Συναρπαστική συνάντηση Ιταλίας- Ασίας στο Amaya

Ιταλοασιάτικοι αναζωογονητικοί συνδυασμοί και πρωτότυπα cocktails συνδιαλέγονται σε ένα αναπάντεχο concept, συστήνοντάς μας το itameshi.

Amaya 6

Όταν οι ντελικάτα ανατρεπτικές γεύσεις της Άπω Ανατολής συμπράττουν με την comfort γοητεία της ιταλικής κουζίνας, τίποτε δεν μπορεί να πάει λάθος. Αυτό το άκρως ενδιαφέρον fusion πάντρεμα ονομάζεται itameshi και αποτυπώνεται δημιουργικά στην φιλοσοφία του Amaya που δεν σταματά να πειραματίζεται ώστε να πετύχει ένα ισορροπημένο umami αποτέλεσμα. 

Amaya9

Στην ακτή Δηλαβέρη έχει στηθεί ένας ζεν χώρος όπου το φυσικό ξύλο, η μίνιμαλ διακόσμηση και η chill out μουσική εναλάσσονται στην κομψή σάλα αλλά και στον εξαιρετικά γαλήνιο εξωτερικό χώρο. Κάπου μέσα σε αυτή την χαλαρωτική ατμόσφαιρα ξεκινάει το αναπάντεχο παιχνίδι γεύσεων και κουλτούρων που είναι διάχυτο στο μενού του αεικίνητου Χρύσανθου Μανωλόπουλου. Mε σοφή διαχείριση των ολόφρεσκων ελληνικών ψαριών, το fusion ρεπερτόριο αγαπάει τις ωμές παρασκευές όσο και τα πιο ‘’ροκ’’ πιάτα με ζυμαρικά. 

Amaya8

Η δημιουργική φαντασία ξεδιπλώνεται σε επιλογές όπως το μαγιάτικο carpaccio με πραγματικά τραγανό φαγόπυρο, με τον παπαρουνόσπορο, το yuzu και το chili να μην κρύβουν τις διαθέσεις τους για εντάσεις. Tην αναζωογονητική σπιρτάδα των εξωτικών γεύσεων συναντάμε στα spaghetti με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, jalapeño και αβοκάντο ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί κρεατοφάγοι θα εκτιμήσουν τις μαεστρικές ισορροπίες της tagliata μαύρου χοίρου με chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα, μέλι και wasabi.

Amaya2

Την itameshi εμπειρία σιγοντάρουν οι δυνατές signature επιλογές της λίστας των cocktails που επιμελείται ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος ενσωματώνοντας ιταλικές αλλά και ιαπωνικές νότες.  Σίγουρα θα γίνει summer classic το ‘’Into the deep’’ με ρούμι, καρύδα, πεπόνι, ανανά και lime.

Amaya 7

Περισσότερες πληροφορίες

Amaya Itameshi Cuisine

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.