Mozart Cafe & Gallery

Σκέψου μια βραδιά με σνίτσελ και γκούλας, με δόσεις φωτογραφίας, Σοπέν ή Σινάτρα και το «Amadeus» του Μίλος Φόρμαν να παίζει στον τοίχο πάνω από το κεφάλι σου.

Mozart Cafe & Gallery

Σκέψου μια βραδιά με σνίτσελ και γκούλας, με δόσεις φωτογραφίας, Σοπέν ή Σινάτρα και το «Amadeus» του Μίλος Φόρμαν να παίζει στον τοίχο πάνω από το κεφάλι σου.

Mozart Cafe & Gallery - εικόνα 1

Προτού καν μπούμε, μου έκαναν εντύπωση τα χρωματιστά (αλά ψηφιδωτό) πλακάκια στο επάνω παράθυρο. Εξόφθαλμα περίεργα, σε ρόλο εισβολέα ανάμεσα στα κτίρια της Νέας Κηφισιάς, μου θύμισαν κάτι από Γκαουντί. αν και η σωστή απάντηση βρισκόταν σε έναν άλλον –Αυστριακό– sui generis αρχιτέκτονα και ζωγράφο, τον Φριντενσράιχ Χουντερτβάσερ. Κρατώντας, πάντως, τον κατάλογο, που μοιά­ζει με ντοσιέ παρουσίασης, είναι μάλλον αδύνατο να κάνεις λάθος παραπομπή. Η κουζίνα είναι κατά βάση βιενουά. ή μάλλον αυστρο-ουγγαρέζικη. Το «Walk on By» (Dionne Warwick) μου χαϊδεύει τα αφτιά με χαλαρούς μουσικούς παλμούς, την ώρα που έρχεται η «Τιρολέζικη» σαλάτα (€ 8,40), με σαλατικά, ντοματίνια, στικ καρότου, ροδέλες πορτοκαλιού, μοτσαρέλα και καρύδια. Ευχάριστη είναι, ενώ το dressing (Campari και μουστάρδα) δεν τη βαραίνει. Την ώρα που βουτάω το κουτάλι σε ένα αρκετά πικάντικο και πυκνό γκούλας, το οποίο μοσχοβολάει μπαχάρι (€ 14,80), κάτω… βαράνε. Το σνίτσελ, φαντάζομαι. Έρχεται λίγο αργότερα, χωρίς την παραμικρή κακή αίσθηση τηγανιού, λεπτοφτιαγμένο, όμορφα παναρισμένο κι εντυπωσιακό σε μέγεθος. και το μοσχάρι­ σε σος κονιάκ και μουστάρδας, με ένα στρωματάκι από κρεμμύδια, είναι νόστιμο (€ 16,90) και αναλόγως ευμέγεθες. Παρόλα αυτά, άλλο πράγμα είναι εκείνο που τραβά την προσοχή μου. Στο μόνο κενό κομμάτι –πάνω από την έκθεση φωτογραφίας της Giordana Labovic, η οποία διατρέχει τον τοίχο– προβάλλεται το «Αmadeus» του Φόρμαν. Μια άλλη βραδιά συνδύασαν, λέει, γερμανικό εξπρεσιονισμό με πιάνο και βιολί. μου ακούγεται εξαιρετικό αυτό. Και οι μουσικοί, αναλόγως ημέρας, μπορεί να επιδίδονται σε Βιβάλντι και Σοπέν, Μορικόνε και Ρότα­ ή early jazz (Dixieland). Πάντως, ακόμη κι αν το πολιτιστικό­ DNA του «Mozart Cafe & Gallery» δεν σου εφαρμόζει τέλεια και το διαλέξεις για πιο… γευστικούς λόγους, όπως ένα ζεστό Gluhwein ως αντίδοτο στο κρύο ή μια σοκολάτα βιενουά και Sachertorte (€ 4,20) –είναι καλή–, δεν θα παραξενευόμουν αν έφευγες από δω με μια συλλογή έργων του Mozart από το ράφι ως… τρόπαιο. Προσωπικά, παρότι φλέρταρα οπτικά με ένα CD του Coltrane, κατέληξα σε μια ­αυστριακή σοκολάτα με νότες από acai berries. (+) Η ευγένεια, το πληθωρικό φαγητό που δεν υπερβάλλει, η μουσική κουλτούρα. Το χειροποίητο ψωμί, που εδώ δεν το χρεώνουν. (-) Η σος από μύρτιλα δίπλα στο σνίτσελ ήταν σαν γλυκό

του κουταλιού. Ήθελε να διατηρήσει λίγη οξύτητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.