O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Πιάνουν τα χέρια τους στον «Λεμονόκηπο». Ο Γιάννης (ο οποίος έχει και το «Εν Αιθρία» στην ίδια γειτονιά) έστησε το εστιατόριο με τη βοήθεια της Αγγλίδας γυναίκας του Σόφι. Μεταμόρφωσαν ένα παραμελημένο… σιντριβάνι σε απίθανο τζάκι, που φιγουράρει στα δεξιά της εισόδου με «χρυσή» καμινάδα, ζωγράφισαν στο χέρι τις κολόνες, τις καρέκλες, τα τραπέζια, τις μπορντούρες στους καθρέφτες, ακόμη και τα τζάμια αυτού του όμορφου, παλιού αρχοντικού, με τα υπέροχα παλιά πλακάκια, τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί. Νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά σ’ αυτό τον πληθωρικό τρισδιάστατο «καμβά» που τον χρωματίζει χαρούμενα κι η μουσική, βολτάροντας σε διάφορα είδη και δεκαετίες. «Ανθρώπινη» αίσθηση συνολική, αντίδοτο στις απρόσωπες συνταγές και τα κλωνοποιημένα ντεκόρ.

H κουζίνα ανακατεύει με τη σειρά της τα χρώματά της σε διεθνή παλέτα και τα σερβίρει στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. νομίζω όμως ότι δεν έχει βρει ακόμη τις ισορροπίες της. Αρκετά καλοφτιαγμένη η μους καπνιστής μελιτζάνας που σερβίρεται με ψητά ντοματάκια και παξιμάδι (€ 4,50), ενώ εξίσου απλό και συμπαθητικό είναι το χωριάτικο λουκάνικο τύπου σπετζοφάι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με πιπεριές και ψητές πίτες για τις απαραίτητες βούτες (€ 5,50). Οι μπουκιές τυριού από Philadelphia, ρικότα και φέτα, σε εκδοχές με μαϊντανό, με καρύδι, με φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα βύσσινο (€ 6) είναι κάπως μπερδεμένη συνταγή για τα γούστα μου, ενώ και στα ντολμαδάκια γιαλαντζί (€ 5) θα ήθελα να κρατάει λίγο παραπάνω το ρύζι στο δόντι. Το χοιρινό (€ 12) πάντως, με μανιτάρια, λαχανικά, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί, που έρχεται στο τραπέζι στο τηγάνι του, είναι ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο. Αφήστε χώρο και για το cheesecake με μπανάνα και σάλτσα butterscotch (€ 5) ή για λεμονόπιτα (€ 5), η οποία, προφανώς, σε έναν «Λεμονόκηπο» δεν θα μπορούσε να λείπει.

(+) Το ιδιαίτερο περιβάλλον με την πολύχρωμη διάθεση. Η έντιμη κοστολόγηση. (-) Όταν διαβάζεις «μοσχαρίσιο κότσι σιγοψημένο στο φούρνο», το περιμένεις πιο μελωμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.