
Το «Dirty Ginger» της Τριπτολέμου, του πιο καυτού δρόμου στο Γκάζι, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψυχαγωγίας, καθώς είναι ταυτόχρονα ένα δυνατό μπαρ κι ένα ενδιαφέρον εστιατόριο.

Στο menu του αυτοαποκαλείται bar-restaurant. Το «αθηνόραμα» πάλι το κατατάσσει στα party-restaurants. Στο συγκεκριμένο μαγαζί και τα δύο σημαίνουν το ίδιο, διότι το «Dirty Ginger» είναι ένας χώρος με διπρόσωπο sex-appeal. Από τη μια μεριά βρίσκεται στον πιο διασκεδασιάρικο δρόμο της Αθήνας. Η οδός Τριπτολέμου (ειδικά μεταξύ Περσεφόνης και Ορφέως) θυμίζει στο πιο νεανικό της κάτι από τη Rue Mouftard του παρισινού Καρτιέ Λατέν – και μόνο να την περπατάς φτάνει. Όσο για το ίδιο το «Dirty Ginger» (παρά το Dirty του ονόματος), λάμπει και τραβάει άμεσα την προσοχή. Η ατμόσφαιρα είναι μπιτάτη και η μουσική, άψογα διαλεγμένη, καλύπτει τα «teen age» αλλά και τα «ήντα». Ο κόσμος, νεολαία καλοβαλμένη, όχι πιτσιρικαρία, τραβάει το μάτι και ευνοεί το σχολιασμό. Η μπάρα πλούσια, με δυνατούς bartenders και επαρκή ποικιλία. Με λίγα λόγια, το μαγαζί αξίζει τη μετακίνηση.

Ο κατάλογος είναι μεγάλος, παρόλα αυτά καταφέρνει να είναι συνεκτικός, να εξυπηρετεί τη φιλοσοφία του χώρου και να παραμένει… «παιχνιδιάρης», σε προσιτές μάλιστα τιμές. Συνδυάζει πιάτα όπως «χωριάτικα αβγά, τηγανητές πατάτες και πιτούλες» με το κορυφαίο τυλιχτό σουβλάκι με ζουμερό κοντοσούβλι, εξαιρετικό κοκορέτσι με γευστικό κοτόπουλο stir-fry, αλλά και το κλασικό πια και όλο χυμούς rib eye στη σούβλα. Όλα έχουν την υπογραφή (και το ευφάνταστο πνεύμα) της Έφης Χατζηχρήστου, και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσουμε τις ειδικές αρετές τους. Λίγο πάνω λίγο κάτω όλα τα πιάτα είναι καλά. Το ίδιο και τα γλυκά. Φυσικά δεν θα παραλείψετε την Pavlova, το γλυκό σήμα κατατεθέν της Έφης. Τι μένει; Απλά το επόμενο βήμα. Το πρώτο ελεύθερο βράδυ που θα σας προκύψει προγραμματίστε το «Dirty Ginger». (+) Το πακέτο: Μπιτάτο περιβάλλον, όμορφος κόσμος, καλό φαγητό. (-) Ο θόρυβος από κάποια ώρα και μετά κάνει τη συζήτηση δύσκολη. INFO
DIRTY GINGER Τριπτολέμου 46 & Περσεφόνης, Γκάζι, 2103423809. Έως 1.30 π.μ.