, αλλά και μια διακριτική φυτικότητα ξεπροβάλλουν στο βάθος.

Dianthos

Η πρώτη γουλιά γεμίζει το στόμα με νότες από φράουλα, άνθη πορτοκαλιάς, βύσσινο κι ώριμη τομάτα. Η οξύτητα παιχνιδιάρικη, χαρίζει δροσιά και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φρουτώδη επίγευση. Αν έπρεπε να συνδυάσουμε το κρασί αυτό με φαγητό, τότε θα επιλέγαμε ιδανικά ασιατική κουζίνα, σολομό, γαρίδες, όστρακα και άλλα φρούτα της θάλασσας, ενώ θα ταίριαζε και με πίτσα, γαλοπούλα, φρέσκιες σαλάτες και λαχανικά.

Dianthos

Ο "Dianthos" του 2022 επιλέχθηκε από τρία διαφορετικά αμπελοτόπια, εκφράζοντας απόλυτα το terroir από το οποίο προέρχεται. Έτσι, έχουμε ένα κρασί με τα αρώματα και τις τανίνες να ισορροπούν άψογα με την οξύτητα. Τίποτα λιγότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς από την Οινοποιία Μπουτάρη, με ιστορία από το 1879 που συνεχίζεται έως σήμερα, με οίνους που μας συντροφεύουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Dianthos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.