"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

pigadi

Για τους σταθερούς επισκέπτες του Ρεθύμνου το "Πηγάδι" δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξάλλου, το εστιατόριο- αναφορά της πόλης συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης, με μπούσουλα την έμφυτη ευρηματικότητα και βάση στις εκλεκτές πρώτες ύλες. 

pigadi

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές του πάει πολύ το σημείο του σ ’ένα όμορφο βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο στέγαζε κάποτε έναν στάβλο! Πολλά άλλαξαν από τότε, όχι όμως το επιβλητικό -και ομώνυμο- πηγάδι της εσωτερικής αυλής από την εποχή των Ενετών που υπογραμμίζει την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Είτε στα τραπεζάκια της αυλής είτε σε αυτά του λιθόστρωτου στενού, όλη η ομάδα του "Πηγαδιού" φροντίζει να μεταδώσει την τοπική γαστρονομική παράδοση, μέσα από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, χωρίς να παραβλέπει και ορισμένες πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

pigadi

Με εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γενναιόδωρη γη της Κρήτης, η κλασική μορφή της τοπικής παράδοσης ανασκευάζεται τόσο- όσο, που μεταφράζεται σε ενδιαφέρουσες αλλά εμποτισμένες με οικειότητα γεύσεις. Μελετημένη comfort ένταση θα συναντήσετε στον  κρητικό κόκορα μαγειρεμένο σε λιάτικο κρασί και φρέσκια τομάτα, συνοδεία παραδοσιακού ξινόχοντρου.

pigadi

Οι γευστικές εκπλήξεις άλλοτε ξυπνούν μνήμες –όπως το αρνί στο πήλινο με γραβιέρα, φέτα και φρέσκια τομάτα – κι άλλοτε είναι πρωτόγνωρες – όπως τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, ενώ πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο καπνιστήριο τους και απόδειξη είναι η ζουμερή χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με σάλτσα κάπαρης.

Φυσικά, η πολύ προσεγμένη κάβα με ετικέτες κυρίως από τον κρητικό αμπελώνα και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες κάθε περιοχής, συμπληρώνουν την καλοφαγική εμπειρία, ενώ από τη λίστα των επιδορπίων δεν λείπει η φημισμένη του σφακιανή πίτα αλλά και το αναπάντεχο σουφλέ σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό δυόσμου. 

Ξανθουδίδου 31, Ρέθυμνο, 2831 027522, pigadi-crete.com,
Instagram: topigadi, Facebook:To Pigadi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.