"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

pigadi

Για τους σταθερούς επισκέπτες του Ρεθύμνου το "Πηγάδι" δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξάλλου, το εστιατόριο- αναφορά της πόλης συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης, με μπούσουλα την έμφυτη ευρηματικότητα και βάση στις εκλεκτές πρώτες ύλες. 

pigadi

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές του πάει πολύ το σημείο του σ ’ένα όμορφο βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο στέγαζε κάποτε έναν στάβλο! Πολλά άλλαξαν από τότε, όχι όμως το επιβλητικό -και ομώνυμο- πηγάδι της εσωτερικής αυλής από την εποχή των Ενετών που υπογραμμίζει την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Είτε στα τραπεζάκια της αυλής είτε σε αυτά του λιθόστρωτου στενού, όλη η ομάδα του "Πηγαδιού" φροντίζει να μεταδώσει την τοπική γαστρονομική παράδοση, μέσα από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, χωρίς να παραβλέπει και ορισμένες πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

pigadi

Με εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γενναιόδωρη γη της Κρήτης, η κλασική μορφή της τοπικής παράδοσης ανασκευάζεται τόσο- όσο, που μεταφράζεται σε ενδιαφέρουσες αλλά εμποτισμένες με οικειότητα γεύσεις. Μελετημένη comfort ένταση θα συναντήσετε στον  κρητικό κόκορα μαγειρεμένο σε λιάτικο κρασί και φρέσκια τομάτα, συνοδεία παραδοσιακού ξινόχοντρου.

pigadi

Οι γευστικές εκπλήξεις άλλοτε ξυπνούν μνήμες –όπως το αρνί στο πήλινο με γραβιέρα, φέτα και φρέσκια τομάτα – κι άλλοτε είναι πρωτόγνωρες – όπως τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, ενώ πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο καπνιστήριο τους και απόδειξη είναι η ζουμερή χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με σάλτσα κάπαρης.

Φυσικά, η πολύ προσεγμένη κάβα με ετικέτες κυρίως από τον κρητικό αμπελώνα και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες κάθε περιοχής, συμπληρώνουν την καλοφαγική εμπειρία, ενώ από τη λίστα των επιδορπίων δεν λείπει η φημισμένη του σφακιανή πίτα αλλά και το αναπάντεχο σουφλέ σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό δυόσμου. 

Ξανθουδίδου 31, Ρέθυμνο, 2831 027522, pigadi-crete.com,
Instagram: topigadi, Facebook:To Pigadi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;