Nui

Επίδειξη γευστικής… διπλωματίας: «βατές» εκφάνσεις Ασίας σε περιβάλλον δυτικότροπης αισθητικής στην Κηφισιά.

Nui

Επίδειξη γευστικής… διπλωματίας: «βατές» εκφάνσεις Ασίας σε περιβάλλον δυτικότροπης αισθητικής στην Κηφισιά.

Nui - εικόνα 1

«Rapa Nui» είναι το Νησί του Πάσχα. Το σχετικά καινούργιο εστιατόριο της οδού Γορτυνίας (αντικατέστησε το «Far East»), αντί για πολυνησιακό μινιμαλισμό τύπου moai –έτσι λέγονται εκείνες οι χαρακτηριστικές μονολιθικές φιγούρες του νησιού–, προτιμάει πέτρινες πλάκες στις κολόνες, ξύλο και μέταλλο σε λιτές –αν και τελικά λίγο αυστηρές– γραμμές. Στη μικρή αυλή του «Nui», όμορφη και χαλαρωτικά μοντέρνα, τα διακριτικά σποτάκια ρίχνουν Asian hip διάθεση στα ζευγάρια των διπλανών τραπεζιών, κυρίως των 30 και 40, που προς το παρόν σιγοπίνουν το «ορεκτικό» κοκτέιλ τους κουβεντιάζοντας. ήρθαμε νωρίς.

Nui - εικόνα 2

Γρήγορα έρχεται η «εισαγωγική» Fung Wang Phi σαλάτα, με τραγανά φύκια πασπαλισμένα με σουσάμι, ακολουθούμενη από καλοφτιαγμένα nigiri με τόνο και σολομό. Το wasabi, πάντως, δεν το τσιγκουνεύονται (πιθανόν γι’ αυτό δεν εμφανίζεται έξτρα ποσότητα στο πλάι) και η ένταση της κάψας «χτυπάει» υψηλά επίπεδα. Πίσω μου η στήλη με τρεχούμενο νερό κερνάει ηχητική δροσιά, με ολίγον από feng shui, μέχρι να αριβάρουν τα maki με takouan –δηλαδή τουρσί από daikon (γιαπωνέζικο ραπάνι)–, τα οποία αποδεικνύονται ενδιαφέρουσα vegetarian περίπτωση. Τα επόμενα inside out με καβούρι και ρύζι βρασμένο σε κόκκινο λάχανο, εξ ου και το μοβ χρώμα, είναι ικανοποιητικά, αν και χωρίς περαιτέρω εξάρσεις. H «Nui special duck», πάπια σε κουρκούτι με τρίχρωμες πιπεριές (€ 23), λειτουργεί ως εναλλακτική της πάπιας Πεκίνου, με πιο «μαγειρευτό» στιλ γέμισης για τις πιτούλες σου, ενώ και το λεπτοκομμένο μοσχάρι, σε απλό συνδυασμό με μάνγκο (€ 26), δένει όμορφα σε μια γλυκά αρωματική μείξη. Έπειτα από όλα αυτά αντιλαμβάνεστε γιατί, παρότι γλυκοκοιτάζαμε το molten cake, καταλήξαμε σε μια key lime tart (€ 10) διά του δύο. Ανοίγω το fortune cookie μου, το οποίο μπορεί να μην πολυταιριάζει με το αντι-φολκλόρ περιβάλλον, αλλά έχει την πλάκα του ως διαδικασία. «Η δουλειά σου θα αποδώσει καρπούς», αποφαίνεται το μελλοντολογικό χαρτάκι. Προς το παρόν, μου αποδίδει μια πολύ ωραία τάρτα, με την οξύτητα του γλυκολέμονου να φρεσκάρει το στόμα. (+) Aν και τις τιμές εν γένει δεν τις λες χαμηλές, τα € 27 για 12 τεμάχια nigiri είναι έμμεση προτροπή. (-) Η τεμπούρα δεν ήταν επιτυχημένη. Στο crab & cream Rangoon το καβούρι σχεδόν δεν το καταλάβαινες. Info

NUI Γορτυνίας 11, Κεφαλάρι, 2108013553. Και μεσημέρι. Έως 1 π.μ. Κυρ. μπουφές (1-6 μ.μ.) € 28,90, παιδ. € 14,50

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Myrtos: Ο Ασημάκης Χανιώτης φέρνει λίγη ακόμη Ελλάδα στο Λονδίνο

Ο σημαντικός Έλληνας σεφ μόλις άνοιξε το εστιατόριό του στη βρετανική μητρόπολη και σερβίρει fine comfort γαλανόλευκης απόχρωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
20/05/2025

Αμάδες, ένα εστιατόριο για την άλλη Μύκονο

Eλληνικοί μεζέδες, ζεστή ατμόσφαιρα και μια εμπειρία διαφορετική.

Η Χρύσα Γερακοπούλου έφτιαξε ένα από τα πιο κουλ εστιατόρια της Αθήνας

Μιλήσαμε με τη σεφ και ιδιοκτήτρια του Goldie, στα Ιλίσια, και καταλάβαμε πως το καλό φαΐ και η φροντίδα είναι προσωπική υπόθεση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια της Έλενας Γαλύφα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Bakel: ο νέος προορισμός για Νεοϋορκέζικα bagels στην Αθήνα

Νέο cozy spot με prenium εμπειρία στο αγαπημένο σνακ.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη "ταξιδεύει" στην Ασία

Τα "Asian House" προσφέρουν στους λάτρεις των ασιατικών γεύσεων εξωτικές fusion αλλά και παραδοσιακές προτάσεις από αυθεντικά και υψηλής ποιότητας υλικά σε έναν συνδυασμό της ευρωπαϊκής με την κουζίνα της πιο πολυπολιτισμικής ηπείρου.