Συναρπαστική συνάντηση Ιταλίας- Ασίας στο Amaya

Ιταλοασιάτικοι αναζωογονητικοί συνδυασμοί και πρωτότυπα cocktails συνδιαλέγονται σε ένα αναπάντεχο concept, συστήνοντάς μας το itameshi.

Amaya 6

Όταν οι ντελικάτα ανατρεπτικές γεύσεις της Άπω Ανατολής συμπράττουν με την comfort γοητεία της ιταλικής κουζίνας, τίποτε δεν μπορεί να πάει λάθος. Αυτό το άκρως ενδιαφέρον fusion πάντρεμα ονομάζεται itameshi και αποτυπώνεται δημιουργικά στην φιλοσοφία του Amaya που δεν σταματά να πειραματίζεται ώστε να πετύχει ένα ισορροπημένο umami αποτέλεσμα. 

Amaya9

Στην ακτή Δηλαβέρη έχει στηθεί ένας ζεν χώρος όπου το φυσικό ξύλο, η μίνιμαλ διακόσμηση και η chill out μουσική εναλάσσονται στην κομψή σάλα αλλά και στον εξαιρετικά γαλήνιο εξωτερικό χώρο. Κάπου μέσα σε αυτή την χαλαρωτική ατμόσφαιρα ξεκινάει το αναπάντεχο παιχνίδι γεύσεων και κουλτούρων που είναι διάχυτο στο μενού του αεικίνητου Χρύσανθου Μανωλόπουλου. Mε σοφή διαχείριση των ολόφρεσκων ελληνικών ψαριών, το fusion ρεπερτόριο αγαπάει τις ωμές παρασκευές όσο και τα πιο ‘’ροκ’’ πιάτα με ζυμαρικά. 

Amaya8

Η δημιουργική φαντασία ξεδιπλώνεται σε επιλογές όπως το μαγιάτικο carpaccio με πραγματικά τραγανό φαγόπυρο, με τον παπαρουνόσπορο, το yuzu και το chili να μην κρύβουν τις διαθέσεις τους για εντάσεις. Tην αναζωογονητική σπιρτάδα των εξωτικών γεύσεων συναντάμε στα spaghetti με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, jalapeño και αβοκάντο ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί κρεατοφάγοι θα εκτιμήσουν τις μαεστρικές ισορροπίες της tagliata μαύρου χοίρου με chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα, μέλι και wasabi.

Amaya2

Την itameshi εμπειρία σιγοντάρουν οι δυνατές signature επιλογές της λίστας των cocktails που επιμελείται ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος ενσωματώνοντας ιταλικές αλλά και ιαπωνικές νότες.  Σίγουρα θα γίνει summer classic το ‘’Into the deep’’ με ρούμι, καρύδα, πεπόνι, ανανά και lime.

Amaya 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.