Άσπρο Πιάτο

Σε αυτό το μοντέρνο περιβάλλον μίνιμαλ αισθητικής, το φαγητό συμπληρώνει τις γερές δόσεις ελληνικής ζωντανής μουσικής.

Άσπρο Πιάτο

Σε αυτό το μοντέρνο περιβάλλον μίνιμαλ αισθητικής, το φαγητό συμπληρώνει τις γερές δόσεις ελληνικής ζωντανής μουσικής.

Άσπρο Πιάτο - εικόνα 1

Το «Άσπρο Πιάτο» λειτουργεί σαν μίξερ που κάνει blend το φαγητό, την ελληνική μουσική και το χορό και δημιουργεί τελικά ένα αποτέλεσμα γευστικού τζέρτζελου – ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να εντάσσουν διαφορετικές­ ενότητες διασκέδασης σε μία έξοδό τους. Η νεο-ταβέρνα με το μοντέρνο και μίνιμαλ εικαστικό ντεκόρ (άσπρες τραπεζοκαρέκλες, ασημένιοι τετράγωνοι καθρέφτες και μαύρα φωτιστικά σε παλ βεραμάν περιβάλλον) δίνει αμέσως το λαϊκότροπο στίγμα της με το μίνι πάλκο και τη ζωγραφισμένη στο background Μελίνα Μερκούρη να χορεύει ανέμελη.

Καθίσαμε σε ένα από τα λίγα, αλλά όχι ιδιαίτερα αναπαυτικά υπερυψωμένα τραπέζια με τις ψηλές καρέκλες σε στιλ στουλ που θύμιζαν μπαρ. Αρχικά η μουσική της ολιγομελούς ορχήστρας λειτουργούσε on the side, και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συνάντησε τους Κατσιμίχα, κλείνοντας το μάτι στον Ορφέα Περίδη και τον Παντελή Θαλασσινό την ώρα που κατέφθασαν τα ορεκτικά στο τραπέζι μας. Τα πιάτα με τα τυριά πήραν ψήφο εμπιστοσύνης: τόσο οι φλογέρες με μανούρι, εμπλουτισμένες με καρύδι, σταφίδες, δυόσμο και μαύρο σουσάμι, όσο και η φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι. Ωστόσο, έχω μια μικρή ένσταση για τους κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με δυόσμο και λεμόνι. Παρόλο που γλίτωσαν από το βαρύ τηγάνι, την «έπαθαν» από το πολύ αλάτι που έπεσε τουλάχιστον στο δικό μου πιάτο. Κι επειδή είμαι fan των μανιταριών, δεν μπορούσα να τους αντισταθώ. αν και τελικά κατέληξα στο ότι θα προτιμούσα μια πιο μίνιμαλ εκδοχή τους – και όχι γεμιστά και παραφορτωμένα με μπέικον, φρέσκο κρεμμύδι και παρμεζάνα. Ήταν too much για τα γούστα μου. Εν τω μεταξύ, τα ντεσιμπέλ ανέβαιναν λαϊκά – και μάλιστα προτού προλάβουμε να τελειώσουμε το φαγητό μας. Τα μοσχαρίσια φιλετάκια, τώρα, δεν έκαναν αυτό που υποσχόταν η περιγραφή τους στον κατάλογο, δεν μας χάρισαν μια έστω ελαφριά εσάνς από Drambuie, αν και η γεύση της σάλτσας υπερίσχυε του κρέατος. Πιο ευχάριστο, γευστικό και ισορροπημένο ήταν το all time classic πιάτο με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια (πάλι!) με μουστάρδα κι εστραγκόν. Ευτυχώς, η ζεστή και φρεσκότατη μηλόπιτα μας άφησε μια γλυκιά επίγευση, την ώρα που το ποτό και ο χορός σε άλλα τραπέζια έδιναν κι έπαιρναν.

(+) Η καλή διάθεση των σερβιτόρων αλλά και των θαμώνων.

(-) Ο ήχος ήταν εκκωφαντικός – περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν τα τετραγωνικά του μαγαζιού. Πάντως, εδώ έρχεσαι για διασκέδαση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.