Το Caretta Athens φέρνει νοστιμιά στη νέα προμενάδα της Γλυφάδας

Το all day εστιατόριο στην ανανεωμένη οδό Διαδόχου Παύλου βάζει ξανά την β’ μαρίνα Γλυφάδας στον χάρτη των προορισμών μας, μιξάροντας μπιτάτα vibes και party διάθεση με τον comfort κοσμοπολιτισμό του μενού που υπογράφει ο Διονύσης Σαρακίνης.

Caretta © Λεωνίδας Τούμπανος

Το πρώτο της γευστικό στέκι αποκτά η ανανεωμένη προμενάδα της Γλυφάδας, υποδεχόμενη το "Caretta Athens", που βάζει ξανά την φρεσκαρισμένη περιοχή της β’ μαρίνας στο ραντάρ της παραλιακής. Εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, με all day πρόσημο και summer cool διάθεση, το "Caretta Athens" συστήνεται ως το πιο δροσερό meeting point του καλοκαιριού μας, μιξάροντας μπιτάτα vibes και party διάθεση, με τον comfort κοσμοπολιτισμό ενός προσεγμένου μενού, που φέρει την υπογραφή του Διονύση Σαρακίνη.

Caretta Chef
© Λεωνίδας Τούμπανος

Φιναλίστ του Master Chef 2021, ο Διονύσης Σαρακίνης κάνει εδώ το ντεμπούτο του ως σεφ, αναλαμβάνοντας την πρόκληση του να δημιουργήσει ένα μενού μεσογειακού fusion, όπου η σύγχρονη τεχνική θα συναντά την ελληνική πρώτη ύλη. Συνθέτοντας πιάτα όπου τα ποιοτικά υλικά και η μοντέρνα μαγειρική αντίληψη πηγαίνουν χέρι - χέρι, ο νεαρός σεφ αφήνει το στίγμα του με προτάσεις που συνδυάζουν λεπτότητα και οικειότητα, για να υπογράψει τη γεύση των καλοκαιρινών μας εξόδων.

"Έχουμε προσπαθήσει να τονίσουμε την Ελλάδα στις γεύσεις, αν και έχουμε σίγουρα κάποιες επιρροές από Ασία", σημειώνει μιλώντας στο "α", υπογραμμίζοντας πιάτα όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρέμα από κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τρούφας, ή τα spaghetti caccio e peppe με φίνο πεκορίνο Αμφιλοχίας για βάση τους. "Χρησιμοποιούμε την καλύτερη πρώτη ύλη που βρίσκουμε στην αγορά", υπογραμμίζει και "εκτός από το καλαμάρι, τη γαρίδα και το μοσχάρι, όπου θέλουμε να έχουμε μια σταθερή ποιότητα, όλα τα υλικά μας έρχονται καθημερινά φρέσκα εδώ".

Caretta 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τη φρεσκάδα της θάλασσας φέρνει στο πιάτο το καρπάτσιο από ψάρι ημέρας με δαντελένιο κόψιμο στο λαβράκι, και γενναίες ποσότητες από αχινό και αυγοτάραχο να συνοδεύουν τη δροσερή μαρινάδα από εσπεριδοειδή, ενώ μια ιδιαίτερη εκδοχή ενός ελληνικού φαβορί, είναι η ξεχωριστή μελιτζανοσαλάτα που φτάνει στο τραπέζι. Εντυπωσιακά σερβιρισμένη πάνω στην καψαλισμένη φλούδα της μελιτζάνας, η σάρκα του κηπευτικού φωνάζει ελληνικό καλοκαίρι έτσι όπως έρχεται αγκαλιασμένη με δροσερή salsa verde φρέσκων μυρωδικών, ενώ το καψαλισμένο χέλι που ξαπλώνει πάνω της βασιλικά, δίνει στη μπουκιά βάθος και πλούτο γεύσης.

Το κριθαρότο γαρίδας, αγαπημένο πιάτο του σεφ, έχει ονειρεμένο al dente στο κριθαράκι του και μια ζουμερή κι αφράτη γάμπαρη ως στέμμα της νοστιμιάς του, ενώ το φιλέτο σφυρίδας, που σοτάρεται ακριβώς όσο χρειάζεται για να φυλακίσει τη χυμώδη νοστιμιά μέσα στην τρυφερή σάρκα και την τραγανή πέτσα του, συνοδεύεται από τσιγαριαστά χόρτα και beurre blanc kombu, σαν μια ασιατική μεταγραφή του φρικασέ γεμάτη γοητεία.

Caretta 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Κάποτε δεν καταλάβαινα τους επικεφαλής της κουζίνας", σημειώνει ο Διονύσης, όταν τον ρωτάμε πώς είναι η πρώτη του εμπειρία ως σεφ. "Τώρα όμως έχω μπει για τα καλά στα παπούτσια τους: Έχω καταλάβει τι σημαίνει να είσαι 16 και 18 ώρες στην κουζίνα, κι έχω καταλάβει τι σημαίνει η δουλειά να σε ακολουθεί στο σπίτι, όπου πρέπει να οργανώσεις παραγγελίες, να σκεφτείς πράγματα, να σε ακολουθούν οι ιδέες", παραδέχεται. "Το θετικό είναι ότι ευχαριστιέμαι τη δουλειά", συμπληρώνει, "και έχω την ευκαιρία να εισπράττω κάτι πολύ σημαντικό, που με ξεκουράζει απ’ όλα αυτά: το χαμόγελο του κόσμου". Το δικό μας, πάντως, το κέρδισε σίγουρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.