Το Caretta Athens φέρνει νοστιμιά στη νέα προμενάδα της Γλυφάδας

Το all day εστιατόριο στην ανανεωμένη οδό Διαδόχου Παύλου βάζει ξανά την β’ μαρίνα Γλυφάδας στον χάρτη των προορισμών μας, μιξάροντας μπιτάτα vibes και party διάθεση με τον comfort κοσμοπολιτισμό του μενού που υπογράφει ο Διονύσης Σαρακίνης.

Caretta © Λεωνίδας Τούμπανος

Το πρώτο της γευστικό στέκι αποκτά η ανανεωμένη προμενάδα της Γλυφάδας, υποδεχόμενη το "Caretta Athens", που βάζει ξανά την φρεσκαρισμένη περιοχή της β’ μαρίνας στο ραντάρ της παραλιακής. Εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, με all day πρόσημο και summer cool διάθεση, το "Caretta Athens" συστήνεται ως το πιο δροσερό meeting point του καλοκαιριού μας, μιξάροντας μπιτάτα vibes και party διάθεση, με τον comfort κοσμοπολιτισμό ενός προσεγμένου μενού, που φέρει την υπογραφή του Διονύση Σαρακίνη.

Caretta Chef
© Λεωνίδας Τούμπανος

Φιναλίστ του Master Chef 2021, ο Διονύσης Σαρακίνης κάνει εδώ το ντεμπούτο του ως σεφ, αναλαμβάνοντας την πρόκληση του να δημιουργήσει ένα μενού μεσογειακού fusion, όπου η σύγχρονη τεχνική θα συναντά την ελληνική πρώτη ύλη. Συνθέτοντας πιάτα όπου τα ποιοτικά υλικά και η μοντέρνα μαγειρική αντίληψη πηγαίνουν χέρι - χέρι, ο νεαρός σεφ αφήνει το στίγμα του με προτάσεις που συνδυάζουν λεπτότητα και οικειότητα, για να υπογράψει τη γεύση των καλοκαιρινών μας εξόδων.

"Έχουμε προσπαθήσει να τονίσουμε την Ελλάδα στις γεύσεις, αν και έχουμε σίγουρα κάποιες επιρροές από Ασία", σημειώνει μιλώντας στο "α", υπογραμμίζοντας πιάτα όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρέμα από κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τρούφας, ή τα spaghetti caccio e peppe με φίνο πεκορίνο Αμφιλοχίας για βάση τους. "Χρησιμοποιούμε την καλύτερη πρώτη ύλη που βρίσκουμε στην αγορά", υπογραμμίζει και "εκτός από το καλαμάρι, τη γαρίδα και το μοσχάρι, όπου θέλουμε να έχουμε μια σταθερή ποιότητα, όλα τα υλικά μας έρχονται καθημερινά φρέσκα εδώ".

Caretta 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τη φρεσκάδα της θάλασσας φέρνει στο πιάτο το καρπάτσιο από ψάρι ημέρας με δαντελένιο κόψιμο στο λαβράκι, και γενναίες ποσότητες από αχινό και αυγοτάραχο να συνοδεύουν τη δροσερή μαρινάδα από εσπεριδοειδή, ενώ μια ιδιαίτερη εκδοχή ενός ελληνικού φαβορί, είναι η ξεχωριστή μελιτζανοσαλάτα που φτάνει στο τραπέζι. Εντυπωσιακά σερβιρισμένη πάνω στην καψαλισμένη φλούδα της μελιτζάνας, η σάρκα του κηπευτικού φωνάζει ελληνικό καλοκαίρι έτσι όπως έρχεται αγκαλιασμένη με δροσερή salsa verde φρέσκων μυρωδικών, ενώ το καψαλισμένο χέλι που ξαπλώνει πάνω της βασιλικά, δίνει στη μπουκιά βάθος και πλούτο γεύσης.

Το κριθαρότο γαρίδας, αγαπημένο πιάτο του σεφ, έχει ονειρεμένο al dente στο κριθαράκι του και μια ζουμερή κι αφράτη γάμπαρη ως στέμμα της νοστιμιάς του, ενώ το φιλέτο σφυρίδας, που σοτάρεται ακριβώς όσο χρειάζεται για να φυλακίσει τη χυμώδη νοστιμιά μέσα στην τρυφερή σάρκα και την τραγανή πέτσα του, συνοδεύεται από τσιγαριαστά χόρτα και beurre blanc kombu, σαν μια ασιατική μεταγραφή του φρικασέ γεμάτη γοητεία.

Caretta 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Κάποτε δεν καταλάβαινα τους επικεφαλής της κουζίνας", σημειώνει ο Διονύσης, όταν τον ρωτάμε πώς είναι η πρώτη του εμπειρία ως σεφ. "Τώρα όμως έχω μπει για τα καλά στα παπούτσια τους: Έχω καταλάβει τι σημαίνει να είσαι 16 και 18 ώρες στην κουζίνα, κι έχω καταλάβει τι σημαίνει η δουλειά να σε ακολουθεί στο σπίτι, όπου πρέπει να οργανώσεις παραγγελίες, να σκεφτείς πράγματα, να σε ακολουθούν οι ιδέες", παραδέχεται. "Το θετικό είναι ότι ευχαριστιέμαι τη δουλειά", συμπληρώνει, "και έχω την ευκαιρία να εισπράττω κάτι πολύ σημαντικό, που με ξεκουράζει απ’ όλα αυτά: το χαμόγελο του κόσμου". Το δικό μας, πάντως, το κέρδισε σίγουρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.