Κριτική Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» 30/03/2021 Η δημοφιλής αλυσίδα κρεατοφαγίας επιδεικνύει «εγγλέζικη» ακρίβεια στην ώρα της παράδοσης, αν και τα εν γένει νόστιμα πιάτα της αδικούνται από τις τεχνικές αδυναμίες του delivery.
Άποψη Δείπνο Προεδρίας: Ένα νόμισμα με δύο όψεις 26/03/2021 Το επετειακό δείπνο για τα 200 χρόνια από το 1821 τίμησε μεν την Ελληνική Κουζίνα, απαξίωσε δε την ποιότητα και την ανοδική πορεία του ελληνικού κρασιού.
Check it Out Σαρακοστή με τη γεύση των «TGI Fridays» 22/03/2021 Τα Fridays Easter Delights μόλις έκαναν το ντεμπούτο τους στο delivery και takeaway menu της αγαπημένης αλυσίδας.
Νέα Το νέο τεύχος του ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ φέρνει την άνοιξη στο σπίτι μας και στην ψυχή μας 22/03/2021 Να πάρουμε βαθιές εισπνοές αισιοδοξίας και ανάτασης, έστω και πίσω από τις μάσκες, και να παραδοθούμε στην εποχή των αισθήσεων, στα αρώματα, τις γεύσεις, τις εικόνες, τους ήχους, τα αγγίγματα της άνοιξης, μας καλεί το πέμπτο τεύχος του περιοδικού ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ που μόλις κυκλοφόρησε στα My market όλης της Ελλάδας.
Νέα Updated | Ποια εστιατόρια είναι ανοιχτά για delivery και take away; 18/03/2020 Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα μαγαζιά που διευκολύνουν το φαγητό στο σπίτι σε μια πολύ χρήσιμη λίστα που επικαιροποιούμε διαρκώς με νέες προτάσεις.
Κριτική «Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή 18/03/2021 Παρά τις εγγενείς δυσκολίες της διαδικασίας του delivery, το «Ekiben» του Άρη Βεζενέ τα καταφέρνει μια χαρά, με την ποιότητα και τη νοστιμιά του να δικαιολογεί την τσιμπημένη τιμή.
Συνέντευξη Σταυριανή Ζερβακάκου: «Οι καλές γυναίκες σεφ είναι πολλές, αλλά δεν προβάλλονται ισότιμα…» 14/03/2021 Η βραβευμένη σεφ περιγράφει τη μαγειρική διαδρομή της από την Κωνσταντινούπολη ως τη Μάνη κι από εκεί σύντομα στην Αθήνα, γεμάτη γεύσεις κι αναμνήσεις, αλλά και κατάστικτη από δυσκολίες που της έτριβαν τακτικά στη μούρη το προφανές: ότι είναι γυναίκα.
Συνέντευξη Claire Vallée, πώς κέρδισες το πρώτο αστέρι Michelin για vegan εστιατόριο; 07/03/2021 Η αυτοδίδακτη σεφ που έκανε τη διαφορά με το εστιατόριό της «ONA» στην Ares, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μας μιλάει για την αναζήτηση της γεύσης μέσα από μόνο φυτικές πρώτες ύλες, την οικολογική φιλοσοφία στην εστίαση και την αξία της τοπικής παραγωγής.
Κριτική Στο «PS Luncheon» ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός 02/03/2021 Δημιούργημα της καραντίνας και της μόδας που θεωρεί καλό το εξαντρίκ με λίγες εξωτικές νότες, το «Ps luncheon» υπόσχεται, αλλά…
Θέμα Η Αθήνα των εμιγκρέδων σεφ 24/02/2021 Ταλαντούχοι, βραβευμένοι και περιζήτητοι, οι γαστρονομικοί εμιγκρέδες της πόλης δίνουν στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας μια αυθεντικά κοσμοπολίτικη πινελιά. Όμως ποιοι είναι, πού συχνάζουν και γιατί επέλεξαν την πόλη μας για δεύτερη πατρίδα τους;
Νέα Το «Lost Athens» νοστιμίζει τα σαββατοκύριακα με σπέσιαλ μενού 22/02/2021 Το δημοφιλές στέκι του Παγκρατίου δίνει άλλη γεύση στις πιο όμορφες μέρες της εβδομάδας με ειδικές προτάσεις.
Έρχεται Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ετοιμάζει νέο εστιατόριο με… χαρουποτυλιχτά! 10/02/2021 Η «Χαρουπιά» έρχεται σύντομα για να διανείμει κατ' οίκον αγαπημένες γεύσεις του βραβευμένου σεφ απ’ όλον τον κόσμο, ιδωμένες από ελληνική σκοπιά και τυλιγμένες σε πίτες χαρουπιού.
Νέα To «Clumsies» ανοίγει ξανά την κουζίνα του 31/01/2021 Για delivery και take away θα είναι διαθέσιμο το comfort μενού που υπογράφει ο ταλαντούχος Αθηναγόρας Κωστάκος, σε μια σημαντική συνεργασία για την bar σκηνή της χώρας.
Θέμα Οι 10 εστιατορικές τάσεις του 2021 30/01/2021 Με τα εστιατόρια ακόμη κλειστά, ρίχνουμε μια ματιά στα ταλαιπωρημένα απ’ το συνεχές home cooking κουζινικά μας και ψάχνουμε στη θαμπάδα τους τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το εστιατορικό σκηνικό του 2021.
Συνέντευξη Stelios Sakalis: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Έλληνας σεφ στην καρδιά της Τοσκάνης μας συστήνεται 08/12/2020 Κυνήγησε από μικρός το όνειρό του, μαγείρεψε σε κορυφαίες κουζίνες και πλέον μπορεί να περηφανεύεται για το δικό του αστέρι Michelin στο fine dining εστιατόριο Il Pievano στο χωριό Gaiole στο Chianti.
Θέμα 5 κορυφαίες γυναίκες σεφ καταρρίπτουν τα στερεότυπα 25/11/2020 Σε ένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα του κόσμου, αυτό της επαγγελματικής κουζίνας, αυτές οι κορυφαίες σεφ αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια εστιατορική σκηνή δεν έχει απλώς χώρο, αλλά και ανάγκη για το γυναικείο άγγιγμα.